Отговори
# 555
Марти и аз съм взимала под наем от там, наистина е най - добре първо да пробваш. Ние така и не свикнахме и двете, колкото и да ми се искаше, защото си е удобство.
Куршумчо, голямо бебче 😁 На колко е? Не помня вече кой кога роди, а нали някои бебчета избързаха. Аз вече и давам домат, но само като съставка в готовите пюрета. Не е имало проблеми.

# 556

Джулия, как даваш домата? Аз знам, че е за след 1 годинка, но ми се иска да го дам сега в сезона, а не зимата. Питах и педиатърката, каза в малки количества не е проблем.
 🤗

Домат давам обелен и без семки, на тънко дълго резенче, което да е удобно за хващане с ръка. Той си го смуче и отхапва. Черитата се режат на четвъртинки, но за моето дете са още неудобни за хващане.

По принцип, от домат може да има зачервяване около устата от киселия сок на домата. При моето дете нямаше такова нещо.

Като цяло при ЗВБ основно сол, захар, прясно краве мляко и мед не се предлагат преди годинката.

# 557
Сладурче и аз да честита месечинката на сладурките . Колко са пораснали вече 😊

# 558
Честита месечинка на Сладурчетата! Да са живи и здрави Heart Eyes
Кая стана на 8 месеца. Сяда сама и от гръб и от корем, пълзи и се изправя. Има 4 зъба, чакам още 2 минимум скоро.

# 559
Честита месечинка на сладките момичета, Сладурче! Да са здрави и много усмихнати 🧡💛
Честито и на Кая, да е здравичка и весела ❤
И ние отпразнувахме 9 месеца на Вики 🥰

# 560
Марти честита месечинка на Кая,да ви е жива и здрава и много усмихната🎂💜🍼
Ирмир честита месечинка и на Вики🎂💜🍼 Да ви е жива и здрава и много усмихната.
Куршумчо голям бебок си отглеждаш,браво
На мен винаги ми се  е искало да имам ергораница за да нося бебе,обаче като са две ,си е меко казано невъзможно.
Аз мисля сега като станат доматите в градината да им давам по малко.
Чудя се как да им давам жълтък вече,хич не го харесват,ама аз съм упорита.
Дари и Буби са със сополи и кашлица,слагаме капки и чакам да отминат.

# 561
Жълтъкът го давам разбит на каша с мн малко вода, но от скоро само го стривам с вилицата.

# 562
  • София

Джулия, как даваш домата? Аз знам, че е за след 1 годинка, но ми се иска да го дам сега в сезона, а не зимата. Питах и педиатърката, каза в малки количества не е проблем.
 🤗

Домат давам обелен и без семки, на тънко дълго резенче, което да е удобно за хващане с ръка. Той си го смуче и отхапва. Черитата се режат на четвъртинки, но за моето дете са още неудобни за хващане.

По принцип, от домат може да има зачервяване около устата от киселия сок на домата. При моето дете нямаше такова нещо.

Като цяло при ЗВБ основно сол, захар, прясно краве мляко и мед не се предлагат преди годинката.

Благодаря 🤗 Аз се чудех дали не трябва да го третирам термично някак колкото и глупаво и неапетитно  да звучи ☺️, но щом даваш суров значи е ОК. Ще вкарам глутена първо и нападаме доматите. Тези дни ще пробва и риба, млечни заради алергията засега не може да опита. Към 10 месец ще пробваме с козе сирене.
Михаела, моят Дани утре става на 8 месеца. Изобщо не изглежда голям, килограмите хич не му личат 😀 Той е такава лудетина, че няма кога да надебелее, само мускули прави.
Сладурче, има вариант да носиш 2 бебета едновременно в 2 слинга, но ти си много слаба, не знам дали ще ти е по силите. Едното бебче е отпред, другото на гърба.
Аз започвам да се оглеждам за обувки за прохождане. Има много време още, но поне да се ориентирам, че само за К и К знам.
Последните 2 дни само скимти като кученце и не спи почти, да избиват бързо тия зъби, че ми липсва смеха му. Много сладко се смее с глас, и се радва на себе си като пляска с ръчички 😋

# 563
Куршумчо, каква алергия, да не е АБКМ, защото и Дари е с такава? Иначе с енергията, лудостта и килограмите е по същият начин 😃 Те всъщност са родени и на една и съща дата 😁

# 564
Кая стана на 8 месеца. Сяда сама и от гръб и от корем, пълзи и се изправя. Има 4 зъба, чакам още 2 минимум скоро.

Марти, много е напреднала твоята девойка! Моето момче още не умее да сяда сам от легнало положение и пълзенето му се струва цяла наука. Но пък ако го хвана под мищничките, крачи с голяма усмивка. Отскоро се научи и да се върти от корем по гръб и като пумпал в леглото, особено през нощта.

Аз се чудех дали не трябва да го третирам термично някак колкото и глупаво и неапетитно  да звучи ☺️, но щом даваш суров значи е ОК. Ще вкарам глутена първо и нападаме доматите. Тези дни ще пробва и риба, млечни заради алергията засега не може да опита. Към 10 месец ще пробваме с козе сирене.
 😋

Куршумчо, ами аз не го обработвам, но предполагам че може да се пусне малко в гореща вода, най-малкото ще се обели по-лесно. Рибата (пъстърва) при нас не се одобри, но вчера облиза и отхапа от едно пилешко бутче с голям апетит Simple Smile Аз давам глутен под формата на филийка хляб, сухар, овесена каша с плод и малко кокосово масло.

# 565
  • София
Куршумчо, каква алергия, да не е АБКМ, защото и Дари е с такава? Иначе с енергията, лудостта и килограмите е по същият начин 😃 Те всъщност са родени и на една и съща дата 😁

Да, с АБКМ е. За щастие не е тежък случай, та освен млечни и телешко, всичко останало подходящо за възрастта смело предлагам. Рибата, в случая сьомга от готово пюре, категорично отказа да яде. Ще пробвам пак като открия хубава прясна риба.
Честита месечинка на твоята Дари. А и на другите ни астрални близначета ☺️ Да растат здрави, безгрижни и щастливи 😋
Моят дивак вече и за 1 снимка мирен не мога да го хвана, само това успях да постигна

# 566
На нас гастрото ни каза без млечни, риба и жълтък, но това беше като ходихме за миналия протокол. Сега ще питам дали няма да ни разреши рибата и жълтъка. Честита месечинка и на вас и да му се връщат пожеланията на порасналото момче. Доста стабилно стои, браво 😁

# 567
Куршумчо страхотен младеж си имате.Честита месечинка,да ви е жив и здрав и много щастлив.
Аз с два слинга..мисия невъзможна,едва по една ги нося вече😁
Честита месечинка и на всички останали бебчета,да са живи и здрави и много послушни.
Дария седи, пълзи,пее,казва срички някакви и яде всичко
Бориса се завърта,казва срички и яде само домашна храна.Купона е пълен,уж близначки,а са толкова различни.
Ирмир благодаря за идеята с жълтъка,ще пробвам,дано се получи.
Лека нощ от нас💜💚💛

# 568
Отдавна не съм се включвала. Куршумчо, голям е сладур. Честита месечинка. ❤️
Сладурче, с 2 слинга сигурно е доста трудно да се носят. Честно казано нямам идея как успявате да носите 2 бебета мамите с по 2. Аз едно едвам нося. Истински героини сте.
Кати още няма зъби, само симптомите на зъбите усещаме от няколко месеца. 😁 Иначе вече започна да пълзи, седи сама, прави опити да се изправя. Понякога ѝ се получава, но още няма достатъчно сила да се задържи. Джули, не се притеснявай ще почне и твоя младеж. Общо взето до преди седмица-две даже не можеше да седи сама. Изведнъж всичко накуп почна да прави. 😁

# 569
Джули, не се притеснявай ще почне и твоя младеж. Общо взето до преди седмица-две даже не можеше да седи сама. Изведнъж всичко накуп почна да прави. 😁

мда, благодаря и аз забелязвам, че често от раз започват новите промени. Иначе аз ако го сложа седнал, седи си много стабилно от няколко седмици, но не успява сам да си седне. Той си знае Simple Smile

и ние със зъбите сме в съшия филм - гооолямо сърбене и дразнене, но още никой не се показва. И те ще са сигурно накуп и изведнъж!

Общи условия

Активация на акаунт