Банята - 36 тема

• 58 768
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Ако става въпрос за зона,която не се мокри,се ползва обикновена вароциментова мазилка.Мазилка за външна фасада също става.
Микроциментът е за подове и душ зони подложени на водна струя.
Това,което го прави водоустойчив е лаковото покритие,което за съжаление трябва да се подновява на няколко години,нещо което дистрибуторите си спестяват.
Проучих го основно,защото смятах да изпълним стълбището с микроцимент,но се разубедих.

# 196
  • Разпиляна във въображението
Снощи продължих да чета и има мазилки, които се слагат върху плочки. Моите всичките са здрави. Взех че сглупих преди години и върху варта в банята нанесох латекс Sad Майсторът иска да ми сложи окачен таван, но аз не искам. Предполагам, че трябва да се премахне боята и да се нанесе нова мазилка. Чувствам се все повече объркана.

# 197
  • Пловдив
Снощи продължих да чета и има мазилки, които се слагат върху плочки. Моите всичките са здрави.
Именно за микроцимент става дума.От специализираните мазилки,освен него и таделакт става,но той е малко по-различен стил.

Относно цените на микроцимент,аз съм открила евтин ,в торби.Забравих колко ми излизаха изчисленията на кв.м.,но бяха нещо от рода на 30-40 лв само материали.

http://elkom-vmv.bg/product_details.php?p_id=5441

# 198
  • Разпиляна във въображението
Благодаря.

# 199
Не разбрах какво точно искаш да се прави на тавана. Латекса не е никакъв проблем за боядисване. Проблемна е блажената боя, защото не позволява да се захване добре за нея друга боя или мазилка. Майстора иска да ти слага окачен таван, защото става най-бързо и лесно. Много работа е да се сваля мазилка, да се обезпраши, шпаклова, шкури и обезпраши (може повече от веднъж) и боядиса. В нашата баня е имало пръскана мазилка на тавана. Ние за това сме с влагоустойчив гипсокартон на тавана в банята.

# 200
  • София
Една малка тоалетна.

# 201
Господи, как се сяда на тази чиния??? От предния и ръб до стената има една плочка - 30-40 см? Дано нямат дългокраки гости. И белият капак на ревизионния отвор боде очите. Ако не е  можело да се направи с плочки, поне да се боядиса в сребърен бронз.

# 202
  • Стара Загора
Здравейте, предстои ми ремонт на банята и издирвам ето тези хексагонални плочки:
Скрит текст:

Ако някой ги е засичал някъде ( или подобни) ще съм благодарна ако сподели къде Simple Smile

# 203
  • София
Господи, как се сяда на тази чиния??? От предния и ръб до стената има една плочка - 30-40 см? Дано нямат дългокраки гости. И белият капак на ревизионния отвор боде очите. Ако не е  можело да се направи с плочки, поне да се боядиса в сребърен бронз.
Всичко е направено по проект на клиента.

# 204
Не го приемай за лична обида, аз коментирам тоалетната, не теб. А за мен тя е тотално неприемлива, явно по вина/заслуга на клиента.

# 205
Не го приемай за лична обида, аз коментирам тоалетната, не теб. А за мен тя е тотално неприемлива, явно по вина/заслуга на клиента.
Именно. И аз се зачудих защо тоалетната чиния гледа към стената, а не към мивката. Пари на вятъра са това.

# 206
Ами нали сега е модерно да са висящи тоалетните, един компактен моноблок плътно по стената можеше да даде едни до 10 санта повече. Хипотетично.
Шарените плочки с лошо качество ли бяха? Може и да е от снимката, ама фугите нещо ми се виждат неравни, и на места ми изглеждат бели, а не тъмни, и обратното.

# 207
А плочките на пода защо са така наставени до прага на вратата? - не можеше ли да започва с цяла плочка, като и без това на противоположния край е с рязана... 

Здравейте, предстои ми ремонт на банята и издирвам ето тези хексагонални плочки:
Скрит текст:

Ако някой ги е засичал някъде ( или подобни) ще съм благодарна ако сподели къде Simple Smile
Продават ги в:
https://martineli.com/
 http://beta.forma-d.bg/en/item/Bathroom/Hexagonal-tiles-Idra-8210.html
Серия Idra , Производител Azuvi

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 23:52 от petiaivanov

# 208
  • София
Фугата е сива.А по тъмното е от намокрена фуга.

# 209
  • София
Здравейте,какъв смесител е подходящ за тази мивка https://baniamechta.com/shkaf-s-mivka-florida-75/,този който взехме водата не пада в центъра ....Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт