Банята - 36 тема

• 58 762
  • 796
  •   1
Отговори
# 375
Разбира се, че може. Просто слагаш една завеса за баня, че да не пръска навсякъде и готово. Пере се лесно, като ти писне я сменяш. Има от много хубави палатове.
Мивките с шкаф от ПВЦ не гният. Те са пластмасови и доста хубави. Има едно други, които не са ПВЦ-те гният.

# 376
Всичко може. Аз обаче не бих се лишила от параван, не ми се попива под и т.н. Дори да не инвестираш на момента в него, аз бих го заложила в плановате си. Втори сифон се прави за ден.

# 377
Ние сме разделили душа от мивката. Имаме суха и мокра част в банята. При мивката няма втори сифон, само един е. Много е удобно, защото като влизаш само да си измиеш ръцете, винаги е сухо.

# 378
Ние сме разделили душа от мивката. Имаме суха и мокра част в банята. При мивката няма втори сифон, само един е. Много е удобно, защото като влизаш само да си измиеш ръцете, винаги е сухо.

А тоалетната сигурно е в отделно помещение?
Следя темата отскоро. Банята ни е стара, и все повече ми се насажда идеята, че е крайно време да се обнови. То все финансовият въпрос е стоял на първо място, а после - все има нещо по-важно за ремонтиране. В къща живея. Всяко от помещенията е ремонтирано минимум по 3-4 пъти през годините, но за банята все не идва ред. Мисля, че е крайно време. Чета ви и се надявам до пролетта да има развитие.

# 379
И ние имаме суха и мокра част в банята, ама имам и един сифон под мивката, който не се вижда ако не се наведеш.
Не мога и да си представя, ако го нямаше този сифон, колко трудно щеше да ми е да чистя банята. По така наречената суха част си се трупа доста прахоляк.
Имаме и една отделна тоалетна, в която също има сифон.

# 380
Ми аз нямам сифон в сухата част и не ми е никакъв проблем. Първо прахосмукачка и после микрофибърен моп.

# 381
Ми аз нямам сифон в сухата част и не ми е никакъв проблем. Първо прахосмукачка и после микрофибърен моп.

По същия начин е и в нас. Сухата част се почиства като нормална стая. Тоалетната е в отделно помещение.

# 382
Имам Адакс за баня, който още не съм монтирала. Обясниха ми, че трябва да е ниско долу на стената. При мен, обаче, има нещо като ниша, която мога да ползвам за целта, но е по-високо на стената - да речем на метър и малко от земята. Толкова ли би било проблем при положение, че много отоплителни лири също се монтират на стена?

# 383
  • София
Адакс работи с конвекция, лирите - не. 

# 384
Няма да е фатално, ще загубиш ефективност. Ама щом се налага от естетични съображения купи си по-мощен и давай. Колко пък се топли една баня, няма да фалираш от това.
Все пак не е чак до тавана  нишата, нали Wink

# 385
Много ви благодаря. На мен ми трябва наистина в много студеното време, ей, така - за допълнителен комфорт.

# 386
Цитат
Благодаря за споделеното и аз си мислех за същият вариант.....но пералнята и сушилнята не са от слим моделите предпочитам да са там, ако може, а не в кухненската част или с някой друг компромис....приемам всякакви варианти. По това което смятах, да ще е тесничко..с пътечка около половин метър от обзавеждането до стената ....но не съм ползвала такива разстояния и не знам до колко е функционално така.

Доколкото разбирам, пералнята и сушилнята са ви налични, така ли? Какви са им размерите, сигурна ли сте, че ще се поберат на тия 60 см?
Да имаме ги закупени , дълбочината на пералнята е най - голяма 61,6см, но с касата на вратата ще стигне почти до ръба. Мислех си за варианта на конзолна тоалетна в ъгъла,(като на снимката)https:// където са тръбите и там да се направи вграденият механизъм ..дали ще спести малко см за разлика от обикновен моноблок?

# 387
Много ви благодаря. На мен ми трябва наистина в много студеното време, ей, така - за допълнителен комфорт.

За на по-високо вършат работа инфрачервените. Има всякакви цени, но ето едно предложение с описание:

http://адакс.бг/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4-3/

# 388
От инфрачервените ние не сме доволни, но може да не сме уцелили. Не топлеше изобщо. Адакс за баня ползваме две години. Топли добре, но топлината излиза нагоре, ако е по-високо не съм сигурна как ще е. Вероятно ще ми е студено на краката. Това лични впечатления, при други може да е различно.

# 389
  • София

За на по-високо вършат работа инфрачервените. Има всякакви цени, но ето едно предложение с описание:
Имаме конвектор Атлантик в банята, духа надолу. Но още преди да го купим знаехме, че ще искаме да го монтираме на метър и нещо височина, та специално си го избирахме. ЧС добре обясни: пак ще топли Адакс-а, просто не така ефективно, както би топлил монтиран в ниското. Щом е за допълнителен комфорт, съвсем няма какво толкова да му се кахърите, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт