Банята - 36 тема

• 58 741
  • 796
  •   1
Отговори
# 420
Не съм допускала такова нещо Simple Smile

# 421
Пускаш в нета търсене "метро плочки", "плочки 20х20", "шестоъгълни плочки/плочки хексагон" и ти излизат резултати. А най-добре на място да обиколиш няколко големи магазина, защото онлайн не е същото, а и в магазините има винаги повече от онлайн.
Големи магазини с много различни варианти - Керамо, Топгруп, Баня Мечта,  Хикови, Сима. Има и други.
УАУ плочки на УАУ цени - Мултимо дизайн на Раковски и Патриарха, примерно това https://multimodesign.com/produkt/%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8 … ardelli-colorado/ На място има много повече - и малки, каквито търсиш, и големи, каквито не търсиш. Производители - Марка Корона, Керамика Бардели, с ръчни малки плочки, дюс и с мотиви, правоъгълни и шестоъгълни.
Джесика на Ботевградско шосе, там съм гледала и шестоъгълни, но и в другите магазини, които написах, има.
Джия на Черни връх - в мазето има Cento per cento на Мараци, уникално готини са, качеството е очевидно, цените сигурно не са толкова високи, че не е супер нова колекция.
Диляна дизайн - пак италиански плочки, но имат и по-стари колекции на разпродажба.
Интеркерамикс на Цариградско шосе срещу Врана след караулката - италиански плочки на склад, също имат по-стари колекции на разпродажба.
Саем Борисов в Красна поляна - невзрачен магазин, но предлагат италиански, испански и португалски плочки, някои по-скъпи, други по-малко скъпи, освен българските и полските, които са сравнително евтини.
Ако пуснеш на търсачка плочки Vives, ще ти излязат резултати - не са евтини, но има доста от търсения от теб формат. Предлагат ги в различни магазини.
Банята ти не е чак толкова малка, има и доста по-малки.
Само онлайн няма да стане, трябва на място - с кола да обикаляш и да имаш време да отделиш за това.

# 422
Здравейте, имам въпроси за ремонт на малка тоалетна. Тук ли да ги задавам или има отделна тема за тоалетните?

Тук , няма друга тема.

И като каза малка да споделя, е моята тоалетна чиния е с къса проекция 43 см и съм супер доволна - водопроводчика ми скъса нервите докато ми обясняваше че такава тоалетна нямало и съм била купила детска тоалетна, но вече година няколко души с различни габарити не сме имали грижи с размера ѝ.

Относно фугата - дали не може да се използват плочки - https://www.google.com/search?q=border%20tile&tbm=isch&t … w=952&bih=536, нещо такова например https://www.tiles-direct.com/border-tiles-c1804/bullnose-border- … border-tile-p5196 ако има и още по-голяма дължина

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 18:40 от Alcarin

# 423
Ха, постът на Алкарин ме подсети - стъклени мозаечни пана, поне по филмите има и продълговати, като пурички, а не само квадратчета. Мозаечните пана са на мрежа - режат се няколко пурички и се лепят. В Керамо на Околовръстното бях видяла един голям кош с остатъчни плочки, най-вече декоративни. И в Гауди до Мол България имаше стъклени мозаечни пана.
Може би и мозаечните пана на квадратчета, ако са 1 см./1 см. също биха свършили работа. Реже се лентичка и се лепи. Фугира се и така.

# 424
Не съм допускала такова нещо Simple Smile
Казах го фигуративно.Не ти, а потребителката искаща съвет.

# 425
За фугата в банята. Потърсете фирма за гранити, да ви направи един "праг" и го залепете върху фугата.

# 426
Alkarin,

"моята тоалетна чиния е с къса проекция 43 см"

Може ли модел, снимка или линк? Благодаря.

# 427
Заповядай - Globo Forty3 Поръчката беше от джия.
В сайта в момента намирам само 45 см - https://djia.bg/okachena-toaletna-chiniya-moon-45-bez-rabove-s-k … e-kasa-proektsiya

# 428
  • София
И ние сме с конзолна тоалетна чиния къса проекция вкъщи, ами съвсем удобно си е, а и двамата сме едри хора.

# 429
Добре че дадохте подробности,че тъкмо се бях зачудила какво е къса проекция.
Нямам такава,но съм ползвала, и не ми харесва. Има много по- голяма вероятност да те опръска...

# 430
Къса проекция означава две в едно - едновременно и биде и цукало. Задължително ,,плакнене,,😀

# 431
Защо се правите на остроумни  - т.нар. "цоп" ефект няма с късата проекция (не и повече от всяка друга), освен това е незаменима на места като това например:

Някой има ли ревизия изпълнена по този начин - много ми хареса. Започваме пореден ремонт в един малък апартманет и ми се иска да попитам нещо за фугирането

# 432
Имам, но не е на ъгъл поставена

# 433
Супер - интересуват ме фугите как точно са направени - със силикон предполагам (как се държи, подновява ли се) и на какво са залепени плочките на 'капака'

# 434
Аника, а майсторът на тази ревизия работи ли още? (знам кой е)

Общи условия

Активация на акаунт