Дванадесети клас - на финала ще бъдем най-силни! - тема 80

• 30 454
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Моля за информация дали има  други училища освен ЕГ Варна, които да са дали възможност за подаване на допълнително заявление за ДЗИ?

Да, МГ-Пловдив. министърът току що каза, че срокът е до четвъртък.
Това не трябва ли да стане със заповед на съответното РУО не на министъра?

Чия е заповедта изобщо не е важно в момента. Важно е, че има възможност за заявяване на трета и четвърта матура. И не може да се променя втората. Срокът в нашето училище е днес и утре, за да могат да регистрират всички заявления по надлежния ред. Когато има желание за съдействие, нещата се получават. Поне аз останах с такова впечатление от снощната ни родителска среща.

# 166
Благодаря, marinadp. А ако матурата по математика в случая е 3-та матура, а не втора, тя пак ли се вписва в дипломата?
Това, което аз знам е, че оценката от ДЗИ е средно аритметична . При две матури  - от двете оценки, при три
от трите. Така че, третата матура може да намали оценката от ДЗИ, която е 1/3 от тази в дипломата ...
Ако предадеш празен лист НА третата матура, двойката не се вписва/зачита !
Това са скромните ми познания по въпроса .
Въпросът ми е - при трета матура математика, оценката от нея ще "развали ли"  оценката по предмета ?
Въобще, някой ако знае повече за риска от трета матура, моля да сподели .

# 167
  • Пловдив
ROKI_MAKI, третата матура е със силата на другите две. Има ли оценка, различна от 2 се вписва и естествено, че може да развали оценката по предмета, защото вероятно ще стане балообразуваща.
В крайна сметка всичко зависи от изискването на съответния университет.
Снощи съветът при нас беше точно такъв - да се видят изискванията на университетите, за да се заяви или не трета матура. Дано няма повече университети, които да си променят условията за прием и след този период.

# 168
  • София
Моля за информация дали има  други училища освен ЕГ Варна, които да са дали възможност за подаване на допълнително заявление за ДЗИ?

Да, МГ-Пловдив. министърът току що каза, че срокът е до четвъртък.
Това не трябва ли да стане със заповед на съответното РУО не на министъра?

Чия е заповедта изобщо не е важно в момента. Важно е, че има възможност за заявяване на трета и четвърта матура. И не може да се променя втората. Срокът в нашето училище е днес и утре, за да могат да регистрират всички заявления по надлежния ред. Когато има желание за съдействие, нещата се получават. Поне аз останах с такова впечатление от снощната ни родителска среща.
В София още не са ни дали такава възможност.

# 169
  • Русе
То щом третата матура може да развали оценката от дипломата, излиза че е по-добре да не се записва трета матура, ако РУО даде възможност, при условие че детето не се е готвило специално за тази трета матура. Много е несправедливо, че само 2 седмици преди матурите СУ отменя изпитите и обезсмисля цялото учене на децата за тези отменени изпити.

# 170
  • Пловдив
То щом третата матура може да развали оценката от дипломата, излиза че е по-добре да не се записва трета матура, ако РУО даде възможност, при условие че детето не се е готвило специално за тази трета матура. Много е несправедливо, че само 2 седмици преди матурите СУ отменя изпитите и обезсмисля цялото учене на децата за тези отменени изпити.

Е нали идеята е да се явиш на ДЗИ по предмет, по който си се готвил за кандидат-студентски изпит?
Това предполага по-задълбочена подготовка и само нагаждане към формАта на самата матура.
Дават възможност да се явиш не трета матура, тя не е задължителна, а по желание.

# 171
Има отговор от СУ - пише че са уведомени РУО-тата да се даде възможност да се пишат още матури. Завленията се подават до 21ви в цялата страна.

# 172
  • Русе
И ние имаме съобщение в Школото, че до утре включително можем да добавяме матура.

# 173
  • София
Да, вече и при нас може.

# 174
  • нейде там, където ....
Не че ме интересува лично, но как ще се проведат изпитите по рисуване в УАСГ и Художествената академия например? И какво, архитектите с матура по БЕЛ ли ще ги приемат? Не че не е важно да пишат добре, но все пак...

Това и мен много силно ме интересува.

За добавяне на матура при нас още няма вест, но ще имат допълнителна сесия за изпитите за промяна на оценката.

# 175
  • Пловдив
Ресторантите отварят от 1 юни, май ще има бал ... между другото ние имаме дата закрая на юни.
В събота отиваме да оправим дължината на роклята и каквото стане.
Дано да няма удължаване на санитарни ситуации и да разрешат събирания на повече хора на едно място. А и отваряме границите със съседните държави /Гърция и Сърбия/.

# 176
Ние още  преди месец имахме дата за края на юни , но ми се виждаше  нереално.Сега гледам доста оптимистично.Утре си взимаме роклята и ще уговаряме нова дата за фотосесията.

# 177
  • Пловдив
... а рискът не е отминал 🤦♀🤔... Как смятат да ги струпат тези деца на едно място? И то буквално дни преди КСИ.

# 178
  • Пловдив
... а рискът не е отминал 🤦♀🤔... Как смятат да ги струпат тези деца на едно място? И то буквално дни преди КСИ.

Както ще ги набутат по 10 в стая на ДЗИ. Както отвориха молове, фитнеси, както отварят и детски градини.
До края на юни има достатъчно време, за да си визи това разпускане до какво ще доведе.

# 179
  • София
Добре де, а какво трябва да се направи? Вече почти всички са на мнение, че вирусът няма да изчезне, ще остане между нас и трябва да свикваме с него. Така както сме свикнали с много други вируси.

Общи условия

Активация на акаунт