Отговори
# 600
  • Sofia
Привет и от мен! Ники ще е от лазещите мишоци. Засега по-скоро като червейче се придвижва, но ще задобрее.
Аз скоро ще въведна глутена, после млечните. Там някъде ще въведа закуска и ще заместя и сутрешното кърмене. Засега се справям с две заместени и кърмене, да видим после как ще е. Че тя годинката си идва и искам да отбивам.

# 601
Аз също чета често,но рядко пиша.
Заместила съм закуска, обед и сз. Въвела съм глутена, сега ще дам още няколко нови неща и към края на месеца почвам млечните. 10м рибата и някое друго месо. Септември мисля да го запиша ня кухнял.
Малкия лази, седи и се изправя,но не е напълно стабилен прав. Всичко това се научи да го прави изведнъж в рамките на една седмица,направо ме изумяват бебчетата как бързо се развиват.
Ще ходим на море края на август,надявам се да му хареса.
Това за динята за пръв път го чувам, никой до сега не е дал такива отзиви Thinking

# 602
  • София
Е то какво да пишеш, като те четат 100 човека знайни и не знайни е кофти. Николай е от лазещите бебета, въвела съм всичко само риба ми остана. Много съм доволна, че всичко яде и по тази причина съм заместила всички хранения. Имаме 4 зъба.
Колко активно бяхте момичета сега никой не пише в темата. Май на всички им е по удобен фейса.

# 603
Е то какво да пишеш, като те четат 100 човека знайни и не знайни е кофти. Николай е от лазещите бебета, въвела съм всичко само риба ми остана. Много съм доволна, че всичко яде и по тази причина съм заместила всички хранения. Имаме 4 зъба.
Колко активно бяхте момичета сега никой не пише в темата. Май на всички им е по удобен фейса.
Еха,супер. Може ли да споделиш менюто му за деня?

# 604
Е, то и като сме били бременни най-вероятно е имало потайни читатели. Друг е въпросът, че никой не е задължен да пише в темата, нито пък да споделя някаква свръхсекретна информация.

Пък ако не ги е страх тези анонимните, нека се представят в темата....

# 605
Е, то и като сме били бременни най-вероятно е имало потайни читатели. Друг е въпросът, че никой не е задължен да пише в темата, нито пък да споделя някаква свръхсекретна информация.

Пък ако не ги е страх тези анонимните, нека се представят в темата....

Ами да и току виж ни връхлети една активност 😂 По принцип това е форум за споделяне и взаимопомощ, доколкото ми е известно и би било полезно споделянето в случая касаещо отглеждането на бебето...., но и да четеш само не е зле 😉

И Вики изведнъж се впусна да пълзи и после да се изправя.
През десети месец ще захранвам с риба и телешко. Кисело мляко още се чудя кога да предложа. Белтък ще дам под формата на застройка в супата, но по-натам.

Лека и прохладна вечер 🧡

# 606
Ирмирче, да, направо няма да смогнем с четенето🤣
Шегата настрана, извинете ме за лиричното отклонение...

А сега да ви попитам как смятате да въведете рибката. Аз също не съм още, но и няма закъде да бързам.
С каката май на супичка я дадох, ама това дребното души всичко с нос, преди да отиде към устата. Виктория беше по-непретенциозна на тази възраст.

# 607
Ние на 22ри август заминаваме за вилата и мисля да и купя прясна пъстърва от Сърница,която да дам на пюре с картофче. А ако не успея да намеря,може би ще взема готово пюре със сьомга.

# 608
Аз съм от октомврийските мами и ви чета с удоволствие, защото сте забавна група. Като цяло се включих във форума след раждането и четях докато кърмех, което в началото беше почти денонощно 😁, та затова се включих в повече теми, за да има какво да чета, а чак по-късно се престраших и да пиша.

Аз дадох риба на моето момиченце преди 2 месеца, даже май точно на 1ви юни. Дадох й направо малко пастърва на скара, не беше впечатлена, но пюретата ги яде. Като цяло за момента й давам все от готови бурканчета, защото последните 2 месеца постоянно сме на път, а и нямам навик да готвя риба вкъщи, освен сьомга, а е хубаво да има по-голямо разнообразие.

# 609
И за мен тук е място за сверяване на часовника и черпене на опит. По-забавно е и някак да четеш, че това което ти се случва, не ти се случва само на теб, а е всъщност "нормата".

Аз не съм от най-активно пишещите, просто защото не съм много по смол толка, но съм намирала полезно да си чета тази и други теми. А и съм от малко по-алтернативните майки, които не треперят чак толкова и не гледат децата "по учебник", а повече по интуиция и се водят от детето. Та не знам и дали съм полезна много много, но когато намеря за смислено, споделям и моя опит.

Например, единствеото нещо, на което държа при отглеждането на моето бебе, е дисциплина в спането.Запомням кога се събужда, изчислявам кога трябва да е следващия сън спрямо възрастта му и го слагам в леглото преди да му се е доспало - той си бърбори, пее, зяпа, и по някое време се обръща и заспива сам.

Всяка вечер желязно го къпя и слагам да спи в 20 часа. Вече спи до 8 сутринта, с две хапвания в просъница през нощта. Въпреки, че сега лятото е по-приятно да излезеш по-късно вечер на разходка и за миг не съм си представяла да му развалям режима.

Също - за мен храната не е средство за наяждане, а е средство за живеене и има смисъл от нея само когато има нещо полезно в нея. В момента ми е по-важно детето ми да опознае различни вкусове и текстури, да научи как изглежда истинската храна, да развие отношение към нея, а не да заместя хранене. Още 4 месеца млякото ще му е основната храна.

Алекс, аз дадох парченце филенце обезкостена пастърва, но и моят бебок я помириса първо и заклати глава. Така прави и с някои жълтъци. Не всички му допадат като миризма, въобще месото/животинския протеин не му харесва супер много засега. И на мен по време на бременността не ми се ядеше много много месо, а съм си месояд.

Ще му предложа по-нататък пак, пък ще видим дали не е вегетарианец.

# 610
Буболина, Джули, Марти, благодаря ви!

Аз май, май също ще дам готово пюре от риба. Обикновено ги избягвам и си ги правя домашни, но вкъщи не сме много по рибата и не се купува и готви често, а да си призная за лъжичка-две рибено пюре не ми се взима цяло филе. Не, че ще ми олекне джоба, но изключително много мразя да се хвърля храна.

Сега се местим, не е като да ни е за пръв път, де...но пак си е хамалогия, та децата малко ще поядат готови пюрета седмица-две. Нищо няма да им стане.
От неделя мъжа ми заминава и ще съм сама с двете деца, докато и ние не се върнем. Добре, че този път всичко оставяме в къщата, само най-важните ни вещи и на децата само дрехите ще вземем.

Джули, хитри са бебоците, а и малко по малко започват да показват характер.
По отношение на храната се моля щерките да са се паднали на мъжа ми, че да си призная съм малко претенциозна. Смея да твърдя, че се храня здравословно, по-скоро избягвам вредни храни. Що се отнася до това, което не ям, обаче....пу-пу не искам децата да са като мен. Не ям почти никакво месо,  риба също- 1-2 вида и то с не особено голям апетит, за мекотели и  други морски дарове и дума да не става. Като цяло животински продукти много не обичам, единствено кисело мляко и сирене нападам, но забелязах, че и каката изявава предпочитания към тях. Мъжът ми, за сметка на това, е всеяден. Не яде единствено и само грис (много го били тъпкали с това в детската), но покрай детето и това е ял..🤣

# 611
Алекс и аз съм по същия начин с храната. Но за сега Дари си хапва добре и разнообразно. А иначе какво местене, не се ли преместихте в нова къща, докато беше бременна или се бъркам с някой друг? 🤔
И на мен ми остана рибата и по - тежките меса за въвеждане. А млечните при нас са чак след годинката. Понеже ми се искаше да я запиша на кухня след някой друг месец, знаете ли дали има безмлечна?

# 612
Здравейте, мамчета!
Ние бяхме на море за седмица. На Никола страшно му хареса и аз съм много доволна. Бяхме няколко семейства с деца и той много им се радваше и много помагаха малките сладури.
Той пълзи като червей, седи стабилно. Не обелва и сричка. Аз съм проговорила на 3-дано прилича на баща си.
За захранването се водя основно по детето-приема храната с удоволствие и съм въвела всичко без прясно мляко, телешко,свинско и белтък.

# 613
Моето е на кухня риба е яла. Понякога яде понякога с 300 зора тази риба. И моето също първо помирисва. Тази седмица незнам каква беше рибката, но не и хареса много. Аз самата също не ям риба единствено ям тон от консерва.

# 614
Здравейте, момичета!
Катето е от лазещите бебета. Честно казано не го очаквах. Вчера купихме наколенки за лазене и вече всичко е топ. Не ѝ стават червени коленцата. От 2 седмици някъде се изправя сигурно по 150 пъти на ден. Имам чувството, че в по-голямата част от деня е изправена. Като се измори тупва по дупе. Grinning Седи стабилно вече, също.
Аз диня дадох веднъж в мрежичка за плодове, но не се хареса и не съм повтаряла. Сега още въвеждам глутена, след което мисля да почвам млечните. Рибата мисля след 10+ да я въвеждам. Вижда ми се тежка храна. Аз не съм ѝ фен, ММ също и изобщо не ядем в нашето семейство. (дори на Никулден) Естествено, малката ще хапва.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 22:33 от *Femme*

Общи условия

Активация на акаунт