Дванадесети клас - на финала ще бъдем най-силни! - тема 80

• 30 575
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • софия
Надявам се, ама не се знае.

# 646
Някой днес явил ли се е на немски, да сподели впечатления Simple Smile Изпитния вариант явно няма да го качат заради утрешните зрелостници.

# 647
Някой днес явил ли се е на немски, да сподели впечатления Simple Smile Изпитния вариант явно няма да го качат заради утрешните зрелостници.

И аз точно това исках да питам. Утре ще се явявам на втори ДЗИ по немски и съм се притеснила супер много. Имам чувството, че ще ни дадат супер гадни текстове за слушане, за четене и за попълване, както и гадни теми за писане. Въпреки всичко се надявам, че ще имат милост и пощада към нас и няма да изберат възможно най-сложния вариант, предвид факта, че има и деца, които са с втори чужд немски и ще се явяват на матурата. Би трябвало да съобразят това.

# 648
  • Пловдив
malkata_2001, нивото на матурата трябва да за ниво В2, няма значение дали е първи или втори език.
А дали един текст е гаден или не, е въпрос на гледна точка. За един може да е гаден, за друг да е прекрасен. Както темата вчера по разказа на Елин Пелин.
Важното е да не се притесняваш, да слушаш внимателно, да четеш условията и да спазваш указанията.

# 649
  • София
Оф, пък при нас поредно двуомение. Уж решиха бала да е на 27.06, всичко добре, ден събота, устройва ни. Даже говорихме със заведението, където ще се събираме с роднини. Днес обаче, две девойки се сещат, че точно тогава са националните кръгове на някои олимпиади, в това число и немски и настана пак стрес. Моят също е класиран за национален кръг, и не че му е много важно, но все пак беше хубаво да си се яви. Явно в тази ситуация няма как всички да излезем сухи от водата и все нещо ще трябва да се жертва.

# 650
Малката, успех ти желая Kissing Heart
Моята дъщеря е спокойна за немския, но дълго време беше в дилема какво да избере...тя е с С1, но какво от това- понякога се препъваш в дребни камъчета, а и се бори за всяка стотна на матурите.
Успех на всички утре, да им се паднат благодатни въпроси и теми!

# 651
Официално се разбра вчера, че бала ще е на 19.06......нямам думи....

# 652
  • София
Възможно ли е някой да се яви на две матури в един ден - от 8 до 12ч и после на друга то 14ч?
Не.

# 653
  • Варна
Моята утре е на английски. И с това ще приключи с изпитите. Щеше да има изпит в СУ по английски, но нали го махнаха.
Успех на децата на всички матури и изпити, които предстоят. Ние ще се правим на силни пред тях и ще пишем и четем тук за подкрепа. Hug

# 654
Малката, успех ти желая Kissing Heart
Моята дъщеря е спокойна за немския, но дълго време беше в дилема какво да избере...тя е с С1, но какво от това- понякога се препъваш в дребни камъчета, а и се бори за всяка стотна на матурите.
Успех на всички утре, да им се паднат благодатни въпроси и теми!

Много ти благодаря, Елиас! Успех и на твоето момиче! Вярвам, че ще се справим и двете успешно. Heart

И аз съм със сертификат DSD II за ниво С1, но въпреки това се притеснявам, защото форматът на матурата се различава коренно от този на изпита. Пак има компоненти за слушане, четене и писане, но времето, критериите и условията са различни. Още повече, че изпитите са правени от немци, които наистина знаят какви задачи, текстове и материали съответстват за нивата, а матурите са правени от учителки, които някой път слагат текстове на ниво С2 за попълване с избираем отговор, т.нар. Lückentexte. Миналата година вторият такъв текст, този за пицата, е бил на ниво С2, така ми каза моята госпожа по немски, която доста добре разбира от нещата.

Още веднъж - късмет и спокойствие, да минава и да се свършва! Heart

# 655
Точно така, много е различно. Дори на пробната матура започнала да отбелязва още при слушането, по навик от милионите слушания за ДСД Simple Smile
Ще мине и това и после идва голямото учене Hug

# 656
Дъщеря ми утре е по биология на матура.

# 657
  • София
Успех на всички утре.
Дано постигнат целите си.

# 658
И ние сме от тези с английския утре. Успех на всички!

# 659
  • софия
Успех на всички утре! И моя син е на английски.

Общи условия

Активация на акаунт