Банята - 36 тема

• 57 375
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
Чета ви от доста време и попивам идеи. Дано напролет се сдобия с бленуваната от години нова баня.
Та при положение, че при нас водата е отвратително варовита, какъв е най-добрият вариант за плочки?

Пясъчни мат, и да не са дюс.И да не са грапави, а петната да са само рисунък.

# 706
Нещо такова ме устройва, само че в сивкавата гама си представям. Значи мат, естествени петна, които да се сливат после с другите. Да, харесва ми, благодаря! Иначе харесах едни страхотни релефни, ама.....ще се проклинам после.

# 707
Много лаишки въпрос, но дали би било възможно да се свърже https://www.filbo.eu/bg/product/978-32831000-smesitel-za-vanadus … rt-cosmopolitan-/ с https://www.filbo.eu/bg/product/9227-flex-dush-sistema-s-prevkly … -grohe-26381001-/ посредством шлаух който да мине между двете окачвания за стена, защото искам да избегна размятянето на елементи?

Да не казвам голяма дума, но банята ни е на финалната права. За пода сложихме сив матиран гранитогрес, че и при нас варовика си е в излишък.

# 708
Ние заради варовита вода(и стари тръби в блока, които няма изгледи да се сменят скоро) решихме да сложим филтърни системи. Оказа се чудесно решение, в кухнята сме с филтри вече няколко години, водата е супер. Сега ще слижим и в банята при ремонта. И за бойлера е добре. И дори не са скъпи.

# 709
Моля да споделите мнение за тоалетните на Идеал стандарт - Акваблейд, струва ли си да си купиш? Притеснява ме ,че след време този процеп от където излиза водата и се замърси ,няма да може да се почиства. Струята на водата силна ли е, за да изхвърли твърдите отпадъци? Също ме интересува и структурата им за вграждане.

# 710
В момента структурата за вграждане на grohe е намалена плюс бутона на 298 лв. Ние си сложихме и в двете тоалетни такива.
Моля да споделите мнение за тоалетните на Идеал стандарт - Акваблейд, струва ли си да си купиш? Притеснява ме ,че след време този процеп от където излиза водата и се замърси ,няма да може да се почиства. Струята на водата силна ли е, за да изхвърли твърдите отпадъци? Също ме интересува и структурата им за вграждане.

# 711
Аз също купих структура на Grohe и мисля дори беше по евтина (с бутон по избор).
Аз я купих от Баня стил и беше в промо комплект, но понеже не исках включения смесител за биде и си купих всички части отделно. Тоест има и такава опция.

# 712
Силна е струята, много лесно се чисти.
Структурата ни е на Геберит.

# 713
Тоалетната е страхотна. В стария апартамент ни е такава. Сега в новия понеже решихме да спестим /правихме цялостен ремонт/ и взехме друга и сега се чудим как да ги разменим.

# 714
  • Sofia
 Бихте ли дали малко информация за системите за топла вода?
При варовитата вода май нищо не помага, при майка ми при ремонта купихме плочки мат, но и там не прощава варовитата вода. Чудя се дали гланц не се чисти по-лесно (за стени естествено, не за под).

# 715
  • София
sibil1987, какви филтри сложихте? Очертава се да ползваме стар водопровод без изгледи за подмяна на вертикалните щрангове - водата си тече доста ръждива. Интересува ме марката, вида и големината на филтрите за кухня и за баня.

# 716
Не знам дали ако сложа линк нама да е реклама, такива са нашите, но има и други марки.

Като може да се сложи и само една филтърна колона, или няколко последователни, зависи от нуждите. В сайта има всякакви филтри. Има отделно филтърни колони и за топла вода, съответно и филтри за топла. Ние сме сложили само на студената, две колони, едната с филтър за механични замърсители-ръжда, тиня, варовик. Другият е с активен въглен и нвкакви смоли, забравих вече. Водата освен на цвят и на вкус е съвсем различна.
Монтира се лесно, само да имаш предвидено място. Като цена излезе двойна филтърна система и по два филтъра от вид взехме, към 150 лв. Самите филтри се сменят - механичният на 3-6 месеца(зависи от водата колко е мръсна) и е 4-5лв. А другият на 6-12месеца и беше под 20лв, не помня точно.
Ние сме много доволни. Чувала съм за други видове филтри, различно действие и цени, но нямам опит с тях.

# 717
  • София
sibil1987, благодаря много! Аз гледах на Аквафор, но цените са доста по-различни, което ме спираше.

# 718
Здравейте, някой правил ли е баня с фаянс Nil Grey 30x60, Nil Light Grey 30/60 за стени, а за под Nil Light Grey 40/40 /като за коридор мислим да използваме същите/. Цената им е около 22лв. на квадратен метър. Ще съм благодарна, ако видя реализирани проекти с тях. Благодаря!

# 719
  • Велико Търново
Здравейте, някой правил ли е баня с фаянс Nil Grey 30x60, Nil Light Grey 30/60 за стени, а за под Nil Light Grey 40/40 /като за коридор мислим да използваме същите/. Цената им е около 22лв. на квадратен метър. Ще съм благодарна, ако видя реализирани проекти с тях. Благодаря!
Тези разцветки на феникс Груп ли са?

Общи условия

Активация на акаунт