Хлебарки тази напаст! ПОМОЩ

• 32 075
  • 242
  •   1
Отговори
# 135
Най-големия ефект се постига ако фронтлайна не се напръска по повърхности където той изсъхва бързо а гадините хубаво да хапнат от него. Затова препаратите с фронтлайн бяха в спринцовки с гел от този род
https://www.otrovi.com/advion-gel-za-hlebarki-30gr-symgenta/
Затова особено тези които се притесняват да пръскат да смесят ампула за куче с 1 суп лъжица фъстъчено масло. За по удобно сместта я напълвате в голяма спринцовка и почвате да слагате точки на скрити места.

# 136
Vessela Nikolaeava, обадете се на фирма Блата.

Хахах, имат чувство за хумор от тази фирма. Smirk
blatta germanica - кафявите хлебарки
blatta orientalis - големите черни хлебарки

Скрит текст:
Аз подозирам, че от фирмите разреждат до ниво "хомеопатия" (т.е. 1-2 молекули) разтворите, с които пръскат. Те по принцип са си 3-4 вида (като химични съединения), така че не съм особено съгласна с твърденията, че фирмите пръскали с "професионални" препарати, а пък, видиш ли, обикновените юзъри с някакви любителски такива.

Аз разтворих ампула Фронтлайн за голямо куче в 1 л. (приблизително) вода (използвах бутилка от кока-кола 1,25 л. и не го напълних до горе). След това прелях в пулверизатор някакъв, останал вероятно от препарат за прозорци или нещо подобно. И пръсках, пръсках...1 пулверизатор и почти половина ми отиде за първото пръскане, останалото го изпръсках на второто пръскане след 2-3 седмици. Залепих етикет на пулверизатора какво има вътре, да не стане неволна грешка!!!
Това е малка семейна фирма. Работят само членовете на семайството и работят предимно в чужбина- ако телефоните им не работят, значи не са в България. Съответно използват и препарати, които ги няма на българския пазар. Който каквото иска да си мисли- след едно пръскане от тях, в нашата сграда хлебарки няма.

# 137
А колко е безопасен Фронтлайн за кучетата, които са напръскани с него и след това се ближат по козината? Фронтлайн е ефективен (отровен, нервнопаралитичен) за студенокръвните твари, т.е. за "бубите", не за кучето и за хората, респективно.

Аз също имам дете, разбирам притесненията на майките. Но все пак не оставяш кухнята неизмита (там, където е пръскано) завинаги, а само за 1-2 седмици. Пълзящото дете може да го контролираш къде лази за 1-2 седмици. Лично мен лазещо дете в кухнята би ме притеснило не само ако е пръскано. Бих го оставила да лази в детската стая и хола. По принцип.

Добавям и пръскане около тръби на парното, често има невидими за нас дупчици (каналчета), през които гадините успяват да минат. Особено в баня и кухня.

Скрит текст:
П.С. Често не е проблем детето да лази в тревата по градинки и паркове, където преди него са се изхождали десетки и стотици кучета, и домашни, и улични.
Попитах съвсем сериозно и добронамерено.

teta75, полезна информация.
Не се заяждам, наистина исках да знам.

Може би не съм се изразила правилно.

# 138

Това е малка семейна фирма. Работят само членовете на семайството и работят предимно в чужбина- ако телефоните им не работят, значи не са в България. Съответно използват и препарати, които ги няма на българския пазар.

Аз нямам нищо против фирмата, просто ми стана интересно, че са я кръстили "Хлебарка". Smirk

# 139
Логично Simple Smile Съседите казаха, че има и у тях, пръскали са с фирма, изчезват за 2-3 месеца и пак идват. Според единия съсед в действителност е опръскан входа и малко от мазетата, но на тавана пак е мизерия и там не е пръскано. Не виждам как ще се оправим. Ще пробвам неразреден фронтлайн на скрити места. Кухнята ми е бокс към хола. Детето се въргаля по земята, бута играчки, после се пипа, не мога да го спра. Не е котка да го затворя в спалнята. Засега хлебарките ги държа надалеч с масло от цитронела, но е ограничено решение.

В два апартамента текат ремонти. Възможно е да са разбутали гнездата им и сега да си търсят нови места.

# 140
Хлебарките търсят нещо, свързано с храна. И да е топличко. Затова ги има в мазета (около и през каналите), в кухните, покрай вертикалните щрангове на парното.
На таваните, ако има само струпани вещи тип "ако ми потрябва някога", едва ли ще ги привлече особено. Ако, обаче, има органични отпадъци, примерно от гълъби, може да ги привлече. То самите тези отпадъци са си гадост сами по себе си.
В мое жилище (в центъра) забелязах, че като пуснат парното, се появява някоя и друга дебела черна хлебарка. Явно тогава навън става студено, а в абонатната станция и покрай канала им е по-топло.
В друго жилище, което обитавах 2 години без парно (не беше свързан блокът), нямаше хлебарки. Появиха се с пускането на парното.

# 141
И според мен е свързано с парното. Затова го изключих в кухнята. Минаха две седмици и половина от пръскането и вече не виждам хлебарки и се моля да няма повече. Имам още за тях иначе от Фендоната. Надявам се да не ми се появят бебета хлебарчета. Иначе и трупове почти нямаше - само единични. Надявам се да съм ги изтребила гадовете или да са отишли другаде и да не ми се завръщаъ изобщо!

# 142
Здравейте, а фирма която да третира общите части и да е ефективно някой знае ли? Каква е цената за 8 етажен входн ориентировъчно.

# 143
Здравейте, а фирма която да третира общите части и да е ефективно някой знае ли? Каква е цената за 8 етажен входн ориентировъчно.

Да- "Блата". Един път и край, но не сега, а напролет. Актуална цена не мога да кажа, но знам, че работят с хубави препарати. При нас, след тях, вече поне 6-7 години, хлебарка не се е вестнала.

# 144
Здравейтею да ви напиша,чв сшед Фендоната ме съм видяла хлебарка вкъщи, пупу пу. Вечв два месеца. Стискайте палци да е задълго.

# 145
  • София
За първи път напръсках апартамента с  Фронтлайн преди 10г/уточнявам, че е панелка на близо 50г на първия етаж и винаги сме имали хлебарки./
Та от тогава се отървахме от тая напаст- дори и в мазето май ги пропъдих. Пръсках в началото веднъж седмично и постепенно изчезнаха. Сега пръскам на няколко месеца,ако случайно се появи някоя и я видя умряла като чистя.

# 146
Купувате от този за голямо куче и го разреждате ли?

# 147
  • София
да

# 148
С колко вода?

# 149
  • София
Купувам за голямо куче- над 50кг и го разреждам с около 300-400мл вода и пръскам зад мебели ,ъгли и където няма да се измие лесно

Общи условия

Активация на акаунт