Дванадесети клас - на финала ще бъдем най-силни! - тема 80

• 30 431
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
mario.d.k. Да Ви е живо и здраво момчето, успешен старт!

Въпреки, че онлайн, изпращането беше трогателно. И деца, и учители се постараха да бъде и мило, и забавно. В тези условия, доколкото е възможно, опитаха да бъдат заедно. Директорът все пак обеща да си направят достойно изпращане по-късно.

За стипендиите знам, че си получават редовно, но колко и кога, не съм питала.

# 91
Да е жив и здрав рожденика! Само хубави емоции да има!

# 92
  • Ланкър, планините Овнерог
Колко отдавна не съм следила наборите Simple Smile
При нас за сега чакаме директорката да каже как го е измислила изпращането. Може би в края на юни при връчване на дипломите. Тъкмо и зора от трите матури и защита на дипломна ще е минал, надявам се успешно. Тази година нашите нямаха физически бележници, само електронни, та екстра се получи при сегашната ситуация. Почти по всичко е оформена, само госпожата й по компютърна графика нещо се помотва.
Беше голям зор за нея през последните 5г, но сега й е страшно мъчно. Бяха супер клас, в училището им масово учителите са на по 20-30-40г и тук-там някой възрастен за цвят. Но всички се държаха с тях като с равни. Е, по практиките ги овикваха, но като цяло усещането е приятно. И на мен ми е мъчно.
Все бях чувала хубави спомени от завършили НГПИ, сега разбирам защо.

# 93
  • Варна
https://www.facebook.com/SofiaUniversityAdmissions2020/?__tn__=k … ykFbA&fref=nf

Решено! Силно се надявам да няма ощетени!

# 94
mario.d.k., честит рожден ден на момчето ти да е жив и здрав и много успешен!

# 95
Кажете с две думи какво е решено за СУ, моля!

# 96
  • Варна
 За учебната 2020/2021 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми.

Софийският университет ще проведе кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ и по математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет. С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет.

Кандидатстването в специалност „Право“ ще се осъществява с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование.

Кандидатстудентските изпитите ще се проведат както следва:

- Химия – от 9.00 часа на 14 юни 2020 г.;
- Биология – от 9.00 часа на 20 юни 2020 г;
- Математика II – от 9.00 часа на 21 юни 2020 г.

# 97
Благодаря, mario.d.k!

# 98
  • Пловдив

Изпити само по химия, биология и МАТ 2. Има и дати.
За останалите специалности - ДЗИ по БЕЛ + среден успех от дипломата.
Лошото е, че много деца с непълно 6,00 от гимназии с изисквания ще разчитат само на ДЗИ, за да преборят отличниците от гимназии със снижени критерии на оценка, където се раздават шестици на килограм.
Хубавото е, че това не е седми клас и винаги имаш още възможности за прием макар и следващата година.

# 99
Определено изненадващо решение Sad В смисъл, толкова пък да не могат да се организират Sad

# 100

За ФМИ, с две думи - тези които не са подали заявление за  матура, са прецакани . Разликата в коефициента е
0.5 , а сложността на материала между ДЗИ математика и Математика II e огромна . За втората трябва да си учил дялове от математиката, различни от задължителните в училище. Неочаквах, че СУ ще постъпят толкова глупаво и
нелогично . Sad
Грешала съм .

# 101
  • София
Е сега записах журналистика или право.
Има ли изискване колко да е стара матурата?

# 102
Шантава година ще е. Ще има прецакани със сигурност. Ученици, готвили се от септември миналата година за изпити по история например за Право.  И не само те. Със сигурност университетите няма да направят добър подбор с такива критерии за класиране.

# 103
  • Варна
Мисля, че СУ са си направили добре сметката, и не искат да положат излишни усилия да организират Математика I. Ще влязят тези които се справят с Математика II, и евентуално отличните оценки от ДЗИ по математика.
Само че, какво правят тези, които не са заявили матура по математика?
 И какво става, ако по някаква причина не можеш да се явиш на изпита по математика 2?

# 104
На мен този вариант за правото изобщо не ми харесва. Цяла година се труди , и накрая усещам как прецакването ще е голямо. Даже коментираме , че може би е по- добре   изобщо да не кандидатства в СУ право. За сега изпита  в ПУ остава , ще проучвам и за НБУ.

Общи условия

Активация на акаунт