Дванадесети клас - на финала ще бъдем най-силни! - тема 80

• 30 457
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Как така какво трябва да се направи? Трябва да се мисли и за тези ученици, които ще имат редовни изпити, а няма да влизат с оценка от ДЗИ. Матурите вече ще са минали, част от децата ще са с подадени за прием документи в университетите, други вече са приети, кои в чужбина, кои тук, но онази част с изпити през юли? 🤔 Или викате, щом вратата се отвори, давай народе- прескачай и през оградата.
Знам, че всеки гледа от своята камбанария, аз се опитвам да бъда обективна и да погледна от другата страна, нищо че и на моето дете му се ходи на бал, всъщност му е все тая, но нека не поставяме каруцата преди коня( извинете за шаблона), а да сме по- предпазливи. Най- лесно е да сме “диви и щастливи”! Тази година е специфична, не като предишните.
Лично аз си мислех за балове, след като приключат изпитите. Не, че тогава ще е напълно безопасно, но поне ученикът ще е упражнил правото си и шансовете за пропиляна година са по- малко.
Гаранция няма, но там където може да се елиминира риска, да се направи.

# 181
  • Варна
Тече чат в момента кой къде е разпределен да държи ДЗИ 😜

# 182
  • София
Как така какво трябва да се направи? Трябва да се мисли и за тези ученици, които ще имат редовни изпити, а няма да влизат с оценка от ДЗИ. Матурите вече ще са минали, част от децата ще са с подадени за прием документи в университетите, други вече са приети, кои в чужбина, кои тук, но онази част с изпити през юли? 🤔 Или викате, щом вратата се отвори, давай народе- прескачай и през оградата.
Знам, че всеки гледа от своята камбанария, аз се опитвам да бъда обективна и да погледна от другата страна, нищо че и на моето дете му се ходи на бал, всъщност му е все тая, но нека не поставяме каруцата преди коня( извинете за шаблона), а да сме по- предпазливи. Най- лесно е да сме “диви и щастливи”! Тази година е специфична, не като предишните.
Лично аз си мислех за балове, след като приключат изпитите. Не, че тогава ще е напълно безопасно, но поне ученикът ще е упражнил правото си и шансовете за пропиляна година са по- малко.
Гаранция няма, но там където може да се елиминира риска, да се направи.

Според мен няма никакъв проблем да се състоят баловете. Сега, където и да погледна, виждам огромни групички младежи, заедно, на пейки, катерушки и прочее, та не разбирам какво ще е по-различното на бала или изпращането. Отварят молове, фитнеси и какво ли не, та големи и разумни(в по-голямата си част) младежи да не се съберат и да се почерпят за завършването на този важен етап от живота си.

# 183
  • Варна
Тече чат в момента кой къде е разпределен да държи ДЗИ 😜
Между децата ли?

# 184
# 185
  • Варна
Don domat, да. В чата на класа. Проверяват в zamaturite.bg с данни от служебните бележки за подадено заявление за ДЗИ, които трябваше да проверят и потвърдят до 20.03.
Проверяват с входящ номер и код за достъп до сайта.
Девойката е разпределена за ДЗИ по БЕЛ в Пета гимназия, по английски-в Четвърта.
Има деца, поне едно от класа, което още не е разпределено. Но срокът е до 29.05 и тогава ще извикат децата в училище да им дадат принтирани бележките с разпределенията.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 20:07 от Стейси Грей

# 186
  • Пловдив
На другите им е излязло разпределението, моята не е разпределена. Ако утре сутрин няма промяна, ще звъни на директорката, за да види какво се случва.

# 187
Абитурентите приличат на врящо гърне и тъй като клапана не беше
отворен за постепенно изпускане на парата, сега тя цвърчи от всякъде .

Броенето до 12 никога не съм го разбирала,  Simple Smile но...
на разумните какво да им обясним - че могат да ходят на групи в МОЛа, във фитнеса, да плуват по 5 човека в един коридор, ама
 в училищтния двор - сакън  опасно е ! Sad

# 188
  • Варна
Явно не е трябвало да излиза още разпределението и сега и на моята девойка разпределението излиза неопределено. Grinning
Явно някаква проба и децата нацелиха момента. Stuck Out Tongue Winking Eye
А иначе циркът с обстановката и корона вирусът, за който всеки е чувал, но едва ли е виждал пострадали е не само у нас.

# 189
  • Пловдив
При колегите в Швейцария един се разболя, а баща му почина. И синът на собствениците на сграда, в която работя, е един от първите установени в Пловдив, та хич и не искам да го виждам този вирус.

# 190
Е какво излезе- че сме късметлии, че остават изпитите по химия и биология! Дано да ни е на късмет.
В нашия случай изпитите свършват юли и до тогава карантината ни продължава. И да има, и да няма бал, пропускането му не е като пропускане на изпити. За момента при нас нито за изпращане, нито за бал се говори.
Разпределението излезе, БЕЛ-а е много сгодно, на пешеходно разстояние, бившето му училище. За втората матура трябва да идем да намерил училището на място, мъж ми има идея къде е,  а за мен кварталът му е напълно непознат.
Искате да кажете, че това разпределение не е истинското ли?

# 191
  • Пловдив
Пък аз тъкмо щях да ви питам какъв е принципът на разпределение? Целия клас ли са в различни училища?

# 192
  • Варна
Моят не се интересува. Каза,че класната им казала на 29 ти ще си получат разпределението в училище..

# 193
По БЕЛ да, в различни училища. Втората матура са няколко човека на едно място, но те са профил химия и поне половината ще ходят на химия, а не е много популярна.

# 194
И моето дете има рапределение, едното училище е ясно, другото не съвсем.
Дипломата, ще трябва да си я вземе по-рано та освен на бала няма да присъства и на раздаването на дипломите.
Малко се притеснявам, че все още няма предложение за настаняване от университета в който е приет, в другия университет от който очаква отговор, настаняването е още по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт