Банята - 36 тема

• 57 624
  • 796
  •   1
Отговори
# 525
И най-надутото парно не може да ти опари ръката като го пипнеш. Това значи, че повърхностната му температура е под 44 градуса. А на 10 см колко да е? Нещо като човешка температура. Е няма материал (освен восъка, де), използвам в бита, който да се поврежда при температура под 40 градуса.

# 526
Черна станция, благодаря ти за успокояващия отговор.

# 527
Аз да върна темата към аксесоарите на Капитан Simple Smile
Закачалките за хавлии издържат ли по-тежко? Например, ако се окачи халат, биха ли се отлепили?

# 528
Виждала ли си на живо тези врати? Аз ги гледах, но изпълнението не ми хареса. Даже консултантката в магазина каза, че не стават за директно обливане. По принцип на мен не ми допада и огледало отвътре. Ние ще търсим вариант за двулицева врата. По принцип няма да се мокри, но мм се е заинатил че иска алуминиева

# 529
Видях вратата, даже поставена. Много е хубава. Но аз поръчах алуминиева бяла. Точно по причина обливане с вода. Реших че няма да слугувам на една врата и едно огледало. Останалите ще са бели. Може да не красива, но и сега сме с такава и не ми пречи. Лесно се поддържа. То голяма дилема беше. Аз по лесно се ожених май. 😀

# 530
  • София
Къде в България мога да намеря плочки на Villeroy & Boch?

# 531
Моята баня е готова, но се появи един супер неприятен проблем и малко се чудя какво да правя. Подовите плочки "попиват" вода. По ръбовете потъмняват след всяко къпане и с течение на времето- доста часове и дори дни си възстановяват цвета. Страх ме е да се къпя вече в нея и ходя при приятели. За първи път виждам такова нещо. Плочките са теракота, испански на Roca не мисля, че са 2, 3 15 качество. Според магазина, от който са купувани е виновен майстора. Но майстора ни лепи и гранитогреса в коридора и кухнята и там всичко е перфектно - тествахме с по-сериозно намокряне в коридора. Като съвет ни дадоха да премахнем фугата, да изчакаме някакво време, за да изсъхнат перфектно плочките и след това да фугираме наново. Знам, че има и професионалисти във форума и искам да попитам тях дали това би решило проблема. Изтръпвам от мисълта да къртим пода. Нещо за импрегниране/силикон или защитно покритие върху целите плочки? Всичко, което споделите ще ми е от полза. Къртенето ще е последна опция.

# 532
Има импрегниращи течности за фуги, потърси в нета. Те и за самите плочки стават.
https://www.ceresit.bg/bg/products/tiling/waterproofing-under-ti … nation-agent.html

Но аз съм слагала в душ зоната и С200. Още по-здраво е, става абсолютно непропускливо и след изсъхване е прозрачно. Но това само за фугите.

# 533
Здравейте, нова съм в темата. Прочетох няколко страници назад.
Търся отзиви за смесители за баня. Трябва ми смесител за душ и смесител стоящ за мивката. Четох доста и се спрях на Grohe. Намерих доста модели на смесител за душ онлайн и офлайн, но някак не мога да си обясня фрапиращата разлика в цената на моделите.
Аксесоарите за баня също са ми важни. В момента в банята не се работи, тя ще бъде започната пролетта, но искам да имам готовност. Банята е изкъртена до тухла в момента и имам достатъчно време да мисля и съответно да дебна и цена на всичко.
Всякакви съвети ще са ми от полза.
За момента знам само кое къде ще стои (мивка, душ) и също така ще монтираме и втора тоалетна (фабрично няма).
Гледах доста неща в сайта на Баня стил и ценово там ми се сториха най добре. Разглеждам и някои чужди сайтове. Големите покупки е ясно, че няма как да поръчам от чужбина, но аксесоарите мога (предвид че цената им е доста по добра).

# 534
В Амазоните (не знам с британския дали ще е възможно след Нова година заради Брекзит) можеш да следиш марки като Грое и Ханс Грое, правят промоции, които са истински, получава се голяма разлика с българските магазини. Говоря и за батериите, и за смесители, за аксесоарите. Сега тоалетна чиния и мивка вероятно не е добра идея оттам да се поръчва, но другите неща с доставка от фирма-превозвач, е на цената на доставка от един до друг офис с куриерска фирма в България.

Много съм харесала стойки за тоалетна хартия с поставка за телефон отгоре.

# 535
И аз:-) за стойките Simple Smile

# 536
В немския амазон Гроетата по евтини. Следя всичките амазони. Отделно цената на директната доставка не е лоша, предвид, че до моят град няма склад на превозвач от там и трябва да включа и куриер. Цената ще дойде същата.
Стойките за тоалетна хартия ги рових минала година, понеже правих банята в сегашния ми апартамент. Поръчах от алито стойка за към 14 долара. Още не е монтирана, но това е друга Тема... Иначе ми харесват тия за телефон, но моят мъж беше категорично против, понеже искаше да има капак пред хартията. Бяна и тоалетна в едно и с малки деца... та мокри се.
За новият апартамент ще си купувам каквото си искам за тоалетната, понеже ще си е лично моя. Банята е голяма и ще сложим втора тоалетна там за мъжете.
Понеже ремонтираме целият апартамент от до, та съответно и финансите стават проблем. Гледам в перспектива какво ще е необходимо, за да мога да издебна цена. Гроетата ги следя от няколко месеца, като вече уж се спрях на модел.
Обаче ме гложди освен дизайна на смесителите, дали има и друга разлика в качеството им.
Търсех окачване за душ на 900мм, и едва намерих миналата година. Беше на Видима и ми го смъкнаха от мострената стена. Намерих на Грое и цената учудващо за мен е същата. Гледам и Хансгрое.
В нас миналата година сложих смесители от Кауфланд (не се смейте), преоценени на по 10лв за душ и за мивка (висящи). Нямам забележки към тях. Сега стоя и се чудя защо съм се самонавила да дам 150лв само за един смесител, като на Лидл примерно ги пускат на 60-80лв и най вероятно ще ми вършат същата работа.
Та... Такива неща ми се въртят в главата.
Плочки купих миналата година от Артистика, след като обиколи целият град и не харесах нищо.
Тоалетната едната я купих, понеже е за вграждане, а другата ще е ъглов моноблок и ще я взема като стигна до нея. В момента вървят други ремонти в апартамента и тоалетната, банята и кухнята ми остават последни.
То и за кухнята що въпроси имам от към мивка и смесител, но там другаде.

# 537
Разликата в цената на смесителите от една и съща марка определено не е само във външния вид.
Има  евтини, средноскъпи и скъпи серии. като се видят и пробват в реален магазин се усеща разликата.
Ние сме със средноскъпа серия на Ханс Грое. За мен те са по-хубави от Грое.

# 538
Аз не казвам да се хвърли човек на най-евтиния модел на Грое, примерно. А като си хареса 1-2-3 модела (за всеки случай), да си ги дебне в амазоните, ако има време, както в този случай.

# 539
Здравейте, нова съм в темата. Прочетох няколко страници назад.
Търся отзиви за смесители за баня. Трябва ми смесител за душ и смесител стоящ за мивката. Четох доста и се спрях на Grohe. Намерих доста модели на смесител за душ онлайн и офлайн, но някак не мога да си обясня фрапиращата разлика в цената на моделите.
Аксесоарите за баня също са ми важни. В момента в банята не се работи, тя ще бъде започната пролетта, но искам да имам готовност. Банята е изкъртена до тухла в момента и имам достатъчно време да мисля и съответно да дебна и цена на всичко.
Всякакви съвети ще са ми от полза.
За момента знам само кое къде ще стои (мивка, душ) и също така ще монтираме и втора тоалетна (фабрично няма).
Гледах доста неща в сайта на Баня стил и ценово там ми се сториха най добре. Разглеждам и някои чужди сайтове. Големите покупки е ясно, че няма как да поръчам от чужбина, но аксесоарите мога (предвид че цената им е доста по добра).

Ние напазарувахме от Турция.
От там си взехме Grohe смесител за душа и слушалка със стойка. В България бяха  около и над  300лв, ние ги взехме за около 150-160лв.
От там взехме и  плочките за баня  ( обзавеждаме апартамент, но другите покупки не влизат в темата за баня и няма да спамя)

Общи условия

Активация на акаунт