РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 16 757
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
Кабив, акането е така при къмените бебета наистина Peace Наш Никола акакше на 3-4 дни веднъж и то редовно. Когато захраних и спрях да кърмя всичко си дойде по местата. Сега ака всеки ден по веднъж сутинта след като изпапка попарата Crazy. За коликите - ми какво да ти кажа, нищо не помага. Изчакай да си го израсте. Много е гадно. При нас отшумяха напълно към 4-5 месец. Може би най-ефективна беше схемата с капките праз. Една мама в януарския отбор ми го каза и май беше единственото което малко го успокои. Та схемата е следната: цедиш праз лук и даваш смесено с малко кърма в лъжичка пет вечери подред като първата вечер даваш една капка и всяка следваща увеличаваш с една, като петата вечер даваш 5 капки.

# 166
  • Пловдив
Сега видях, че има такава тема. Е, да се присъединя и аз към вас   bouquet

Ели е родена на 23.02. на 12.09 официално се завърнах на работа. Сменяме се с майка ми да я гледаме и засега всичко върви успешно. Дано и занапред да е така ...

# 167
  • София
Kabiv, много ти благодаря за линка. Помогна ми, за съжаление отговора на въпроса ми не ме задоволява. Нищо.
За коликите забрави да намериш лек. Надявам се да ти прозвучи успокоително, но нашите колики приключиха за един месец. Даже минаха сравнително леко, само мънкаше и се превиваше. Надявам се при вас всичко да мине бързо и колкото се може по-безболезнено.
За сега това е от мен!

# 168
При нас бейбинос имаха поразяващ ефект - Иван пищеше и ме гледаше все едно съм най-смъртния му враг и се опитвам да го отровя  Joy. Единственото, което имаше траен ефект беше аз да пия чай от семена от копър /този на хип нямаше ефект та си купих истински семена и варях гадни отвари вкъщи/. Всеки ден правех половин литър с 2 супени лъжици от семената. Пиех го през целия ден по малко и проблема се решаваше. Ама като забравех чая ставаше страшно.  Коликите ни спряха като мина на АМ -към 30-40 ден и педито нон стоп ми обясняваше как ще се появяват периодично и да не се успокоявам до 4 месецен ама не би... Минаха веднъж за винаги.  При нас имаше една сериозна криза на 30ден направи временна лактозна непоносимост и трябваше да спра да го кърмя и да мине на безлактозно мляко. Оправих проблема ама от нерви ми намаля кърмата но 30-40 грама и приключихме кърменето. Иначе преди това  цедях и по 100 мл след като съм кърмила...

# 169
  • на правилното място, в точното време
  Тия капки Бейбинос са правени от човек,който после не ги е опитвал. Така лютят  Shocked  Аз дадох на беба един път и после като ги опитах, се ужасих  #Crazy и повече не  съм.
   В нашата отчетна тема юлки една мама беше постнала това, и искам да го споделя с вас.
  От нас лека и спокойна и  АЙДЕ ЛЕВСКИ!!!! Peace Peace Peace

Писмо на едно бебе до родителите му

"Скъпи родители,
Аз идвам при вас като малко, незряло същество, но вече съм оформена личност. ще бъда при вас само за кратко - затова ми се радвайте.

1. Намерете време да откриете кой съм аз, по какво се различавам от вас и какво мога да ви дам.

2.Моля, когато съм гладен,давайте ми да ям.В твоето коремче, мамо, не познавах глада, а часовникът и времето са ми още чужди.

3.Моля, дръжте ме близо до вашите тела, милвайте ме,галете ме, целувайте ме, говорете ми. В твоето коремче, мамо, бях постоянно носен и живеех съвсем близо до теб. Никога не бях сам.

4.Надявам се, че няма да се разочаровате много, ако не се окажа съвършеното бебе от вашите мечти и надежди. Бъдете снизходителни и великодушни към самите себе си, ако и вие не се окажете съвършените родители, които бихте искали да бъдете.

5.Не очаквайте твърде много от мен,новороденото бебе, не очаквайте твърде много и от себе си като родители. Нека си дадем шест седмици - така да се каже като подарък за раждането. Шест седмици за мен, за да узрея, да се стабилизирам, да намеря своя ритъм, и шест седмици за вас,за да дойдете постепенно на себе си и да ме интегрирате в живота си.

6.Моля, не ми се сърдете, ако плача много.Имайте търпение с мен.С времето ще плача все по-малко и ще ви радвам с компанията си.

7.Грижете се за мен - гледайте ме внимателно, защото мога да ви кажа и без думи от какво се нуждая, как да ме утешите и какво ме прави доволен. Аз не съм тиранин, който е дошъл при вас, за да направи живота ви труден. Но единственият начин, по който в момента мога да ви дам да разберете, че нещо не е наред, е плачът.

8.Моля, никога не забравяйте, че съм много здрав и устойчив. Мога да преживея без мъка грешките, които вие правите, поне в началото, защото сте неопитни и се вълнувате. Докато ме обичате, всичко ще върви добре.

9.Моля, внимавайте и за себе си. Хранете се балансирано, давайте си достатъчно спокойствие, движете се на чист въздух, за да сте здрави и силни в часовете, които прекарваме заедно. Опитайте се да правите разлика между "важно" и "неважно", гледайте спокойно на нещата - така ще ми се радвате много повече.

10.Моля ви още, да поддържате и развивате връзката помежду си, защото тя е основата на моя живот и ми показва как да се науча да обичам хората.

Може би в момента съм объркал живота ви, но не забравяйте, че това е временно.

Благодаря и на двама ви.
Вашето дете."

# 170
  • София, център
Уникално писмо, бях го чела някъде преди да родя... сега го чета и плача...

# 171
Пиша само да ви кажа, че това бебе е толкова кротко, че може само да се гледа.С баткото в началото имахме доста проблеми и сега след последните няколко месеца когато едвам си носих корема, жегата и страшно многото работа в офиса все едно съм на почивка.На всичкото отгоре майка ми която обикновено не намира време в месеца един път да дойде да ми помогне сега си е взела отпуска и не ми дава да пипна никаква домашна работа.В резултат на това глезене ме хваща такъв мързел не ми се говори.От години не съм имала такава почивка.Като си представя обаче какво ме чака след 15 дни сутрин каране на Пепи на градина, на Здравко при свекърва ми, която за последно е гледала бебе преди 35 г. и сега така се е стреснала, вечер прибиране готвене, къпане, чистене добре че мъжа  ми помага.
С прехвърлянето на майчинството нищо не стана така че ще си взимам половината.
Относно коликите мисля че нищо не помага сега давам Саб Симплекс + чай на Хип защото вече започнаха но голям ефект няма.На Пепи му пълнех едно шише с топла вода и му го пъхах в пижамата на коремчето, мисля че му помагаше повече.

# 172
Мила, pip, много се радвам, че бебчо е спокоен и че си почиваш с него! За коликите някъде бях чела, че всички лекове са временно облекчение и че докато не се развие храносмилателната с-ма на детето, няма спасение. Аз също давах саб+чайчето на хип. Обаче в същото време пазех и строга диета - не пиех пр.мляко, не ядях бобови, зеле и др. храни, които дразнят стомаха. Както Ger4o е писала, можеш да опиташ ти да пиеш чай от копър  Sick , ако кърмиш. Обаче само си повтаряй, че всичко това е временно и се моли да е по-кратко време. При нас минаха за 1м. и половина. Успех!  Hug

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 16:25 от DessyM

# 173
Здравейте,
Момичета, вчера Ники навърши 1 месец и аз като една много щастлива майка искам да ви почерпя виртуално за това.
Devil In Disguise, добре дошла в нашия отбор Hug
Цачи, и аз имам същия проблем с Ники като ревне. Обръщам го в най-различни пози, разнасям го от стая в стая, говоря му, имитирам го само и само да спре да се дере, но най силното ми оръжие си остава гърдата. Такъв си е моя Ники - цицоман от малък Joy
Кате, благодаря ти за изчерпателния отговор за т.нар. фамилни центрове. Аз се позаинтересувах заради свекърва ми, защото нейната несбъдната мечта е да стане детска учителка и така хем ще си заработва още някой лев, хем ще се занимава с това, което харесва. Но напоследък мно-о-ого се излага с гледането на малък Ники, та не знам дали ще е разумно да се грижи за още деца.
Днес бях на преглед там, където ми водеха ЖК и се наложи да оставя малката мръвка на баба му. Между другото, статусът ми е много добър - матка прибрана, яйца все още празни. Нахраних Ники в 9:30 часа и после точно преди да излезна в 11:30 пак го нахраних, дадох капки, смених памперс и го връчих на баба му като нов. Бях приготвила и 110 мл кърма в шише за да го нахрани баба му след 14 часа ако е буден и се разплаче. Добре ама малкото калпазанче се разплака в ръцете на баба си още докато бях у дома и аз ги оставих да се успокояват. Каква беше изненадата ми, когато се прибрах в 15 часа - бабата дала на малкия шишето веднага след като съм излезнала, защото според нея бил гладен и затова ревял. И така след като аз го накърмих, тя го донатъпкала с още 110 мл отгоре + още една доза капки, които бях накапала в шишето. #Cussing out А той човека колкото и да му дадеш все ще си ги изпапа. Памперса, дето го смених като се прибрах беше здравата наакан, ама това хайде е търсен ефект, но беше и прогизнал от пишкано. Ако го бях натиснала сигурно щеше да протече. Малкия сигурно е и повръщал ама няма кой да ми го признае. Ее, ама много се вбесих и й направих забележка, а тя в отговор на това ме изкара нехайна майка, че не съм си хранела детето и то затова плачело. #Crazy Лоша работа, момичета, защото както и друг път съм ви писала, ние със свеки имахме прекрасни взаимоотношения преди да дойде при нас и много е жалко, че така си ги развалихме. Нея я друсна ужасна депресия, паникьосва се от най-малки неща, ето сега и от плача на бебето, който иначе си го чува всеки ден и прави много грешки. Да ама бих преглътнала всичките й други гафове, само не грешки с детенцето ми.
Уфф, момичета, вече започвам силно да се притеснявам как да оставя Ники на баба му и как ще издържам психически в офиса, притеснявайки се непрекъснато дали тя се справя.

Благодаря на всички ви за съветите за гадните колики, но май наистина единственото, което остава е да чакаме сами да си минат. Zaicheto, още не съм опитала рецептата с праз, но и това ще пробвам в най-скоро време. Peace Ger4o, аз пия лактогонен чай, с който постигам много добри резултати при кърменето и който съдържа семена от копър, но не съм забелязала да се отразява благоприятно на малкия Sad
RAVIA, писмото е много мило Hug
Pip, пу - пу!, дано все така да ти е послушен малкия Здравко и дано да имате късмет с леки колики Praynig
Цунки на всички Heart Eyes

# 174
  • Бургас
Здравейте, и аз се присъединявам към вашия отбор. Започнах работа като ми свършиха болничните. Майка ми е учителка и през лятото тя гледаше малкия. Сега аз си взех цялата отпуска и после ще прехвърля майчинството на свекърва ми.
Кабив, като чета и нашите взаимоотношения със свекърва ми са подобни. Много се разбирахме преди да забременея, но след това се започна непрекъснато да ми дават наставления, да ми върши домакинската работа, все едно съм инвалид, което адски ме дразнеше, но нали е за добро. Сега като се роди малкия нещата още повече се влошиха и аз се чудя как ще и го оставя. Непрекъснато ми го взимат от ръцете да съм почивала и не ме оставя една вечер да го изкъпем сами с мъжа ми. Когато и го дам да го погледа малко, после започва: той така прави, това иска, все едно аз не знам, не съм му майка. Оф, стига толкова.
Много искам аз да си го гледам, но без пари не се живее, а и по-добре да го гледа свекърва ми отколкото някоя чужда жена.

# 175
Здравейте отново! Не съм писала отдавна,но сега работната тема отново е на много  преден план.Снощи ми се обадиха от слубата със супер оферта- Да се върна на работа с минимална заетост( само сутрин до 10 ч.) на пълната си заплата+ май4инството.И аз трескаво търся варианти кой и как да гледа малката за час-два CryНе 4е ми се оставя детенцето  в не4ии други ръце,но..,както е казала  Финети,,без пари не се живее."...Работила съм до последно преди да родя и сега 4естно казано не ме свърта особено вкъщи.Изпитвам и ли4на потребност да се движа в старите си активни среди.При нас няма вариант  баби,4е са далеко,така 4е- търся си бава4ка Rolling EyesИ то възможно най-бързо.МОля ви,ако някой е минал по този път или в омента е в процес на търсене,нека помогне със съвети, в този важен избор.А ако може и конкретен 4овек да препоръ4а..... HugОх...ще лудна ве4е.ПОмагайте! Praynig

# 176
  • Пловдив
Kabiv, честит ти първи месечник !!!!  bouquet

# 177
Здравейте отново,
Днес бяхме на преглед при педиатърката и съм много много щастлива да ви споделя, че малък Ники е качил цял килограм за един месец или 700 гр за две седмици. На височина е дръпнал 3см. Ура - ура - ура! Много бяхте прави да не се притеснявам за теглото му и за количеството кърма. И също така много добре направих, че спрях АМ-а навреме.
Следващия месец смятам да му бием 5-валентната ваксина Пентаксим. Какво е вашето мнение за тази ваксина?

А за намирането на детегледачка ... много трудна задача Sad Все си мисля, че съвета, който pip даде преди няколко дена е много ценен newsm78: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121682.msg2405109#msg2405109
Не знам колко ще ви е от помощ, но вижте още какво намерих: АНДИНЕЛЕ - агенция за детегледачки

Цунки и до скоро Heart Eyes

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 22:56 от Kabiv

# 178
малък Ники е качил цял килограм за един месец или 700 гр за две седмици. На височина е дръпнал 3см. Ура - ура - ура!

Цунки и до скоро Heart Eyes

KАБИВ !!! КРАЙНО време е да го повишиш в чин младежа! Какъв ти "МАЛЪК НИКИ "?!!? с тоя темп на растеж! Simple Smile

стискаме ви палци да ви свършат коликите вече и баба да се стегне малко и да слушка Simple Smile

# 179
АНДИНЕЛЕ е добра агенция според мен... Аз познавам собственичката, тя ми намери и жена за гледане на домакинството и на една приятелка - жена за гледане на детето...

Ако някой иска, ще му пратя лични координати на жената, да се обади от мое име  Hug

Иначе аз се вихря на работния фронт, мразя и пустосвам задръстванията в Сф, които ми пречат да се прибера вечер по-бързо при Преско и много,много му серадвам за ограничените часове, които имам с него вечер (1-2 най-много)...

Да се върна на работа с минимална заетост( само сутрин до 10 ч.) на пълната си заплата+ май4инството.

Е това ако не е супер оферта, не знам какво би било!!!! Велмар, стискам палци да намериш добра лелка по-бързо  Praynig Де такава работа и за нас... Ти с какво се занимаваш?

Кабив, много се радвам, че бебо така добре расте само на кърма.... Супер! Дерзайте все така!

Общи условия

Активация на акаунт