Слънцезащита 2020 - V

• 69 107
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря! Мен ме интересуваше фактора дали си отговаря и дали мога да го използвам самостоятелно без друга слънцезащита. Иначе и аз всекидневно съм със слънцезащита 50 фактор, но все още съм в търсене на моята. Не мога да си напасна продукт. Аз също съм с нормална кожа с леко омазняване в Т-зоната. Повечето тонирани слънцезащити са ми тъмни.
Здравейте! Някой ползвал ли е този крем на Миша? По принцип ползвам тонирана слънцезащита и се чудя дали този крем ще ми свърши работа? И дали неговия фактор е равен на 50 фактор на специалните кремове за слънцезащита?

Изпуснах да коментирам къшъна на Миша, та сега ще е правилният момент. Имам и къшъна 21 номер и ббто, което е на снимката също 21 номер. Кожата ми е нормална, леко омазняване в т-зоната. Първоначално не харесах бб-то. Обаче! След 2-3 нанасания отгоре с безцветна пудра съм влюбена. Хубаво покритие, държи ми и не съм като с маска. 21 номер леко сивее, та за пролетно-летния сезон ще си взема 23. Къшъна за сметка на това... Лъсвам от него, не държи изобщо при мен, има много леко покритие и май не бих го повторила, въпреки че като консистенция и нанасяне по кожата се усеща доста лек, но определено не е моят. Отделно че ми личат порите от него. Няма да коментирам, че носенето на маска сваля почти всичко от носа, но бб-то се държи в пъти по-добре от къшъна. Поне при мен.

Имай предвид, че обсъждането на този тип продукти е в темата за фон дьо тени. Иначе си отговаря на фактора, но аз задължително отдолу слагам 50 фактор. Това ми е рутинна та грижа - слънцезащита и отгоре бб или фон дьо тен отново с фактор.

# 391
  • София
Acquadigioia, при мен 23 на Миша сивее значително повече от 21, така че погледни swatches на двата в интернет за по-сигурно. И за да не е напълно спам: gera*, количеството слънцезащита, което е препоръчително да се нанася, е в пъти повече от това, което използваме от бб крем/фон дьо тен, така че хубаво са те ориентирали да включиш отделен spf отдолу.

# 392
И аз имам този ББ крем на Миша номер 23. И той сивее. Винаги го ползвам с отделна слънцезащита отдолу. В никакъв случай не мога да се доверя на крема само.

Acquadigioia, твоето мнение за къшъна им ми беше много полезно. Мисля че на мен ще ми свърши работа, т.к. търся нещо по-леко от ББ крема. Имам СС крема пак в 23 номер, но ми идва твърде плътен и покривен. И той сивее и въпреки че е с спф фактор пак си трябва отделна слънцезащита отдолу.

# 393
На мен Миша в съчетание с отделен слънцезащитен много ми става мазен и тежък. Също така някак се разрежда и Мишата и се губи покривността. Но аз все още не съм намерила и правилната слънцезащита, може това да е проблемът.

# 394
Възможно е да ти действа така. Аз съм със супер суха кожа и комбинацията ми е идеална. Но ако кожата е една идея по-нормална или мазна, ще дойде тежка вярно. Съгласна съм че и покривността се разрежда. При мен до края на деня няма почти нищо, но ми харесва. Но аз нямам нужда от покритие. Но ако някой търси да прикрие лоша кожа или някоя пъпка, не е подходящо определено.

# 395
Light Beam, кожата ти предразположена ли е към образуване на петна и пигментации? Чудя се слънцезащитата на Кларинс предпазва ли наистина?
Имах друга слънцезащита на Кларинс, която със сигурност напълно предпазваше, но я спряха.
Аз ходя доста пеша навън по слънцето и последните години, ако не съм с надежден крем, ми стават петънца.
По-скоро не.

# 396
Благодаря, май съм чела преди, че не е достатъчен при кожа, предразположена към пигментации.

# 397
  • Plovdiv, Bulgaria
Преди време бях питала за слънцезащита за акнеична и проблемна кожа и се насочих към La roche posay anti imperfections със салицилова киселина. Като цяло нямам нови пъпки от нея, но ми идва много мазна и трудно се разнася. Сега съм в търсене на друга, с 300 зора я изхабих почти.
Но исках друго да ви питам. Понеже от есента започнах да нося слънцезащита всеки ден, а аз по принцип съм много бяла и по това време вече съм хванала някакъв тен. Обаче аз си слагам всеки ден, понеже ползвам киселини и в момента на тояа слънчево време аз съм като мъртвец Joy Та хваща ли се тен с постоянно носене на слънцезащита? Сигурно е глупав въпрос, но досега съм ползвала само за морето и не знам.

# 398
Хваща се тен с фактура 50, подновяван редовно, но не силен тен.

# 399
Преди време бях питала за слънцезащита за акнеична и проблемна кожа и се насочих към La roche posay anti imperfections със салицилова киселина. Като цяло нямам нови пъпки от нея, но ми идва много мазна и трудно се разнася. Сега съм в търсене на друга, с 300 зора я изхабих почти.
Но исках друго да ви питам. Понеже от есента започнах да нося слънцезащита всеки ден, а аз по принцип съм много бяла и по това време вече съм хванала някакъв тен. Обаче аз си слагам всеки ден, понеже ползвам киселини и в момента на тояа слънчево време аз съм като мъртвец Joy Та хваща ли се тен с постоянно носене на слънцезащита? Сигурно е глупав въпрос, но досега съм ползвала само за морето и не знам.
Консистенцията на La roche posay anti imperfections ли е мазна или ти стоеше мазна кожата след това

# 400
  • Plovdiv, Bulgaria
Стоеше ми мазно на кожата, по-скоро в Т зоната, където ми е по-мазна.

# 401
Здравейте,
моля за мнения относно тези два продукта, кожата ми е суха, а и съм бременна в момента.
https://www.notino.bg/lancaster/sun-perfect-fluid-protiv-pigmentni-petna-spf-50/
https://www.notino.bg/lancaster/sun-perfect-dneven-krem-protiv-brchki-spf-50/

Не съм ползвала нищо на марката, разглеждам за слънцезащитни в Нотино.
До миналата година ползвах Шака флуида на Ларош, доволна съм сравнително, но искам да пробвам и нещо друго.

# 402
Момичета, откъде сега купувате тази защита на Austrralian Gold

Последно поръчах от немския амазон, но от известно време не е налична. Някакви идеи?  Сайтът на марката също нещо не работи.
Дайте идея за нещо подобно- физични филтри и леко оцветяване. Ползвам я като фон дьо тен , когато не се налага грим.

# 403
Момичета, откъде сега купувате тази защита на Austrralian Gold
https://www.australiangoldshop.de/
Доста почитатели има този - SPF50 NeoStrata Defend Sheer Physical Protection, но не съм го ползвала и не мога да сравня. Той поне е откриваем и тук.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 10:42 от молец

# 404
Момичета, бихте ли ми препоръчали добра слънцезащита за дете (7г.), която може да се ползва и за лице. Миналата година взех на Биодерма, но много трудно се нанасяше, стоеше някак суха въпреки, че беше спрей и оставаше кожата бяла.

Общи условия

Активация на акаунт