Банята - 36 тема

• 57 636
  • 796
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря, а огледалото дали ще издържи на водата. Извинявай, но няма кого да попитам. Ще се мокри почти директно.

Ще се мокри лицето му, т.е. стъклото. Не знам стъкло да се разваля от вода. Евентуално би могло да се развали, ако вода влезе зад огледалото, ама то все пак си има гумено уплътнение, предполагам (не съм виждала вратата). Но и да няма, ти нямаш ли си огледало в банята иначе? То да не се разваля?

# 511
Никога не съм виждала огледало,монтирано с гумено уплътнение, какво представлява?

# 512
Никога не съм виждала огледало,монтирано с гумено уплътнение, какво представлява?

Все пак не говорим за огледало на стена, а за врата. Всички алуминиеви врати имат гумено уплътнение към запълващите рамката плоскости. Иначе стъклото ще дрънка, а може и да се счупи. Ето първата попаднала ми снимка на алуминиева врата, онова черното по канта на рамката какво е според теб? 

https://www.vrati.biz/wp-content/uploads/2016/05/%D0%BF%D0%BB%D1 … 0%D1%82%D0%B0.jpg

Това беше стандартната врата, но ако става дума за такава с огледало разлика принципно няма - вместо бяла плоскост има огледало.

https://www.vrati.biz/wp-content/uploads/2017/05/%D0%B2%D1%80%D0 … F%D0%BB%D0%B0.png

# 513
Трябва да поръчаме врата на банята. Една алуминий с первази 250 лв. Втори вариант на Граде комбинирана Мдф от вън и алуминиева отвътре с огледало 550 лв. Двоумя се. Цената е висока но ми харесва. Струва ли си.
Ние сме с врата Граде само МДФ на банята. Не се мокри директно, но все пак е голяма влага в банята като се къпем, а и няма  параван или душ кабина още(само вратата е сменена, ремонт предстои) Вече 5 години вратата не е мръднала. Предполагам, че и тази която сте харесали ще е още по-добра.

# 514
Аз съм с врата МДФ с естествен фурнир в банята - не е мръднала над две години. Изобщо, ако вратата не се облива директно, няма проблем, защото по дървото не се образува конденз и си става суха, даже и да има много пара в банята.

# 515
При нас ще се мокри. Затова не мога да реша

# 516
Именно затова двойното решение е супер за теб - от едната страна не му пречи водата, а от другата е красиво. Само преди да се окачи вратата се подсигурете долният ръб да е хубаво лакиран, иначе от локвите по пода може да пропие вода в МДФ-а и да раздуе. предполагам обаче, че производителят се е сетил.

# 517
https://doormann.bg/produkt/aluminieva-vrata-za-banya-gradde-tsvyat-sibirien/. За това говоря.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 18:17 от Стела Петрова_452145

# 518
Изглежда добре, по-луксозно изпълнение от обикновените, но от картинката не се вижда кое как е направено. Ама има вид и си струва принципно.

# 519
Здравейте, в една миниатюрна баня имахме алуминиева врата отвън огледало, а от вътрешната страна матирано декоративно стъкло (с плоскост между тях). Водата биеше директно върху вратата, а се ползваше ежедневно по-няколко пъти за душ и докато живеехме там (3 години) проблем не е имало. Както са писали имат си гумени уплътнения, които ги пазят.
Трябва да поръчаме врата на банята. Една алуминий с первази 250 лв. Втори вариант на Граде комбинирана Мдф от вън и алуминиева отвътре с огледало 550 лв. Двоумя се. Цената е висока но ми харесва. Струва ли си.

# 520
Стела, в старото ни жилище имахме плъзгаща алуминиева врата на банята и отвътре и отвън беше огледална. Ползвахме я над 10 години без проблем, огледалото го чистех с препарат за стъкло и беше като ново.

# 521
Може ли да споделите какви са вашите врати в малка баня без параван.

# 522
Стела Петрова, ние сме с такава врата - проблем с огледалото няма, по-скоро трябва да се внимава как е монтирана, защото при нас има лек луфт и при обилно мокрене изтича вода и мокри външната част на касата, съответно, вече се забелязват малки балончета върху фолиото (предполагам, че е фолио). Но определено е доста по-естетично решение от обикновена алуминиева врата.

# 523
Благодаря

# 524
Здравейте! Купих ПВЦ стенна колона за баня и чак после се сетих, че мястото й ще е близо до щранг лирите за парното, т.е. на 10 см от източник на топлина. Моля, споделете, имате ли опит с мебели за баня близо до тръби за парно? Няма да се запали, но цветът й може би ще се промени, не знам дали трябва много да се притеснявам. Още не е монтирана, мога и да я върна в магазина, но ще остана без шкаф за дребни принадлежности в банята, няма друго подходящо място.

Общи условия

Активация на акаунт