Слънцезащита 2020 - V

• 68 944
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз съм със суха кожа и хич не държа да матират.
Скрит текст:
Тези за лице са 2 вида - gel to oil - тя дори лъщи леко и dry touch - не съм я забелязала да лъщи, но не е и силно матираща. И двете не белеят. Само екранът им за градска среда има леко белеене, без това да е драма.
Продуктите за тяло и за след слънце също са чудесни. И мъжете у нас им станаха фенове за почивки край морето. Само дето ми ги изразходват много бързо Persevere
Аз съм със смесен тип кожа и склонна към омазняване Т-точка. На мен ми действа добре и затова споделих, че леко матира.

# 121
Отзиви за слънцезащитата на Ланкастър?
Да, стават петна с нея в облачен фен и под чадър.
Благодаря! Мернах един отзив в амазон, че се е получило изгаряне след час на тераса... Поръчах това, в крайна сметка, стоя навън в следобедни часове.https://www.fishpond.co.uk/Beauty/Suntique-Im-Sports-Aqua-Sungel … 0ml/8809548590019

Light beam, а кожата ти предразположена ли е към образуване на петънца? Ако да - екранът на Кларинс и другият техен слънцезащитен, който сте показали, предпазват ли от появата на нови?
Някак си не ми идва рентабилен Екранът на Кларинс - количество/цена, при положение, че би трябвало да се нанася два пъти дневно поне, при положение, че не се излагате на пряко слънце.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 12:55 от bubanka

# 122
Не, засега не дава признаци да е предразположена към петна. На почти 44 имам едно петно - на веждата. Появи се миналата година, от употреба на вит. С през юни. Обяснявам си го с това, че витаминът избелва, а аз не съм била акуратна с мазането на слънцезащита в областта на веждите.

# 123
На мен показания на Кларинс страшно ми мазнее и миризмата ми е твърде силна. Аз слагам доста обилно, нали уж така трябва. Почти съм го свършила и чак се радвам.

# 124
Mademoiselle,  този на Неострата ползвах преди две години. Цветът му беше много хубав. Миналото лято установих, че цветът са го развалили и беше едно мъртвешко жълто. Твоят цвят какъв е?
Не, не бих казала че е жълт въобще. На моето лице е много леко тониран и като се разнесе почти не се забелязва. Като крем, но доста по течен.

# 125
Mademoiselle, леки тониране е, но когато се размаже е приятно бежов или по-жълтеещата гама?

# 126
  • София
На мен показания на Кларинс страшно ми мазнее и миризмата ми е твърде силна. Аз слагам доста обилно, нали уж така трябва. Почти съм го свършила и чак се радвам.
Явно е до кожа. Аз също слагам доволно количество, но няма този ефект.

# 127
Искам да похваля тази слънцезащита:

След като Дм-ската рязко ми натежя, се наложи спешно да си взема друга. Тази е по-лека и лъщи по-малко, като след попиване лъщенето изчезва. Не оставя бял слой. Води се за всякакъв вид кожа, но все пак за много мазна не я препоръчвам. Прави кожата много мека и ухае ужасно вкусно.

# 128
Welt, да не ползваш gel-to-oil? Той лъщи малко повечко. Миризмата на диня на мен ми действа релаксиращо и ми е приятна. Не дразни очите. При всеки е различно, разбира се.

# 129
Mademoiselle, леки тониране е, но когато се размаже е приятно бежов или по-жълтеещата гама?
Приятно бежов.

# 130
Детето ми е на почти 4 години и е на градина от миналата седмица. Изкарват доста време навън, а е с много бяла кожа и тенденция да образува лунички (въпреки пазенето има няколко и то излизат есента и зимата). Взех този крем https://www.notino.bg/uriage/bariesun-slncezasshiten-mineralen-k … tna-kozha-spf-50/ с идеята, че е с минерални филтри и пази една идея по-добре от химичните. Слагам доста количество и размазвам добре, но си остава бял филм и явно има ефект, защото следобед още личи, но проблемът е, че изсъхна доста кожата. Отдолу слагам бебешки хидратиращ лосион,  но в петък около устата направо беше изпръхнала. Оправих го с много хидратация и кокосово масло отгоре, но сега се чудя какво да мажа и как. Единият вариант е да слагам и кокосово масло под Uriage. Другият е да мажа крем с химичен филтър, но не знам ще пази ли достатъчно, при положение, че не мога да ангажирам да я мажат повторно, а на детето не мога да разчитам да се маже само. Приемам всякакви съвети. Simple Smile

# 131
Кати, има слънцезащитни стикове. Пробвала ли си с тях? Мисля, че лесно се размазват, не оставят бяло и не се разтичат, което за мен е услеснение. Моето дете е на 1г9м и ползваме JM Solution sun stick, иначе в Бг има на други марки.
Друго предложение е някой от  новите спрейове на Виши или на Ла Рош-Позе мъглата. Не се оправям с изображенията иначе бих качила.

# 132
Здравейте, прочетох коментарите тук и гледах малко чужди ревюта - повечето хора определят този като най-добър и с най-висока UVA защита (от този клас, разбира се Blush ) - La Roche-Posay Anthelios Shaka Слънцезащитен флуид за лице SPF50+
https://sopharmacy.bg/product/47259/la-roche-posay-anthelios-sha … spf50-x50-ml.html
Този също му се радват много (макар че първият го водят като техен първи избор) - La Roche-Posay Anthelios Прозрачен спрей мист SPF50
https://sopharmacy.bg/laroche-posay-anthelios-sprej-mist-spf50-75ml.html
Засега мисля да се "обзаведа" с тях като флуида ще го нанасям сутрин под грим, ако слагам грим, а спрей-миста ще го пръскам после през деня, ако изобщо съм толкова дълго (повече от 2 часа) навън Grin
Иначе ми хареса и предложението ви за Кларанс Екран, обаче ценово Flushed . Ще изчакам някоя промоция и ще взема и него 100%.

# 133
Здравейте,

някой има ли отзиви за този крем ?

Galenic Spf50
Скрит текст:

Чудя се какъв да си взема, кожата ми е чувствителна, но и мазна в Т зоната, имам лунички и съм много светла.
В момента съм с Кларинс Екран и отгоре разчитам на  грим, но вече започна да става по-слънчево и искам да взема по-голям фактор.

А отзиви за
Avene Sunsimed

или Avène Sun protection mineral cream крем SPF50+

Като цяло като че ли искам да е минерален , преди използвах Дейлонг и бях доволна  .

Ползвам Galenic spf 50 от 2-3 години и съм много доволна. Лека бързо почиваща текстура без да белее по лицето. Единствен недостатък е алкохола в състава. С нормална към суха кожа съм.

# 134
Здравейте, прочетох коментарите тук и гледах малко чужди ревюта - повечето хора определят този като най-добър и с най-висока UVA защита (от този клас, разбира се Blush ) - La Roche-Posay Anthelios Shaka Слънцезащитен флуид за лице SPF50+
https://sopharmacy.bg/product/47259/la-roche-posay-anthelios-sha … spf50-x50-ml.html
Този също му се радват много (макар че първият го водят като техен първи избор) - La Roche-Posay Anthelios Прозрачен спрей мист SPF50
https://sopharmacy.bg/laroche-posay-anthelios-sprej-mist-spf50-75ml.html
Засега мисля да се "обзаведа" с тях като флуида ще го нанасям сутрин под грим, ако слагам грим, а спрей-миста ще го пръскам после през деня, ако изобщо съм толкова дълго (повече от 2 часа) навън Grin
Иначе ми хареса и предложението ви за Кларанс Екран, обаче ценово Flushed . Ще изчакам някоя промоция и ще взема и него 100%.

Аз позлвам шака флуида няколка дни вече,но този с цвят който е,макар,че държах да е без аромат,се оказа,че има такъв,не е силен,но за хора които са свикнали с козметика без аромати,се усеща доста,като минус мога да кажа опаковката,при всяко отваряне се излива количество което после забърсвам със салфетка защото няма как да го изразходя,кожата ми е суха с леко омазняване на места,добре се държи спрямо другите които съм пробвала,не лъсвам след 2 часа на слънце,на детето взех на дейлонг този
https://www.notino.bg/daylong/kids-lipozomalen-zasshiten-losion-spf-50/
макар,че е за цяло тяло мисля да го пробвам и на лицето,защото след като намазах него,крема попи много бързо,не остави бели следи,а миналата година бяхме с мустела и беше мъка,хем мазно,хем бяло.

Общи условия

Активация на акаунт