РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 16 750
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Пишете ме и мен в тази категория!  bouquet

# 151
  • София
Здравейте!
Темата много ми хареса. Прочетох всичко написано и малко се поуспокоих. На мен също ми предстои да се върна на работа след нова година. Бебчо тогава ще бъде на 7 мес. Терзаеше ме мисълта не е ли мн рано, не съм ли лоша майка, как ще се справя. Виждам, че не съм единствена. Най-много ме безпокои как ще се справим с кърменето, но на 7 мес вече ще сме започнали захранване така, че май няма да имам проблем newsm78. Аз съм се спряла на варианта с детегледачка (двете баби работят).  Ох, как ги намирате тези жени?

# 152

Аз съм се спряла на варианта с детегледачка (двете баби работят).  Ох, как ги намирате тези жени?

oh,... и аз това питам. няма и това е !

# 153
Благодаря Ви за поздравите,

Да ви споделя опита ми с търсенето на детегледачка.
Когато търсех жена да гледа първото ми дете помолих двете детски лекарки при, които ходихме да ни препоръчат някои техни бивши колежки - мед. сестри.Също така в кварталната градинка където се събирахе бях поразпитала майките за жена от квартала, която да ми препоръчат така всъщност намерих нашата детегледачка нещо с мед. сестри не се харесахме.Жената изкара при нас 3 години и сега ми е като резервен вариант ако бабата нещо не може да се справи и се откаже.Но времето от 1 м. през, който търсех жена беше ужасно, към края на месеца се бях побъркала бях обещала да се върна на работа а нямах детегледачка и след няколко срещи не бях харесала никой, но накрая се появи Тони и нещата се оправиха.Пепи и беше третото дете.
Относно кърменето днес ни е 6 ден след раждането и бебчо успява да изсучи около 10- 15 мл.(установено с теглене преди и след хранене) но въпреки това на всеки три часа първо му давам да суче и след това дохранвам.Надявам се количеството да се увеличи но каквото стане за баткото понеже след раждането беше в болница не успявах да изцедя повече от 5-6 мл и то за около 15 дни.

# 154
  • на правилното място, в точното време
   Здравейте и от мен,момичета!   bouquet Отдавна не съм писала тук,но виждам ,че отбора доста се е увеличил. Поздравления на всички смели "безотговорни"майки! Хич да не ви дреме,че сте били лоши майки, защото си харесвате работата. Ония, които си седят и само се оплакват,че шефа бил такъв и онакъв и само се чудят как да изклинчат и да не ходят на работа ,са по-скоро мързелани. Не е лесно да се гледа дете, а си е направо героизъм да го съчетаваш с ходене на работа.  bouquet  bouquet Нормалните хора,връщайки се от работа лягат на дивана, имат време за себе си ,за почивка, а ние връщайки се - се посвещаваме на съкровищата, за които сме мислили целия ден и личното време и времето за почивка го заменяме с пълноценно време, прекарано с децата.
  Така че,мили майчета, вие сте герои и не се измъчвайте, защото сте били изнервени и не сте обърнали внимание на дечицата! Просто се опитайте и малкото време да го превърнете в незабравимо време за вас и малчовците!
 Pip, не спирай да кърмиш,така се увеличава кърмата ти. Ние също се дохранваме, но много ми беше нисък хемоглобина и кърмата ми не беше хранителна.Количество имаше,но беба не се наяждаше. Беше доста понамаляла по едно време,но сега все по-рядко посягаме към АМ. Предимно се кърмим, а нощем- дори не усещам кога беба се събужда. Кърмя я, когато поиска,но и двете си спим, така че на сутринта, сме готови за подвизи. Laughing
    Много се разписах нещо,но наваксвам за мълчанието си  Joy
  Дръжте се и си казвайте,че всичко е в името на дечицата!   bouquet
  Поздрави от нас с Йоанна  Hug Hug

# 155
  • София
Pip, колко пъти са ти правили контролно кърмене? На мен ми направиха едно такова в родилното и веднага ме зарибиха с АМ. Аз обаче не им се вързах и до сега си караме само на кърма, и младежа доста добре върви с килограмите. Имаш ли някакви други признаци, че не се храни достатъчно? Надявам се, скоро нещата при вас да потръгнат и да преминете само на естествено хранене newsm10.
Интересува ме наясно ли е някоя с тези нови промени от догодина? Дали тези, които сме с изтекъл болничен към 01 януари 2007г имаме право на тези 160лв, при условие, че  сме се върнали на работа и сме наели детегледачка? Освен това дали е задължително тази жена да е минала през бюрото по труда?
Хайде майки труженички, за сега това е от мен.

# 156
  • София
Pip, благодаря ти за съвета за намиране на детегледачка. Не бях се сетила за педиатъра  newsm78.
RAVIA, благодаря ти, за успокоителните думи. И аз все така си казвам, но друго е да го чуеш от някой друг.
За сега е това (освен ако пак не се сетя нещо).

# 157
Здравейте,
Добре дошли на Sunnypolly и e_angelova!
Bubble79, от друга тема разбрах, че си ми съседка и че често се разхождате в парка срещу Общината. Ще се радвам ако излезнем някой път заедно. Когато е лошо времето, аз предпочитам да съм по-близо до вкъщи и се мотаем само из Бизнес Парка, но когато времето е хубаво слизаме и към Общината.
adiland, пак в друга тема прочетох следното от теб във връзка с това кой как се е справял с коликите:
Вързвах си един шал ( с малко вълна в състава )на врата и тя висеше на него ( не пада бебето спокойно...главата му е толкова тежка, че виси като чувал с картофи Laughing и спи даже )
Shocked Я разкажи по-подробно как го правеше това
На нас тези дни коликите са ни голям проблем. Ники реве и пъшка по цял ден. Да чукна на дърво, че поне вечер е спокоен. Не е акал от три дена. Давам му и Еспумизан и Бейбинос - редувам ги - и няма никакъв ефект. Сега ще го изведа малко навън, че вчера си бяхме в къщи цял ден. Дано разходката се отрази добре на отделителната му система Rolling Eyes

# 158
  • София, център
1. На сушилнята ( ние слагахме Мария върху сушилнята в банята и я пускахме- тя затопля помещението, леко вибрира, издава еднотипен успокояващ шум  и овлажнява въздуха...нямаше и 5 минути и най-жестоките колики утихваха в съня и...)

2.Еспумизан (Инфакол )

3.Сешоар

4.Масаж

5.По корем на леглото

6.Вързвах си един шал ( с малко вълна в състава )на врата и тя висеше на него ( не пада бебето спокойно...главата му е толкова тежка, че виси като чувал с картофи  и спи даже )
Съжалявам ако снимките не се виждат,не мога да разбера веднъж да, веднъж не... Sad

Всъщност целта не е шала да е на корема на бебето, но той така или иначе и там отива... а  тежеста да не отива към коремчето ( така виси в "безтегловност" и не го боли )!!!

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 22:53 от adiland

# 159
  • София, център
Пип, честито бебоче, да ти е здравичко и весело! Grinning
...Ако не опиташ без добавка, има голяма вероятност да ти намалее съвсем кърмата. Успех!

newsm10

# 160
Честито бебче на мама Пип!Да ти  е жив и здрав юнакът!  bouquet

Леле като ви чета голяма мъка с тез детегледачки.Дано всички си намерите подходящи Peace

И аз мисля, че контролното кърмене е доста фалшива история.Само един път в болницата докато бяхме го направихме,естетсвено резултатът беше незадоволителен Sad при което аз се шашках много.Като се прибрахме в къщи слагах малката често да суче,не сме я теглили никога повечеот 1 път месечно на консултациите и до ден днешен проблем с кърменето нямаме.
Кабив,ако сте само на кърма неакането 3 дена хич не е проблем.просто той усвоява всичко много добре.И ние сме имали такива периоди и това от форума го научих. А за коликите направо незнам какв да кажа,сякаш Бейбинос капките успокояваха напрежението по мъничко.Ще отминат,друго незнам какво да кажа.Жалко че ги боли толкова мъничетата Sad
Иначе с моите работни часов всичко върви нормално,не се оплаквам.майка ми да е жива и здрава да гледа малката,че иначе......

# 161
Pip, честито бебче! Голям мъж бе Simple Smile

И аз като Герчо напоследък само му се радвам на бебо като го видя вечер...Обаче тия няколко почивни дни, като ми беше само на ръцете по цял ден, се усетих, че се изнервям ан моменти, особено когато подивяваше... Обаче веднага като му се издразня, а той ми се ухили насреща и на мен ми се разтапяше сърцето - е как да му се сърдиш Simple Smile

Кабив, четох преди малко темата, която си пуснала за биберона - много се издразних на тия, дето за малко да те линчуват... Това пък егати простотията - ти ги питаш за съвет, те ще те разпнат, квалификации дават... Че и злобни забележки от типа "Авторката не смее да се включи"... Абе това човешаката злоба край няма... 'Що не се включиш да им затапиш грубото отношение?

# 162
Лелее, Пип, какъв съм заплес  doh ... Честито мъжко бебче! Много щастие да ти носи!
Дес, това което ми пишеш за изхождането, че е нормално да става през 3 дена, много ме успокои. Thanx! За щастие вчера след разходката Ники напълни солидно памперса с "акули", но днес пак не е дрискал. За коликите му, сега осъзнавам, че суче много бързо, много мляска и засмуква въздух. Явно трябва по-често да го оригвам докато се храни.
Ади, снимките не се виждат, наистина. Жалко! Confused
e_angelova, относно промените в новия ЗСО можеш да научиш доста от тази тема.
Boriva и Дес, исках да ви благодаря за подкрепата още преди да отворя нашата тема. Hug Добре направих, че попитах за облизването на бибата, но наистина има доста откачалки из форума, които си умират да се превземат. Аз отговорих някъде към 3-тата страница, но повече ме издразни факта, че помолих една от модераторките да изтрие тази тема, а тя ми отговори, че не виждала причина да го прави, защото все още се спазвал добрия тон.  blahblah А тва, че поставения въпрос получи своя красноречив отговор и от там на сетне темата се изпълва със флуд, явно не е основание да се прекрати. #2gunfire
Момичета, гледахте ли новините по bTV тази вечер? Казаха, че и у нас вече ще има baby-sitters, наричат ги фамилни центрове за деца. Дадоха репортаж за една лелка - учителка, която ще гледа у дома си 4-5 деца. Направила е ремонт в една от стаите на апартамента за да стане детски кът - с детска масичка, столчета, рисунки по стените и т.н. Трябвало да осигурява и обяд на децата, може би ще ги слага и да спят на обед (това не го коментираха). Таксата е 3лв на ден от родителите  Grinning и отделно държавата ще им плаща заплата - вероятно ония 160лв, които се коментираха в новия ЗСО. По тази програма трябвало сега да се разкрият много работни места за безработни учители и медицински лица за да се покрие до известна степен недостига на свободни места в детските ясли и градини. Хайде дано да стане това fingerscrossed Кате, интересно ми е какви са условията при вас - задължават ли те да приспособиш по някакъв начин апартамента си за да гледаш деца, готвиш ли им на обяд, слагаш ли ги спят, длъжна ли си да съблюдаващ някаква педагогическа програма, минаваш ли някакъв курс на обучение освен задължителния за оказване на първа помощ ....?

# 163
влизам само да метна целувки   love001  love001  love001 Two Hearts Two Hearts Two Heartsи в тази тема и това е което ми остава време да напиша след като ви изчета
ох хора и аз издивявам понякога като се дере малкия
той е кротичък ама като му се спи и реве с пълно гърло а аз го гушкам и му имитирам звуците ама мноооооооооооооого изнервено...
сигурно като не го гледам постоянно и отвиквам да ми реве и затова
за сметка на това пък не го пускам и само го разнасям насам-натам из къщи
това е най-разнасяното бебе - сигурно няма да проходи скоро ама и за кво му е като го носят по цял ден Mr. Green
уф спирам че пиша големи глупости моля не ми се смейте много... след сериозната седмица на работа днес в почивния ден имахме сериозни преговори с клиенти и май имам нужда да се полигавя малко - иначе ще почна да се вземам много на сериозно... smile3502

# 164
Момичета, гледахте ли новините по bTV тази вечер? Казаха, че и у нас вече ще има baby-sitters, наричат ги фамилни центрове за деца. Дадоха репортаж за една лелка - учителка, която ще гледа у дома си 4-5 деца. Направила е ремонт в една от стаите на апартамента за да стане детски кът - с детска масичка, столчета, рисунки по стените и т.н. Трябвало да осигурява и обяд на децата, може би ще ги слага и да спят на обед (това не го коментираха). Таксата е 3лв на ден от родителите  Grinning и отделно държавата ще им плаща заплата - вероятно ония 160лв, които се коментираха в новия ЗСО. По тази програма трябвало сега да се разкрият много работни места за безработни учители и медицински лица за да се покрие до известна степен недостига на свободни места в детските ясли и градини. Хайде дано да стане това :: Кате, интересно ми е какви са условията при вас - задължават ли те да приспособиш по някакъв начин апартамента си за да гледаш деца, готвиш ли им на обяд, слагаш ли ги спят, длъжна ли си да съблюдаващ някаква педагогическа програма, минаваш ли някакъв курс на обучение освен задължителния за оказване на първа помощ ....?

Това май ще е нещо като тук.
Преди да сключа договор с организацията, шефката за района дойде в къщи, разговаряхме дали имам опит, какъв и т.н., после огледа апартамента. Специално не съм правила нищо в жилището. Големият ми син има детска стая, в която има масичка със столчета и много играчки. Големите деца обикновено си играят там, когато е лошо времето, иначе са навън. А малките са във всекидневната при мен, за да ги наблюдавам. Готвя им за обяд и малките ги слагам да спят. Но тук децата спят на обяд до около три годишна възраст. Слагам ги да спят в стаята за гости, апартамента ни е 4 стаи и половина. Никаква програма не съблюдавам, освен, че сядам с учениците да им помагам за домашните. Е, имам си и правила, който слуша, подрежда стаята, храни се добре и др. получава звезда. При 5 такива получава подарък от мен, например пакет бонбонки или дъвки. Пиша и черни точки  ::, тогава им се отнема една звезда.Децата ми помагат при слагането на обяда и разтребването на масата след това. Половин час след като се нахранят си мият задължително зъбите.
Курс съм карала и трябва да карам всяка година.
За акането  - Килиан по едно време не акаше по 4 дни и после пълнеше пампата толкова много, че чак омазваше пейзажа   Sick.

Пип, честито бебче! Да ти е живо и здраво и много радост да ви носи! Подкрепям другите майки за АМ. По-добре се довери на бебчето и забрави тези пробни тегления. Бебетата никога не изпиват едно и също количество с мляко, за това, понякога искат пак ядене, макар, че е изминал и половин час от последното.

Общи условия

Активация на акаунт