ЮНСКОТО ни бебче, гука и се смее вече

• 10 025
  • 308
  •   1
Отговори
# 45
извинете ме ,промених си ника от nuni_ros на ninani

# 46
Здравейте момичета!
 Случи ми се нещо лошо в началото на август,затова изчезнах от форума.Всичко започна с температура ,после минах на гадене и повръщане и после последва затишие,но нещо нямах апетит.Тогава отидах на лекар и там се разбра,че имам ХЕПАТИТ #Crazy #Crazy.От поликлиниката направо ме откараха в инфекциозното отделение и там ме настаниха веднага в стая и ме включиха на системи,а на мен не ми беше лошо просто се чувствах много уморена.На другата сутрин ми махнаха системите и успях да хапна малко,на обяд също и така бавно се захраних...Много ми беше мъчно за моето слънчице,но го оставих в сигурните ръце на баща му.Той сам се грижеше за нея и са се хранили с АМ,но и го е давал с лъжичка.
 Най - мъчно ми стана когато ми казаха,че ще ми спрат кърмата и че няма да мога да кърмя след това.Тогава татито отиде да разпита педиатърката после и в ХЕИ и се оказа,че след като ме изпишат няма проблем да продължа да я кърмя.Това ужастно много ме зарадва и продължих да се цедя през 3 часа с нощна почивка.Лекарите се чудиха как така ми се занимава с това ,като след това нищо не се знаело....,но аз не се отказвах и с абокат в ръката пак се цедях..Обаче  УСПЯХ!!! Laughing
Лекуваха ме 13 дни и ме изписаха.Това беше много щастлив ден за мен,Ани и мъжа ми.Най -после се събрахме.Когато се прибрахме в къщи вече и беше време за хранене и тя веднага засука щастлива,че мамето се е върнало.Още се оглежда за мен да не изчезна пак....
  Сега съм вече здрава с доживотен имунитет срещу хепатит А.Лекарите казаха,че може от родилния дом да съм го хванала,а да се е проявил сега.Също може да се хване и от обществните WC примерно в "метро","била".......от кранчетата на чешмите и.....от какво ли още не.
 И аз не вярвах,че ще ми се случи,но се случи. SadСега съм на диета,не ям пържено,мазно ..и всичко което дразни черния дроб.
  С нетърпение броях дните до изписването,казаха ми че държат около 10 дни.За условията в болницата какво да ви кажа, бяха по скоро мизерни.Дано на никой да не му се налага да разбере.
    Вече съм щастлива прегърнала своето малко слънчице! baby_neutral
  Пожелавам ви ЛЕКА НОЩ мами и само розови сънища!!!  bouquet

# 47
# 48
  • София
Здравейте, мили дами!

Добре дошли на новите мами и бебоци!

Докато бяхме извън града, вие сте започнали нова темичка, браво Simple Smile
Ние с Ени се прибрахме тази вечер и още с влизането усетих безмилостната жега в София... уфф... Иначе при нас всичко е нормално и сме ок, пу, пу, пу!

Zzz, и мен тези дни ме беше хванала носталгията по бременността. Сетих се колко до късно се излежавах и какви дълги разходки правех, как си слушах музика и танцувах за успокоение, а бебека ме поздравяваше с ритничета отвътре... беше прекрасно, въпреки всички болежки и неразположения тогава. И дори сега понякога по навик като си легна си поглаждам корема, за да усетя дали някой шава вътре..... станно... Simple Smile Сега бебка шава, но отвън Simple Smile

valkiria, Ени престана да папа през нощта още на 2-та седмица. Сама се отказа. Сега последното ни хранене е към 22 часа и се буди чак в 7.30 сутринта, за което съм и страшно благодарна Wink

Zorri, чудесно е, че си се справила с болестта и сега всичко е ок. Поздравления за усилията, които си положила за кърменето. Да сте здрави и усмихнати!   bouquet

mama Sasi, има доста начини за увеличаването на кърмата. На мен лактогонния чай ми помогна, но най-голям ефект имаше по-честото кърмене, компресията на гърдата по време на кърмене, ядките и голямо количество течности. За по-подробна информация погледни в кърмаческия форум, а и тук няколко пъти сме обсъждали темата. Стискам палци да успееш!

Лека нощ и сладки сънища за всички  Hug

# 49
  • София
Здравейте момичета!
 Случи ми се нещо лошо в началото на август,затова изчезнах от форума.Всичко започна с температура ,после минах на гадене и повръщане и после последва затишие,но нещо нямах апетит.Тогава отидах на лекар и там се разбра,че имам ХЕПАТИТ #Crazy #Crazy.От поликлиниката направо ме откараха в инфекциозното отделение и там ме настаниха веднага в стая и ме включиха на системи,а на мен не ми беше лошо просто се чувствах много уморена.На другата сутрин ми махнаха системите и успях да хапна малко,на обяд също и така бавно се захраних...Много ми беше мъчно за моето слънчице,но го оставих в сигурните ръце на баща му.Той сам се грижеше за нея и са се хранили с АМ,но и го е давал с лъжичка.
 Най - мъчно ми стана когато ми казаха,че ще ми спрат кърмата и че няма да мога да кърмя след това.Тогава татито отиде да разпита педиатърката после и в ХЕИ и се оказа,че след като ме изпишат няма проблем да продължа да я кърмя.Това ужастно много ме зарадва и продължих да се цедя през 3 часа с нощна почивка.Лекарите се чудиха как така ми се занимава с това ,като след това нищо не се знаело....,но аз не се отказвах и с абокат в ръката пак се цедях..Обаче  УСПЯХ!!! Laughing
Лекуваха ме 13 дни и ме изписаха.Това беше много щастлив ден за мен,Ани и мъжа ми.Най -после се събрахме.Когато се прибрахме в къщи вече и беше време за хранене и тя веднага засука щастлива,че мамето се е върнало.Още се оглежда за мен да не изчезна пак....
  Сега съм вече здрава с доживотен имунитет срещу хепатит А.Лекарите казаха,че може от родилния дом да съм го хванала,а да се е проявил сега.Също може да се хване и от обществните WC примерно в "метро","била".......от кранчетата на чешмите и.....от какво ли още не.
 И аз не вярвах,че ще ми се случи,но се случи. SadСега съм на диета,не ям пържено,мазно ..и всичко което дразни черния дроб.
  С нетърпение броях дните до изписването,казаха ми че държат около 10 дни.За условията в болницата какво да ви кажа, бяха по скоро мизерни.Дано на никой да не му се налага да разбере.
    Вече съм щастлива прегърнала своето малко слънчице! baby_neutral
  Пожелавам ви ЛЕКА НОЩ мами и само розови сънища!!!  bouquet
Леле Зори какво си преживяла. Много гадно. Добре, че сега си добре и вече можеш да се радваш на бебче!!!  bouquet
Здравейте, мили дами!

Добре дошли на новите мами и бебоци!

Докато бяхме извън града, вие сте започнали нова темичка, браво Simple Smile
Ние с Ени се прибрахме тази вечер и още с влизането усетих безмилостната жега в София... уфф... Иначе при нас всичко е нормално и сме ок, пу, пу, пу!

Zzz, и мен тези дни ме беше хванала носталгията по бременността. Сетих се колко до късно се излежавах и какви дълги разходки правех, как си слушах музика и танцувах за успокоение, а бебека ме поздравяваше с ритничета отвътре... беше прекрасно, въпреки всички болежки и неразположения тогава. И дори сега понякога по навик като си легна си поглаждам корема, за да усетя дали някой шава вътре..... станно... Simple Smile Сега бебка шава, но отвън Simple Smile
...............................
Лека нощ и сладки сънища за всички  Hug
Tatalina, радвам, се че не съм сама. Laughing  bouquet

# 50
  • Варна
Зори наистина ужасно преживяване.Радвам се, че всичко е минало и сте добре всички Hug Поздравления за упоритостта в болницата и на мъжът ти който е имал търпението да храни беба с лъжичка, за да не се отбие Peace

ninani ние пропуснахме ваксината, защото нямаха в наличност. Казаха, че щом са ни били първата в родилното няма проблем да се бие по-късно(питах няколко лекари и те потвърдиха).

Ние също не сме се отказали от нощното хранене.Преди като ядеше в 21.00ч. после се събждаше в 2.00-3.00ч., а сега не пропуска и 24.00ч. Незнам какво му става на това детенце. Върна храненето в 24.00ч., много често има дискомфорт, повръща повече и почти не спим вечер. Сега сме на гости на майка ми и тя снощи като видя как сме цяла вечер остана изумена. Едва издържам вече от безсъние.

Лек ден на всички Hug

Последна редакция: пн, 21 авг 2006, 11:07 от agne6a

# 51
  • Велико Търново
Добро утро,мили мами от горещо Велико Търново и от мен!
  Zorri,това което си преживяла персонално е адски неприятно,а и за семейството ти предполагам също е било меко казано неприятно,затова от сърце ти желая това да е последното ви лошо преживяване.
  Моето момиченце,яде последно в 22.00 спи непробудно/да не чуе дявола/до 06.00-07.00.Много съм доволна от факта.
   Няма никакъв проблем,че се е забавила ваксината,аз също се бях притеснила.
  Сега отивам да изгладя на Божидара тоалетите и малко по-късно хващаме баирите-то ние улици нямаме
   Прекрасен ден ви желая и цунки на бебоците!

# 52
Благодаря ви за отговорите,милички,малко се успокоих че не са отложили само нас за ваксина и най-вече че няма проблем за това.
Zorri,мила какъв кошмар си преживяла,възхищавам се на волята ти и твоята упоритост и много се радвам че си успяла да съхраниш кърмата си.Моя позната ,която роди м.май също се разболя от хепатит А и точно като теб се цедеше докато беше в болницата и и казаха че след като я изпишат и свърши антибиотика може отново да кърми.Дано на никоя от нас не се случва подобно нещо,за да можем да бъдем неотлъчно до своите слънчица!!!
Това е засега от мен,аз днес имам помощници и отивам на фризьор защото не помня от кога не съм била с прическа.
ЦУНКИ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ!

# 53
Бих искала за подкрепя Denit за нейния постинг за кърменето. Мен самата много пъти ми е идвало да напиша нещо подобно. Смятам, че тая работа с кърменето прекалено много се преекспонира напоследък. Не виждам чесно казано нуждата чак толкова да се тръби за ползата от кърменето - това мисля е всеизвестно. Тук не виждам нито една мама която да се е отказала от кърменето по своя воля, а тези които кърмят се надяват да го правят възможно най-дълго и дано да успеят (наистина искрено им го пожелавам) Може би покрай седмицата на кърменето, която пък съвпадна с момента в който аз трябваше да се откажа от кърмене. Просто дъщеря ми отказа да се мори да суче. И въпреки, че аз все още имам кърма ( цедя по около 500 мл на ден и ги давам на бебка с шише) и дохранвам сравнително малко а някои дни въобще не дохранвам, ми беше много мъчно, че не мога си кърмя бебето (да не говорим колко е по- трудно с това цедене, изваряване, дохранване и т.н.). То е по-скоро чувство за малоценност, че не можеш да дадеш на детето си онова, което е най-добро за него, а всяка майка иска най-доброто за детето си, нали. Освен това от всякъде те заливат с информация, че увеличаването на кърмата зависи едва ли не единствено и само от теб, а това уверявам ви не е общовалидно правило и така зпочваш да се чувстваш още по-зле и да си мислиш, че не правиш достатъчно усилия и съответно не си добра майка.
Аз също се тормозех по този начин доста време после стигнах до извода на Zzz, че няма по-важно нещо от това децата да са ни живи и здрави. Запитах се трябва ли нещо наистина лошо да ми се случи за да осъзная маловажноста на тези терзания и отговорът беше НЕ.

Denit като гледам пък твоя бебок колко е сладък - само като го погледнеш и можеш за забравиш всякакви такива глупости. А и не съм чувала някой възрастен като се разболее да го питат - извинете, вие кърмен ли сте и до кога?

Ох пак се увлякох в писане... Embarassed

Айде поздрави на всички и лек ден, че то в тези жеги не се диша Wink

# 54
Valkiria исках да те попитам, понеже аз също купувам Аптамил, по колко даваш на бебка на хранене и колко пъти дневно, че кутията я изяжда за 4 дни. Все си мислех, че трябва да стига за седмица...
Аз за сега само дохранвам, ама то не се знае тая работа с цеденето до кога ще продължи...

# 55
  • София
Бих искала за подкрепя Denit за нейния постинг за кърменето. Мен самата много пъти ми е идвало да напиша нещо подобно. Смятам, че тая работа с кърменето прекалено много се преекспонира напоследък. Не виждам чесно казано нуждата чак толкова да се тръби за ползата от кърменето - това мисля е всеизвестно. Тук не виждам нито една мама която да се е отказала от кърменето по своя воля, а тези които кърмят се надяват да го правят възможно най-дълго и дано да успеят (наистина искрено им го пожелавам) Може би покрай седмицата на кърменето, която пък съвпадна с момента в който аз трябваше да се откажа от кърмене. Просто дъщеря ми отказа да се мори да суче. И въпреки, че аз все още имам кърма ( цедя по около 500 мл на ден и ги давам на бебка с шише) и дохранвам сравнително малко а някои дни въобще не дохранвам, ми беше много мъчно, че не мога си кърмя бебето (да не говорим колко е по- трудно с това цедене, изваряване, дохранване и т.н.). То е по-скоро чувство за малоценност, че не можеш да дадеш на детето си онова, което е най-добро за него, а всяка майка иска най-доброто за детето си, нали. Освен това от всякъде те заливат с информация, че увеличаването на кърмата зависи едва ли не единствено и само от теб, а това уверявам ви не е общовалидно правило и така зпочваш да се чувстваш още по-зле и да си мислиш, че не правиш достатъчно усилия и съответно не си добра майка.
Аз също се тормозех по този начин доста време после стигнах до извода на Zzz, че няма по-важно нещо от това децата да са ни живи и здрави. Запитах се трябва ли нещо наистина лошо да ми се случи за да осъзная маловажноста на тези терзания и отговорът беше НЕ.

Denit като гледам пък твоя бебок колко е сладък - само като го погледнеш и можеш за забравиш всякакви такива глупости. А и не съм чувала някой възрастен като се разболее да го питат - извинете, вие кърмен ли сте и до кога?

Ох пак се увлякох в писане... Embarassed

Айде поздрави на всички и лек ден, че то в тези жеги не се диша Wink
vesseluchkanewsm51

# 56
Valkiria исках да те попитам, понеже аз също купувам Аптамил, по колко даваш на бебка на хранене и колко пъти дневно, че кутията я изяжда за 4 дни. Все си мислех, че трябва да стига за седмица...
Аз за сега само дохранвам, ама то не се знае тая работа с цеденето до кога ще продължи...
Ние сме на Аптамил изцяло и яде по 120 грама вода с 4 лъжици АМ и това го умножи по 7 пъти на ден и се получава 4 дена на кутия от 800 грама. за месеца са 7.2 кутии което в парички е 136.80 лева. Ужас... е как да не им завиждам на мамите дето кърмят  newsm78 Хем здравословно , хем безплатно.... но ... какво да се прави... ще оцелеем  bouquet

# 57
  • София
Мами ПОМОЩ!!! Какво ви е мнението за ЧАЙОВЕТЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЛАКТАЦИЯТА? От 3 дни Дари започна да плаче следобяд малко след като я нахраня. Cry Мислех, че е от жегите, но чак днес с помощта на една приятелка разбрах, че детето не си дохранва.  newsm78Кърмата ми не достига за храненията в 15ч. и 18ч. През останалото време всичко е ОК. Не искам още да започвам с адаптирано мляко. Дайте ми съвет!!!

Съвет от мен: направи контролно кърмене, и ако наистина се установи, че не ти достига кърма, говори с педката какво може да се направи. Само недей да се притесняваш, защото съм чувала, че това също се отразява зле на кърмата.
Успех   bouquet

# 58
Момичета, от къде да поръчам Пентаксим? newsm78 Оказа се че не се поръчва в нашите квартални аптеки. Като се вземе веднага ли се бие Т.е. за деня ли да си я поръчам, че педито ми каза да я съхраняваме на температура от -4 градуса, но нашия хладилинк не е много читав и се притеснявам да не и стане нещо на васкината и да навреди на бебо.

# 59
Първо искам да ви почерпя виртуално, защото днес ставаме на 2 месеца beer2.
Зори , много се радвам че вече всичко е наред... дано никога повече не изживяваш такива гадни моменти.
Валкирия , ние за щастие спряхме всякакви нощни хранения още преди месец. Направо съм много щастлива че спя цяла нощ непробудно.Последното ни хранене е в 10 и после чак към 6-7.
Ох , доволна съм че днес доста поразхлади, че не се живееше тези дни. Чао за сега от нас с бебе Цецо и много целувки.

Общи условия

Активация на акаунт