Отговори
# 525
Момичета,мисля лека полека да започна въвеждането на млечни.Малко кисело мляко в зеленчуковото пюре,след това малко сиренце. Какво мляко и сирене сте ползвали,ако сте въвели вече? За сиренето знам,че трябва да си го обезсоля,но не знам на кое да се спра.

# 526
  • Пловдив / София
Не них започнала с кисело мляко.
То се дава около 10-ти месец.
Започни с масло или гхи, малко в пюретата. Колкото грахово зърно. После малко обезсолено сирене. Киселото мляко е по-натам, а кравето и кашкавалът - след годинка със сигурност.
Иначе лично аз млечните ще ги запична около 9-ти месец.

За комари нищо не съм взела. Нямаме засега. Един път една пъпка имаше на челото.

Иначе нашият режим е още с три дрямки. Една около 10:00 за 30-40 мин. Обеден сън, той е около 1,5-2ч. И към 18:00 пак за 30-40 мин.
Към 21:00 го къпем и в 21:30 яде и ляга. Напоследък не заспива веднага. Отдавам го дрямката към 18:00-18:30, но като се събуди следобед около 15:30 как да издаяни до 21:30 без да го приспивам.

# 527
Да,прочетох за киселото мляко-има доста различни мнения,но реших да го оставя около 9ти месец. ГХИ ще дам първо мъничко,и после сиренце и до там ще приключа с млечните.

# 528
Домашно кисело мляко и сирене от мандра където го правят от мляко.
Сигурна съм в сиренето защото леля работи там. А млякото за киселото  мляко е от кравите на баща ми.

# 529
Да,прочетох за киселото мляко-има доста различни мнения,но реших да го оставя около 9ти месец. ГХИ ще дам първо мъничко,и после сиренце и до там ще приключа с млечните.
Маслото ГХИ е без крави белтък, идеята е че при него той е премахнат и може да се дава от самото начало. Аз го дадох още с първото пюре на 5+++.

# 530
Какво мляко и сирене сте ползвали,ако сте въвели вече? За сиренето знам,че трябва да си го обезсоля,но не знам на кое да се спра.

аз дадох моцарела, защото е обезсолена и много се хареса Hands Plus1 обожава и краставици и домати, така че както се шегувам с ММ, вече сме въвели шопската салата Smiley

# 531
Привет, мами и бебчета ☀,
Пиша ви от морето. Вече една седмица сме в Несебър. Разкошно е за нас. Няма туристи много, сутрин излизам с количката на дълга разходка и имам чувството че сме една шепа хора в града. Почти не срещам никой, уникално чувство. Е за местните не е добре този сезон, но какво да се прави... Бебка също се кефи на плажа, спи навън често, топнахме я веднъж в морето, голяма радост беше 😄
Малко объркваме режима, защото се срещаме с приятели, стоим до късно, но за някой друг ден не е проблем 😉.
Иначе храненето е добре горе долу, предстои попарата. Пълзи навсякъде, изправя се до седнало положение, ръкопляска, разпознава по име някои играчки и се обръща на собдтвеното си име. Станала е по-капризна и мрънкаща 😝

Да питам давате ли разтворимите бисквити на плазмон и как ги дозирате?

Поздрави и морски целувки 😘

# 532
Ех, моренце. Супер! Да си прекарате незабравимо!
Не давам бисквити на Плазмон. Доколкото знам имат захар. Засега я избягвам в менюто на бебето.

# 533
Еее на морето си е супер! Ние тази година ще пропуснем.
Харесва ми да се разхождаме сутрин, няма много хора, въздуха е свеж 🙂
Нашия мъник прави някакви опити да пълзи, но само дупето вдига и забожда глава. Обаче много се обръща, търкаля се и вчера падна от леглото.. Как го направи толкова бързо не знам, а бях се обърнала за секунди да свърша нещо в стаята. За щастие се размина само с уплахата, аз също се изплаших много. Да знаете, че когато паднат например и започват да плачат по-различно от обикновено. Така казаха няколко приятелки. От страх и от това че се е ударил доста силен плач имаше, а на мен ми се скъса сърцето..
Бисквитките на Плазмон има и с глутен, има и без. Може да пробвате като за начало да му сложите една, после две и по-нататък ще си прецените. Мисля да направя кисел и в него да сложа бисквитка, иначе си е кислеко. Моята педиатърка каза, че може сутрин в попарата да му слагам по малко захар. Но не мисля че ще го правя, дано я яде така. Още не съм му правила, сега въвеждам глутена. Правя му доста често домашни пюренца и той ги хапва с удоволствие. Зъби няма все още. Ще стане на 8 месеца, сигурно скоро ще ги очакваме.

# 534
  • Пловдив / София
Ирмир, супер за морето.
Бисквити на Плазмон не съм давала. Май имат захар вътре, а до годинката поне не искам да му давам захар и сол.
После цял живот ще ги яде.

Джулс, за сиренето четох, че не е добре да се дава прясно сирене. Иначе, да, моцарелата е безсолна и от тази глеена точка е ок.

Ние имаме две зъбчета от миналата седмица. Не съм ги усетила кога са пробили. Моля се всички така да излизат.
Иначе не пълзи все още. Уча го да пляска, да наха с ръчичка, но още нищо.

# 535
Ирмир, супер е, че сте на морето🍹🌅👣Ние догодина ще ги водим малките.
Слънцето, много неприятно е падането, но се случва, и Дария падна от спалнята за 2 секунди. Аз направо не знаех къде съм, после се притеснявах да не я е страх нещо, но нямаше проблем.
Аз мисля тези дни да им направя по парка със сирене, да видим дали ще им харесва.
Бисквитки на Плазмон давам в мляко. То някои наши са доста сладки честно казано.
Фам браво за зъбчетата, дано не усетите и другите като излизат.,ние нямаме още зъби.

# 536
И при нас няма зъбчета. Вече се задържа седнала сама по 2-3 минутки. Ние също ще пропуснем морето,ходим почивните дни на вилата,когато имаме възможност и така. Че таткото ни остава за 1-2 месеца без работа и ще ни е зор. Аз давам бисквитките на ХИП,без захар са.

# 537
Ние също май ще пасуваме с почивките това лято. Най-много да направим някоя спа почивка или кратичка Гърция, но нищо повече.

# 538
Здравейте сладурки
Минавам да почерпя за 9 месец на Дари и Буби🍰🍼🍭🧁🎂🥂
Ето ни и нас
Слънчев дена на всички 💜💚💛

# 539
Сладурче, да са ти живи и здрави! Страхотни са ❤️😘😘😘

Общи условия

Активация на акаунт