Отговори
# 210
  • София
При нас ако се случи няма да го върнем, но някак си не ми е в мислите да имам друго дете освен Ники, или ако пък се реша то да е след 6-7 години, когато вече и той ще ми помага. Една позната забременя с второто си детенце на 36 и се роди наскоро бебчето, адски хвали голямото си момченце колко много й помага някой път с грижите по малката друг път в домакинството с нещо дребно.... Ако искам да имам второ дете така си го представям. Сладурче каквото и да решиш всички те подкрепяме.

# 211
Ей ме и мен,страшно объркана,разколебана и ядосана на себе си,на съдбата и на не знам кой още.
Мина прегледа,бебето си е там,в матката(молех се да не е), говорихме с лекаря-каза,че рядко се случва след 6 месеца.Заради фактори като тромбофилия,високото кръвно при предишната бременност ,евентуалното не зарастване още на незнам си какво и т.н си е доста рисково и да го родя,а малко по-малко рисково да го махна.Имам 2 дни за мислене и взимане на решение.
Благодаря Ви мили момичета за пожеланията ,че сте тук,че ме подкрепяте и ме разбирате💚💚💚
Извинявам се ,ако съм по-емоционална отколкото трябва.
Прегръдки 💚

# 212
Здравей Сладурче,опитай се да се успокоиш,за да можеш да вземеш най-важното решение за теб! Каквото и да решите,съм сигурна,че ще бъде най-доброто за Вас! Ние ще сме тук и както казаха момичетата,само ще те подкрепяме!  Heart

# 213
Честита месеминка и от мен на сладурчетата . Да са ти живи и здрави.  Сладурче с теб сме .

# 214
Включвам се много набързо, че моят мръчно ме зове.
Честити месеичнки на прекрасните бебоци Heart Kiss
Мама Мартина много сте готиниииии
Сладурче...аз чак се чудя колко си стабилна. Емоцията ти е простена, излей я някъде. Аз като човек загубил бебенце...плод (медицинските лица ми казаха ми да не го наричам бебе, защото си вредя на психиката, а и бебе от медицинкса гледна точка е друго), мога да ти кажа, че рисковете не са за пренебрегване. Едно от нашите майчета загуби плода съвсем накрая си спомням, а това е много тежко за преживяване. Каквото и да решиш, ще се терзаеш, то това е ясно и не знаеш какво е писано, не го знае никой. И в двете посоки ще те гложди дали решението ти е правилно, защото все пак имаш и две сладурчета, които се нуждаят от твоята всеотдайност и изправност в момента. Два дни е твърде кратък срок, номоже би е по-добре така- притисната от времето, защото иначе ще се мъчиш с месеци за това решение, а то сигурно в момента не ти дава мира. Аз мисля, че което и решение да вземеш ще е най-доброто за теб и ще е твоят път и мисия. И да знаеш, ти си една страхотна майка боец!
За раждането, ами искаше ми се на по-ранна възраст да родя, сега ми е много тежко. Но срещнах любовта след 30-те.

# 215
За тези раждали секцио второ се препоръчва най-рано след годинка забременяването. Но има и случай износили които са забременели по рано. Всичко е относително.
Аз забременях точно годинка след първото секцио. Добре че голямата проходи не я носех на ръце. Цяло лято я тиках с количката чак до 8 м. Сама я гледах сменях памперси вдигах на столчето за хранене. Също бях притеснена имах кървене в началото, но си казах ако е писано да се роди ще се роди. Задържа се благодарение на Бог и лекарствата за задържане.
А тези които мислят второ сега в момента от едно майчинство ще преминете в друго.
Майчинствата ми се застъпиха в момента който вземах 45 дневния преди раждане. Подадох декларации в НОИ и получавах половината от първото дете докато не навърши две години.

# 216
Благодаря още веднъж на всяка от Вас💚💚💚
Много е важно да знае човек,че има на кой да сподели и че няма да го съдят.
Наистина е по-добре да не се отлага това решение.
Малките ми сладурчета,ме държат доста адекватна в тази ситуация, благодаря на Господ че ги имам, колкото и да ми е трудно понякога.
❤️❤️❤️❤️❤️

# 217
Сладурче, вярвам, че ще вземете най-доброто решение. 😘 Каквото и да решиш.. имаш нашата подкрепа на 100%!
Знаеш ли, според мен просто си ти е писано да си майка на три. 😘 Спомням си твоята история. ❤
Ох много ми стана емоционално и на мен.

Аз като по-млада винаги съм си мечтаела за 3 деца. Родих на 25г първото. Като стана на 2 годинки започнахме опити за второ. Исках малка разлика, за да си бъдат по-близки и да бъдат що годе на една вълна. Уви не стана така както го планувахме. Така се случи, че забременях пак на 33г. Дени е нашето чудо. И може би точно така е трябвало да стане, защото не си представям в момента въобще животът ми да беше друг, с друго дете/деца. Вече съм на 34г, и някак май за трето дете време няма. Разбира се, и аз като повечето от вас, ако стане фал, няма да го върна и ще си го отгледаме някак. 😁

# 218
Здравей Сладурче, много те харесвам, въпреки че съвсем не пиша в темата и съм по-скоро мама undercover, но си ви следя от миналата година по това време. Аз преди 7-8 години забременях без да искам и направих аборт по желание. Тогава бях категорична, че не мога да гледам дете нито финансово, нито емоционално бях готова за тази стъпка. Партньорът също не беше.Изживях някакъв вид депресия след това и някак потулих нещата в себе си. Когато миналата година започнах да получавам сигнали, че искам да забременея, започнах да се сещам за това изживяване и ме заля някаква вина. Въпреки че знам, че ако бях задържала бебето,щях да имам много трудности и сигурно ако сега се върна назад, пак бих постъпила по същия начин. Но сега като гледам бебчето ми и понякога ми става мъчно. Истината е, че колкото и да беше правилно решението спрямо обстоятелствата, няма да мога забравя, че съм можела да постъпя и по другия начин.

Само споделям личен опит и те ппегръщам. Много кураж се иска и за двете решения.

# 219
  • Sofia
Сладурче, с теб сме, каквото и да решиш! Едно дете е преди всичко отговорност, ангажимент, търпение и готовност да загърбиш известно време себе си.
Спомням си как преживявахме всички с теб тежката бременност, нуждата единият ембрион да се премахне, за да имаш днес здрави две принцеси.
Желая ти спокойствие, за да видиш най-правилното за теб решение.

Всяка от нас има свой опит със своето дете/деца, неуспешни бременности и тревоги. Факт е обаче, че положението е много деликатно - близнаци, отделно скорошно преждевременно раждане.

Бих дала само един (непоискан) съвет - когато вземаш решението, освободи се от страха. Страхът е лош съветник. Вземи решение, но освободена от страх, за да може най-правилно да претеглиш всички ЗА и ПРОТИВ. Прегръдки 🤗❣

# 220
Сладурче, най-важното според мен е да си здрава. Не подценявай рисковете от бременностт след многоплодна такава. Довери се на лекарите, според мен имат правилна преценка за твоят случай, а и ако ходиш при същия поне си ти знае особеностите, така да се каже. Дано всичко е наред, все пак малките сладурки разчитат изцяло на теб и грижите ти и ако тази бременност ще те лиши от възможността да се грижиш пълноценно за тях или ще рискува здравето ти е добре да помислиш дали наистина си струва риска.
А и едно е да е на година и нещо и да дойде друго, съвсем различно е с две на 7 месеца.

Във всеки случай както и да постъпиш не мисля, че някой ще те съди. Подкрепяме те каквото и да решиш ❤️

# 221
Това ми харесва най-много в групата и е причината да се запиша в нея- че има с кого да споделиш откровено, без да бъдеш съден! Хубаво е да срещнеш подкрепа и разбиране от “себеподобни” в уязвим за теб момент. Разбира се в радостните също 😊. Просто и мен ме удари някаква чувствителна вълна и ми се прииска да споделя ❤ Може би, ако бях се включила по-рано, щеше да ми е по-леко в началото с новата ситуация с малкия човек до мен. Аз имах една горе долу лека бременност, с изключение на няколко малки драми, в които ме вкараха лекарите, както се оказа по-късно напълно излишно. Последва едно много лесно и бързо раждане, от което останах много приятно изненадана и след това дойде тежкото при мен. Чувствах се много неподготвена, много изплашена и депресирана. Аз съм на 32г. във връзка с коментирането на възрастта и в моя случай вероятно ако бях родила с 10 години по-рано нямаше да се чувствам така, но тогава не исках и да чуя за деца 😅. Както и да е, нещата се оправят и съм щастлива да съм тук и групата ми е ценна ❤

# 222
Наистина е адски приятно да знаеш,че можеш да споделиш и с друг,освен със семейството си! Да получиш съвет,подкрепа,без ама защо така,защо иначе,не се прави така..

# 223
За новите мами незнам дали знаете че имаме група във  facebook само мами от форума които си пишем. Само трябва да пишете, че сте вие май на Suprema(ще ме извинявате ако съм объркала на кого трябваше) Ако желаете може да се присъедините😊

# 224
Здравейте, момичета!
Честит празник на всички малки и порастнали деца!Да са живи ,здрави,лъчезарни и много щастливи.
Хубав празник,въпреки лошото време навън 💋😘❤️🍰

Общи условия

Активация на акаунт