Отговори
# 510
И ние тази година ще се разминем с почивката. Имаме вила на язовир Голям Беглик-между Батак и Доспат. Но то вила е силно казано-нямаме ток и вода там. Но е на 20 метра от язовира в горичката и на мен ми е перфектно. Та обмисляме няколко съботи и недели да се качим там,едва ли ще имам чак такъв проблем че няма вода. Имам всичко да си я изкъпя,просто ще топля вода на газов котлон. хладничко е-ще починем пак според мен. Мислим другия петък да направим опит до неделя,тъкмо няма да мисля и кучо как ще го гледам-там му е рай.
Отклоних се доста-цял роман ви написах Blush Хубав ден,мамии! Heart

# 511
Фам,опашките са много относителни и септември е още много далече. Ние имаме резервация на 25-ти юли и все пак още нищо не се знае. Нещата се променят всеки ден

# 512
  • Sofia
И нашат почивка е под голяма въпросителна. За последната седмица на юли е по принцип, ще решим в абсолютно последния момент (ден-два по-рано).

# 513
Абе викам аз ли не получавам известия, а то никой не пише в темата.
Колко будуват вашите бебета.
Моето стои вече 3-4 часа намали дремките на 2. Как организирате храненето?  
Вече ни се пада става яде - яде ляга.

# 514
Моята беба става към 7:30 хапва.
Към 9 заспива до към 11.
11:30 хапва пак и е будна до 13:30-14.
Дремва до към 15-хапва.
18:30 хапва.
Към 19 излизаме,дремва навън 30-40 мин и после заспива към 10 след вечерята.
Понякога правя дрямката от 30-40 мин към 5:30 и едвам издържа до 9:30 за банята,защото започва да мрънка вече.
Доволна съм много. Дано така се задържи засега.
Нас ни тормозят много комари,тази нощ така е наял-по брадичката има 4 и на ръчичките 2. Мажа с Бочко-гел за след ухапване. Вие как се оправяте с комарите?

# 515
Аз купих някакво тъпо устройство на чико за 20 лева от дием. Уж работи на принципа на ултразвук, който е безвреден за хора и животни. Тази вечер го изпробвах в район с много комари. Даже го доближавах до тях - познайте... ефект 0. Детето го пазя с комарник. Себе си пръскам понякога по краката с репелент.

# 516
Привет, моето бебе все още има 3 дневни спанета - сутрин, обед и следобед. Иначе си ляга в 20:30-21:00 и спи до 7-8 сутринта.

Общо прекарва някъде към 16 часа в сън, и към 8 часа бодърстване и игра. Но има и периоди на +-.

За комарите - не сме имали проблем до сега, може би защото сме навън до 20 часа най-късно. Купих гривна с цитронела, но още не съм я надупчила и ползвала и нямам мнение.

# 517
Аз купих някакво тъпо устройство на чико за 20 лева от дием. Уж работи на принципа на ултразвук, който е безвреден за хора и животни. Тази вечер го изпробвах в район с много комари. Даже го доближавах до тях - познайте... ефект 0. Детето го пазя с комарник. Себе си пръскам понякога по краката с репелент.
Шантал, ние имаме такива устройства на Чико, но за контакт и имат определено покритие. Работят и съм доволна. Да няма някъде някакво копче на тези безконтактните?

# 518
Аз пръскам с Бочко и съм доволна .

# 519

Бочко не е ли над 1год? Или има друго,което не съм видяла аз?

# 520
  • Sofia
Аз засега не ги боря комарите, защото в квартала няма честно казано. За почивката в стаята съм взела такова за контакт, не знам дали действа. С репеленти по бебето още не пръскам, кожата им е още твърде пропусклива.
Притесняват ме по-скоро кърлежите на този етап.
Напоследък се увеличиха нощните кърмения на минимум 2 и през деня съм страшно заспала въпреки кафето. Нови зъби на хоризонта няма.

# 521
Има копче разбира се устройството. Светва зелена лампичка. Може просто да съм попаднала на “куцо” 😀ако някой друг има да сподели мнение.

# 522
Привет и от нас💜
Ние хич не си падаме по съня 😵 Сутрин 9-10ч спят по 20-30мин,на обяд след хапване час и после към 17-18:30пак 30-40мин.,това е за цял ден.
Нямат зъби още,Дария хапва всичко,вече и млечна кухня,но Бориса не иска и не иска,лъжа я с какво ли не,вчера им давах след обяд мляко с банан.
Ние комари почти нямаме,но аз пръскам количката с един билков спрей,за сега не са хапани.
Най-накрая обедих ММ за една кратка почивка 🌴☀️🍦🍹🍻 на морето, август месец с едни приятели,без бебките ще сме.
Хубав ден ви желая,при нас май пак ще вали,ужас.

# 523

Бочко не е ли над 1год? Или има друго,което не съм видяла аз?

Виждала съм миналата година Бочко на което пише 0 месеца. Търсиш при позната е аптеката и тя ми обясни,че на пазара има само този който пише 1+. Състава е същия,но никоя майка няма да си даде новороденото дете за опити на козметика и те няма как да обявят нещо за 0+ месеца при положение,че не е тествано.
Та така, аз пръскам понякога с Бочко. Направила съм си спрей с лавандулово масло и слагам лепенки в количката.

# 524
Под 1 година не се пръска детето с нищо. Аз на аптекарки не бих се довериля за кожата на детето си. Вкъщи сме с комарници, а за навън също слагам на количката, ако излизаме вечер. През деня не хапят.
Вариант е етерично масло върху количката, напоено в нещо или директно да се накапва или имало някакви лепенки по аптеките, които са на същия принцип. За почивки съм взела устройство С Таблетки на Брос.

Общи условия

Активация на акаунт