Хлебарки тази напаст! ПОМОЩ

• 32 133
  • 242
  •   1
Отговори
# 165
А те като лазят по посудата не е ли пак всяко нещо за миене всеки божи ден?

# 166
А какво ви е мнението за pest reject? Има ли полза?

# 167
  • София
Преди 2,5г. и ние имахме хлебарки, от кафявите.
Вечер като си легнем почваха да щъкат навсякъде, най-вече в кухнята и банята.
Като щракнех лампата в кухнята почваха да вървят натам-насам… Confounded
Четох някъде за масло от лавандула и пробвах.
Мазах покрая на плота, където се съединява с гърба на кухнята, в банята в сифона капвах, около него също, долу пред шкафовете…
Капвам капка и размазвам, иначе доооста мирише, не че е лоша миризмата, но на мен лично ми беше тежка, когато е доста.
Ами да чукам на дърво махнаха се!
След като ми свърши шишенцето мисля, че взимах още веднъж и след това не съм.
И гледам, че са почнали да се възвръщат тук-там.Rage
Отвратителна напаст са, но не Ви пречи да пробвате нашия метод за борба с тях.Innocent
Успех и дано и при всички опитали да има ефект! Hands Pray

# 168
Здравейтр, моля помагайте - имаме хлебаркл огромни черни, нещо ужасно.
Пробвах с райд, с капани на райд също, с масло от мента, с масло от лавандула.... И не, и не - Няма махане!
Децата изпаднаха в шок, имаше скрита в кутията с играчки.
Моля Ви помагайте

П. П. Четох назад темата, този фронтлайн ли за разреждане
https://www.zoomall.bg/product/508-apteka/509-kucheta/510-protiv … combo-xl-40-60kg/

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 04:19 от _Bella_Mi_

# 169
Не искам да заблуждавам, но имам спомен от темата, че за черните хлебарки може би по-ефективното е Айкън.
"Моите" бяха от дребните кафявите (по-малки са, но пък са повече), Фронтлайн за голямо куче (на линка е за голямо куче, не за малките кученца) го разредих с около 750 мл. вода (шише от литър) и след това пресипах в пръскалка, горе-долу имаше за около 2 пръскалки.

# 170
Може да се смеси директно в шише с пулвелизатор, например от препарат за прозорци, от обезмаслител и т.н...те са по 500-750 мл до литър.
Защо е нужно да се пресипва, като може в тях да се смеси...

# 171
Аз за сега съм доволна от Фиприст комби. Пръсках няколко пъти през 2-3 седмици. При нас има и от двата вида хлебарки. Да видим до кога ще е чисто.

# 172
Не искам да заблуждавам, но имам спомен от темата, че за черните хлебарки може би по-ефективното е Айкън.
"Моите" бяха от дребните кафявите (по-малки са, но пък са повече), Фронтлайн за голямо куче (на линка е за голямо куче, не за малките кученца) го разредих с около 750 мл. вода (шише от литър) и след това пресипах в пръскалка, горе-долу имаше за около 2 пръскалки.

Айкън безопасен ли е за деца?
Разбира се, ще ползвам на недостъпни места, но не зная миризмата му дали е опасна и вредна за малки деца, благодаря? Simple Smile

# 173
Не знам за Айкън, не съм ползвала, пиша по спомен за писаното в темата.
Фронтлайн съм ползвала - пръсках в кухня и баня, вечерта преди лягане. На сутринта проветрявах. Хлебарките много обичат да излизат нощем - като напръскам вечер, тъмън е преди да излязат. Има някаква миризма, но не е много силна, като от спрейовете.
Фронтлайн е опасен за насекомите, не за топлокръвните - нали се пръска върху кучета, а те се ближат дори.

# 174
  • Пловдив
Здравейтр, моля помагайте - имаме хлебаркл огромни черни, нещо ужасно.
Пробвах с райд, с капани на райд също, с масло от мента, с масло от лавандула.... И не, и не - Няма махане!
Децата изпаднаха в шок, имаше скрита в кутията с играчки.
Моля Ви помагайте

П. П. Четох назад темата, този фронтлайн ли за разреждане
https://www.zoomall.bg/product/508-apteka/509-kucheta/510-protiv … combo-xl-40-60kg/
Да, същото е, за големи кучета 40-60 кг. Знам за какво говорите, бях изпаднала в нервна криза от тази напаст. Разредих в шише от 500 мл пулверизатор и пръсках навсякъде, ама навсякъде из апартамента. За час ни нямаше след това, като бях отворила да се проветри. След това нищо не се появи, като правя уточнение, че бяхме на 1 етаж и те лазеха по фасадата на блока. Пръсках даже и по первазите отвън на прозорците.

# 175
Аз бях много доволна от Фендона, една ампулка (10 ml.) разтварях в 1 шише с пулверизатор (от препарат за прозорци) от 750 ml. вода и ги изтребваше до крак. Цаката е да се пръска през месец, да не се мие поне 24 часа след обработката.

# 176
Здравейте , при нас е някакъв ужас последните няколко дни . Малки хлебарки не съм намирал , но намирам много от онези черните големите . Да не кажа , че са по 2-3 сантиметра . Направо мутанти . Ползвах къщичките на хлебомор и за известно време ги нямаше . Наскоро започна ремонт около блока и постоянно къртят . Малко мила . В чудо се видях . Преди малко намерих над 4-5 в долния шкаф . Целият шкаф е в изпражнения . Убих почти всичките . Една ми избяга . Забелязвам , че са само в кухнята . Правихме ремонт преди 2-3 години и там където влизат тръбите има доста разстояние . Ще запълвам с раздувна пяна утре . Има обаче проблем . Зад кухненското обзавеждане няма как да стигна . И на 100% там има малки дупки . Или трябва да разбивам фазерите на шкафовете и да мажа със силикон или не знам вече . Не ме е страх от тях , но самият факт , че лазят по съдовете и оставят изпражнения ме побърква . Мия ги постоянно . И да не ме базикате , мъж съм .  Страх ме е да не хванем някаква болест от тези гадинки . Интересното в случая е , че не съм ги виждал да идват от сифоните , Поне аз така си мисля де . В мивката съм намирал 1-2 , но решетката на мивката е доста малка . Няма как да минат тези гиганти през там . На 100% съм сигурен . Утре ще взема от аптеката Фендона , фронтлайн или нещо подобно . Шкафовете с какво ги миете ? Белина , препарат за стъкло или ? На тавана имаше много . Запушвах дупките на плафоните даже . И оттам идваха даже . УЖАС . Толкова съжалявам , че взехме апартамент на последния етаж . Като правеха санирането уж нямаше гълъби на тавана . Запушите дупките за да не влизат . А блока не е много стар . 94-та година е .

# 177
Пръскай. Не прочете ли темата...хора са споделяли как се справят.

# 178
Ако кухнята не е правена още по време на соц-а, под кухненските шкафове има крачета, които са закрити с плоскост като шкафовете. Тази плоскост се маха. Лягаш на пода и пръскаш под кухненските шкафове до стената, колкото можеш да стигнеш. Често гадините се промушват през невидими за  нас дупки между пода и стената, покрай щранговете и т.н. Т.е. лазят по пода.

# 179
Няма как да запълниш всички дупки, намират си. За шкафовете може да си вземеш и дезинфектант, който става за контакт с повърхности в кухнята, белината ще мирише доста и трябва да се изплакне много добре.
Пръскай със слабо разреден Фронтлайн - купуваш ампула за голямо куче, разреждаш в 200-300 мл вода, най-много 500. За допълнително изгонване - купи още една ампула и на стратегически места сложи капки от нея, неразредена.

Общи условия

Активация на акаунт