Дванадесети клас - на финала ще бъдем най-силни! - тема 80

• 30 441
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Точно сега е времето да се избере трета матура и да се стартира задълбочена подготовка 🤔🤣🤣! Но поне дават шанс.

# 136
  • Ланкър, планините Овнерог
Значи щерка ми щеше да кандидатства в СУ с английски (кореистика иска). Записа за втора матура английски и платихме за изпита в СУ. Сега правилно ли разбирам, че нито матурата е трябвала, нито изпит ще има? Ако е така, да пита в тяхното у-ще да се откаже от тази матура, че така са й 3+ защита на дипломна. Поне едно тегло да е по-малко.
Въпреки че от този текст
"За учебната 2020/2021 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми"
Ми звучи като да й трябва матурата.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 18:43 от Гита Ог

# 137
  • София
Във връзка с променената ситуация за КСК на СУ, 1ЕГ Варна дава възможност за допълнителен избор на трета матура - информацията е от днес - има я на сайта на гимназията.
Дано и при нас разрешат, защото би било доста дискриминационно.

# 138
  • Варна
Да, редно е поне трета матура да могат да впишат.
Така като разгледах, кандидат- юристите са най-ощетени. Нямат дори ДЗИ история, който да замести изпита. За останалите има все някакво решение.

Щерката няма да кандидатства в СУ, но при тези новости виждам, че с ДЗИ - тата, които е посочила (мат. и физика)би могла.

# 139
  • София
Гита Ог, разсъждавам върху информацията от Приложение 2. Има 2 възможности за образуване на бала за кореистиката:

Първа възможност: 
С коефициент 3:
1. ДЗИ по английски език
2. ДЗИ по френски език
3. ДЗИ по немски език
4. ДЗИ по испански език
5. ДЗИ по италиански език
6. ДЗИ по руски език
+ оценката по БЕЛ от дипломата

Втора възможност:
С коефициент 3:
1. ДЗИ по български език и литература + сертификат TOPIK III
+ оценката по чужд език от дипломата

Ако няма оценка от ДЗИ по английски и остава втората възможност, но трябва да има сертификат TOPIK III (предполагам, че е някакъв сертификат за владеене на корейски, не ми се рови да търся). Гледам, че и за другите филологии са въвели възможност, ако нямаш ДЗИ по съответния език да кандидатстваш с ДЗИ по БЕЛ и сертификат за владеене на съответния език.

# 140
Ако желаете подкрепете петиция за запазване на изпитите за специалност "Право" в СУ:
https://www.peticiq.com/268020?s=72223827&fbclid=IwAR1vkYTGs … yVUNEQAA3FHbmRwYw

# 141
  • Пловдив
МОН е изпратило наредба и на нашето училище, а вероятно и на всички останали, че ще има възможност за избор на трета матура. Срокът за подаване на заявлението е утре до 16.00 часа(надявам се, че чух добре), поне при нас. Може да се скенира, попълни, подпише, снима и така да се изпрати на съответната поща.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 19:17 от AlexaS

# 142
Здравейте, днес класната ни поиска трите имена на латиница, да не би да правят дипломите? Или за нещо друго им трябват имената?

# 143
  • Ланкър, планините Овнерог
Гита Ог, разсъждавам върху информацията от Приложение 2. Има 2 възможности за образуване на бала за кореистиката:

Първа възможност: 
С коефициент 3:
1. ДЗИ по английски език
2. ДЗИ по френски език
3. ДЗИ по немски език
4. ДЗИ по испански език
5. ДЗИ по италиански език
6. ДЗИ по руски език
+ оценката по БЕЛ от дипломата

Втора възможност:
С коефициент 3:
1. ДЗИ по български език и литература + сертификат TOPIK III
+ оценката по чужд език от дипломата

Ако няма оценка от ДЗИ по английски и остава втората възможност, но трябва да има сертификат TOPIK III (предполагам, че е някакъв сертификат за владеене на корейски, не ми се рови да търся). Гледам, че и за другите филологии са въвели възможност, ако нямаш ДЗИ по съответния език да кандидатстваш с ДЗИ по БЕЛ и сертификат за владеене на съответния език.
Да, това за сертификата го имаше и преди днешната новина за отпадане на изпита. В крайна сметка добре, че го е написала като втора матура.

# 144
  • Sofia
Не че ме интересува лично, но как ще се проведат изпитите по рисуване в УАСГ и Художествената академия например? И какво, архитектите с матура по БЕЛ ли ще ги приемат? Не че не е важно да пишат добре, но все пак...

# 145
  • София
Аз не съм прочела УАСГ да отменят изпитите. Не съм и следила де.

Мен пък приемът с ДЗИ в Право СУ много ме устройва. Автоматично става резервен вариант.

Много ми хареса как с изпит по АЕ те приемат Химия или Биология.
Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

# 146
  • Пловдив
Онлайн родителска среща е супер. Стоиш си вкъщи по чехли и на спокойствие. Нещо хубаво да се "роди" от тази епидемия. Благодарение на Дидева си бях информирана предварително за ДЗИ. Инструктажът е разпечатан и връчен на девойката да го чете. Дано да няма промени.
И имаме условна дата за бал. Всичко зависи дали тази извънредна ситуация ще бъде удължена и дали ще разрешат събирания. Изпращане с дипломиране, 2 в 1, може и в двора на училището.
Очакваме служебните бележки и да са здрави.

# 147
Аз не съм прочела УАСГ да отменят изпитите. Не съм и следила де.

Мен пък приемът с ДЗИ в Право СУ много ме устройва. Автоматично става резервен вариант.

Много ми хареса как с изпит по АЕ те приемат Химия или Биология.

Не се заяждам, но с изпит (сега матура) по АЕ вече 12 години приемат в СУ за специалностите “Химия и английски език” и “Биология и английски език”, с които ставаш учител по двата предмета. Не виждам нищо странно.

# 148
  • Варна
Аз продължавам да чопля, но какво ще стане с  таз годишните кандидатстуденти, които са завършили малко по-далеч във времето. Някой 30-  35 годишни, нали и такива има?
mario.d.k в ТУ е приет.

# 149
  • София
...Много ми хареса как с изпит по АЕ те приемат Химия или Биология.
Не се заяждам, но с изпит (сега матура) по АЕ вече 12 години приемат в СУ за специалностите “Химия и английски език” и “Биология и английски език”, с които ставаш учител по двата предмета. Не виждам нищо странно.
Не знаех, че и преди е било така. Реших, че сега са го претупали.
Някак по логично ми се струва да ти трябват знания по съответната дисциплина, за да преподаваш. Иначе доста хора могат гладко да прочетат от учебника урока на АЕ.

Общи условия

Активация на акаунт