Дванадесети клас - на финала ще бъдем най-силни! - тема 80

• 30 445
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
ТУ проведоха онлайн изпит по рисуване от по 4 часа всеки с малки почивки. Дават заданието, рисуваш пред камерата, квестор наблюдава 4 човека, даже са си говорили, докато рисуват. После снимаш рисунката и изпращаш снимката. С хубава камера всичко се вижда много хубаво. Сигурно за архитектура е по - сложно, отколкото за инженерен дизайн и изискванията вероятно са по - високи, но е възможно да се организира. А и на изпити по рисуване със сигурност се явяват по - малко хора, не е като биология и химия за медицина или изпит по история за право. Организацията е по-лесна. Повече зали, повече квестори, по-малко кандидати в една зала.

# 151
  • София
Аз продължавам да чопля, но какво ще стане с  таз годишните кандидатстуденти, които са завършили малко по-далеч във времето. Някой 30-  35 годишни, нали и такива има?
mario.d.k в ТУ е приет.
Как е приет, като в ТУ София кандидатстването е след 22.06? Или е за друг ТУ. Иначе и моят се яви на предварителния изпит там и ще го приемат с получената оценка, но му се иска о в СУ да се пробва.

# 152
Ту организират различни неща за прием
И моята е приета във френския департамент,но се е насочила към друго вече

# 153
  • Варна
Пак тя, ТУ Варна. Не съм уточнила.

# 154
Аз  не мога да разбера. .При условие, че кандидатстудентските изпити отпадат, трябва ли да се плаща такса и каква?  Примерно синът ми иска да учи немска фиология. Ще държи матура по НЕ и съответно това ще му е оценката..Някой може ли да ми каже,  от там нататък. .уж чета и не ми е ясно. 😶

# 155
  • Русе
Как разбирате Забележка 1. от Приложение 2 на СУ.
Тя гласи следното:
"Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка;"
И с пример да питам. . Да кажем, че балът за специалността за, която кандидатства детето се формира от ДЗИ + оценка от дипломата. Например детето има 6 по математика в дипломата и 4 на ДЗИ по математика. При формиране на бала за оценка от дипломата по математика кое се взема 6 или 4?

# 156
Към по-горния пост - да, плаща се такса за кандидатстване, нищо че ще ползва оценката от матурата

Към горния пост - щом има матура, тя автоматично участва в бала
Т.е. Ако балообразуването е 2 пъти матура математика + оценка от диплома, автоматично ще стане 3 пъти матурата по математика

# 157
Моля за информация дали има  други училища освен ЕГ Варна, които да са дали възможност за подаване на допълнително заявление за ДЗИ?

# 158
Към по-горния пост - да, плаща се такса за кандидатстване, нищо че ще ползва оценката от матурата

Добре а защо тогава пише" подалите заявление за отменени кандидатстудентски изпити ще бъдат обезщетени чрез електронно генерирани поименни ваучери. .."

# 159
  • Русе
Благодаря, marinadp. А ако матурата по математика в случая е 3-та матура, а не втора, тя пак ли се вписва в дипломата?

# 160
В профила има ваучер на стойност, колкото изпити са били заплатени и няма да се проведат (или ваучери, всеки със стойност 30 лв., не съм сигурна, бяхме заплатили един изпит и имаше един ваучер). Може да се използва и/или за записване на някои от изпитите, които все пак ще се проведат (при начини на плащане я има опцията "използвай ваучер", или за да се заплати таксата за кандидатстване като му дойде времето. Ако не се ползва, май ще се възстановяват след като всичко приключи, нещо такова прочетох.

# 161

Добре а защо тогава пише" подалите заявление за отменени кандидатстудентски изпити ще бъдат обезщетени чрез електронно генерирани поименни ваучери. .."

Ще ви върнат парите от несъстоялите се изпити просто.
Иначе миналата година таксата за участие в класиране беше 30 лв, предполагам и сега ще е толкова.

Благодаря, marinadp. А ако матурата по математика в случая е 3-та матура, а не втора, тя пак ли се вписва в дипломата?

Да, пише се в дипломата ако оценката е различна от 2.

# 162
  • Пловдив
Моля за информация дали има  други училища освен ЕГ Варна, които да са дали възможност за подаване на допълнително заявление за ДЗИ?

Да, МГ-Пловдив. министърът току що каза, че срокът е до четвъртък.

# 163
  • София

Да, МГ-Пловдив. министърът току що каза, че срокът е до четвъртък.
Това не трябва ли да стане със заповед на съответното РУО не на министъра?

# 164
Срокът за подаване на заявления за допускане до държавни зрелостни изпити се определя със заповед на министъра. Съдейки по информацията, публикувана на сайта на Първа езикова във Варна за писмо от РУО, такава заповед вероятно има.

Общи условия

Активация на акаунт