Отговори
# 375
Таблици за ръст и тегло

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 21:19 от kikair

# 376
Малко офф топик. Ще прощавате тези за които не се отнася.
Мама Мартина, може ли да не слагаш след всяко изречение удивителен знак, че напраО се побърквам като чета твои мнения. Все едно всяко едно изречение е супер важно и/или се караш на някой.

# 377
Малко офф топик. Ще прощавате тези за които не се отнася.
Мама Мартина, може ли да не слагаш след всяко изречение удивителен знак, че напраО се побърквам като чета твои мнения. Все едно всяко едно изречение е супер важно и/или се караш на някой.

Даа,извинявай много. Някакъв супер гаден навик ми е това,и аз не знам откъде.. Съжалявам момичета,ще внимавам какво пиша Blush

# 378
  • Пловдив / София
Мама Мартина, от 6-ия месец май някъде забавят качването, така че не се притеснявай.

Нашето захранване върви някак си. Вчера отказа картофи с тиквички. Даже повърна, защото му набутах две лъжици.
Днес захванах грах да въвеждам. Дадох му картоф, морков, карфиол и грах. Дано не се запече.
Ако има време до края на седмицата, мисля и сливи да предложа и от другата седмица да почвам кашите, а от по-другата - месото.

# 379
Ние със зеленчуците сме доста напред,почти всичко въведох. От плодовете имаме банан,круша,ябълка и праскова. Месото пробвах с пилешко-отказа категорично и не я мъчих,тези дни ще пробвам пак,да минат 2-3 дни след ваксината.

# 380
Fam, как въведе грах? Колко му даде, белиш ли го, какво го прави? Аз имам домашен, сварен и е във фризера, но се чудя как и кога да го предложа. Праскови, кайсии също не съм давала. Забравих да питам педиатърката, всеки път забравям по нещо. Не знам колко правилно го измерихме, но беше хапнал мляко, качил е 900гр. Сега е 8 500гр.и 1 см на височина, 68см е. Не яде повече отколкото е за възрастта му. Следобедната закуска не е напълно заместена, яде 50/50 каша и АМ.
Още избирам столче.. Ще поръчвам пък то нали може да се върне, стига съм се чудила.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 14:29 от Анонимен

# 381
Фам, яде ли я тази комбинация?
Днес бяхме на тиквичка с картоф (сложих и 5 зрънца грах, ама не знам да ги броя ли)..мъка мъка. Беше започнало добре захранването, от дни е тегава работа. Май ще спра за няколко дена, не ни се получват нещата. Обаче много е намалил млякото моето юначе, все се притеснявам, че е гладен. Много се надявам, че имат инстинкти и гладни няма да останат,ама знам ли.
Последно в 5-ти месец и две седмици го мериха 72 см и 8 кг

# 382
Фам, яде ли я тази комбинация?
Днес бяхме на тиквичка с картоф (сложих и 5 зрънца грах, ама не знам да ги броя ли)..мъка мъка. Беше започнало добре захранването, от дни е тегава работа. Май ще спра за няколко дена, не ни се получват нещата. Обаче много е намалил млякото моето юначе, все се притеснявам, че е гладен. Много се надявам, че имат инстинкти и гладни няма да останат,ама знам ли.
Последно в 5-ти месец и две седмици го мериха 72 см и 8 кг
Лейди, ти ме шашкаш 😄, в 5-ти месец 8 кг и се притесняваш за яденето. Младежът ти е перфектен с тези данни. Те бебоците не са тамагочита - един път хапват повече, други дни по-малко, щом са здрави вс е наред 🙂

Днес минаха последните ваксини, ура!
Поплака, но по-малко, въпреки че сутрин прага на болка е по-нисък и се опасявах от това.

Захранването ни върди прилично. Скоро ( като навърши 8 месеца мисля) ще дам глутена, май овес беше първо и пилешко ще предложа. От плодовете кайсия, праскова и явокадо не съм давала още.

# 383
  • Пловдив / София
Аз давам купешки пюрета. Не ми се занимава да плескотя, честно казано.
По-натам, като започна да давам твърда храна, ще правя сутрешна и следобедна закуска.
Та, така го въведох граха. А след това в една таблица видях, че е за 10+, ама не съм давала промишлени количества.
Лейди, да, яде комбинацията. Вече втори ден я предлагам. И утре ще му дам от това и считам грахът за въведен.
Не се притеснявай. Мерките на детето са ок. Ако е гладен, ще “си каже”.

# 384
Аз  също въведох граха с готово пюре. На Слънчо-био микс зеленчуци,когато го купих тогава видях,че има и грах вътре.

# 385
Според мен е рано да се дават кайсия и праскова. Препоръчително е към 10-тия месец. Ама всеки си знае де 😁

# 386
И аз тръгнах да давам грах,но видях,че е за 10+. Изчаквам с кайсии и праскови за сега.
Въведох пилешко,но не знам защо педито ми каза да изчакам с жълтъка. Глутена ми лза месец след започване на захранването,което е след 2-3 дни. Ще почна с овесени ядки и някои каши. При нас няма отказано зеленчуци за сега,всичко харесва Simple Smile

# 387
Грах не може да се въведе от готово пюре, което е било микс от 5-6 зеленчука. Вътре е било съвсем малко от него.

# 388
То затова може би е в пюре,което 4+ месеца. Имаше картоф,морков,червена капия и грах,съотношението на капията и граха бяха еднакви.

# 389
Грах не може да се въведе от готово пюре, което е било микс от 5-6 зеленчука. Вътре е било съвсем малко от него.
Аз го въведох с готово пюре на Holle-картоф, грах, тиквичка за 3-4 дни, две въведени + грах, който е около 20 грама в половината пюре (80г).
Исках спанак да въведа, но той бил към 9-10 месеца чак.

Общи условия

Активация на акаунт