РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 16 759
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте милички,
Отдавна не съм писала тук,но чета редовно.За ваксините да кажа - ние сложихме тези от касата и нямахме проблеми.
Много са неприятни тези караници  в отчетните темички Sick Незнам какъв е точно случаят,но определено подкрепям ето това изказване:
.................................................... Но не се сърди, че реагирахме така, защото ти обърна съвсем невинната тема в посока, в която ти беше съвсем ясно какво ще стане. Въпросът е, че ти хвърли бомбата и каза, че едва ли не всички сме някакви лигли, където цял ден се чудим на коя кълка да се обърнем и съвсем между другото гледаме деца, че даже си позволяваме да искаме помощ от мъжете си, които горките са толкова изморени и отрудени. И как ти се справяш супер с гледането на детето /един ден седмично и по няколко часа на ден/ и ходенето на работа и издържаш всичко стоически. Ние си говорихме и си се оплаквахме съвсем по женски от мъжете и ти изведнъж, като гръм от ясно небе, започна да ни се караш как сме си позволявали подобна наглост. Всеки си избира дали ще отделя на детето си 24 часа или по 4 часа на ден. Но все пак, ако не се пооплачем тук, къде другаде въобще ще ни обърне някой внимание.

В ниакъв случай неможе да се говори,че майки които си гледат бебетата у дома и не ходят на работа през времето на майчинството си са нещо по-долу от работещите Naughty Така мисля аз де,никой не е длъжен да мисли така.Всяка майка е най-добрата за нейното дете,колкото и изтъркано да звучи това Peace
Гласувах за второто предложение за нова темичка ,много ми харесва Grinning

# 196
Много са неприятни тези караници  в отчетните темички Sick Незнам какъв е точно случаят,но определено подкрепям ето това изказване:
.................................................... Но не се сърди, че реагирахме така, защото ти обърна съвсем невинната тема в посока, в която ти беше съвсем ясно какво ще стане. Въпросът е, че ти хвърли бомбата и каза, че едва ли не всички сме някакви лигли, където цял ден се чудим на коя кълка да се обърнем и съвсем между другото гледаме деца, че даже си позволяваме да искаме помощ от мъжете си, които горките са толкова изморени и отрудени. И как ти се справяш супер с гледането на детето /един ден седмично и по няколко часа на ден/ и ходенето на работа и издържаш всичко стоически. Ние си говорихме и си се оплаквахме съвсем по женски от мъжете и ти изведнъж, като гръм от ясно небе, започна да ни се караш как сме си позволявали подобна наглост. Всеки си избира дали ще отделя на детето си 24 часа или по 4 часа на ден. Но все пак, ако не се пооплачем тук, къде другаде въобще ще ни обърне някой внимание.

В ниакъв случай неможе да се говори,че майки които си гледат бебетата у дома и не ходят на работа през времето на майчинството си са нещо по-долу от работещите Naughty Така мисля аз де,никой не е длъжен да мисли така.Всяка майка е най-добрата за нейното дете,колкото и изтъркано да звучи това Peace
Гласувах за второто предложение за нова темичка ,много ми харесва Grinning

Момичета, този въпрос вече приключи в нашата тема и определено не искам да започва и тук. Просто написах и тук на Герчо, да не се сърди толкова, че да не пише повече в мартенската ни тема. Познаваме се лично и колкото да си обичам и другите момичета в темата, имам чувството за по-близки хора тези, които познавам лично. За това си и мисля, че като си кажем някои неща, дори и по-остри, като приключим със спора ще си стиснем ръце и ще си кажем, че всеки сам си живее живота. Както правим всеки пък, като започнат фуриите из темата. Нормално е да се поскараме от време на време, но след това да си простим взаимно по-острите реплики и да продължим напред.

# 197
  • София
Тук някакъв спор се разрази, който аз лично не мога да разбера. По-кротко момичета! Всеки да си гледа детето както намери за добре.
По отношение на ваксините, ние сложихме тази от здрав каса. И двата пъти вдигна температура. В началото питах педиатъра за петвалентната ваксина, но тя ми каза, че за детето е по-добре дори ваксината да е моновалентна. Незнам. Аз лично изпитвам истински ужас от тези ваксини.
Иначе ние растем. Младежът расте като гъбка. Всеки ден ме изненадва с нещо ново. Вече се обръща, хваща висящите играчки.......абе голям човек.

# 198
Дес, никога не съм казвала такива неща... Веси, прочети ми постингите отново и виж какво съм писала. Едва ли не съм била казала еди кво си е най-голямата глупост. Просто защитих тезата, че не можете да очаквате мъжете да ви перат гащите след като цял ден сте си децата у дома и е въпрос на организация да отделите 30 мин да си оближете къщата. жалявам, че слайнясахме  и тази тема.
Веси, не желая да се връщам - ето там се напрълни с много умни жени с които да си пишеш - днес можеш да отовориш на постинг "Детето падна, аз лоша майка ли съм" или "попарата може  да се разнообразява с макарони със сирене и захар" или "дали защото вие давате каша със захар не ви става на бучки". Просто съм ужасно обидена от факта, че обиждате без да се съобразявате и после върни се... е няма как да стане. Прочети внимателно - никога не съм обидила никой и тези думи, които ми набутваш в устата не съм ги казала. И е доста лицемерно да го правиш.

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 09:32 от Ger4o

# 199
Дес, никога не съм казвала такива неща... Веси, прочети ми постингите отново и виж какво съм писала. Съжалявам, че слайнясахме  и тази тема, но точно Веси в мартенския форум се изказваше остро против работещите и се учудвам на лицемерието да пише тук.

Това, което написах тук беше към теб, а не към другите момичета, защото те не знаят за какво става въпрос и кой какво е казал. Нито аз, нито някое от другите момичета е казало нещо против работещите майки, защото рано или късно всички се връщаме на работа. Ставаше въпрос, че когато си на работа по цял ден не може да усетиш толкова, че гледането на дете не винаги е песен, това е. За това ставаше въпрос, а не кой колко обича детето си, кой как го гледа, кой колко работи или въобще работи и всякакви подобни.
Не знам защо си изтълкувала така писанията на всички, че сме те обвинили, че не обичаш Иван, но ти явно си убедена в това. Наистина жалко, че всичко приключва така...
Мисля, че вече няма смисъл да занимаваме всички в този въпрос Naughty

# 200
  • Бургас
Ставаше въпрос, че когато си на работа по цял ден не може да усетиш толкова, че гледането на дете не винаги е песен, това е. За това ставаше въпрос, а не кой колко обича детето си, кой как го гледа, кой колко работи или въобще работи и всякакви подобни.
Аз не съм много съгласна, защото съм на работа от 9 до 17 часа, след това се прибирам, храним се, излизаме на разходка, прибираме се, играем, къпем се, приспиваме се. От там нататък аз започвам да мия шишета, да готвя пюрета и десерти за другия ден, да пускам пералня, защото не искам някой друг да го прави и ако успея към 1 да легна съм късметлийка. Сега като съм отпуска ми е много по-лесно да съм по цял ден с детето и да си върша задълженията.
Не искам да се намесвам и аз в конфликта, просто всеки е различен и няма нужда от подобни спорове  Peace

# 201
Ставаше въпрос, че когато си на работа по цял ден не може да усетиш толкова, че гледането на дете не винаги е песен, това е. За това ставаше въпрос, а не кой колко обича детето си, кой как го гледа, кой колко работи или въобще работи и всякакви подобни.
Аз не съм много съгласна, защото съм на работа от 9 до 17 часа, след това се прибирам, храним се, излизаме на разходка, прибираме се, играем, къпем се, приспиваме се. От там нататък аз започвам да мия шишета, да готвя пюрета и десерти за другия ден, да пускам пералня, защото не искам някой друг да го прави и ако успея към 1 да легна съм късметлийка. Сега като съм отпуска ми е много по-лесно да съм по цял ден с детето и да си върша задълженията.
Не искам да се намесвам и аз в конфликта, просто всеки е различен и няма нужда от подобни спорове  Peace

Моля те да не започваме и тук.
Това, което писахме беше специално към Герчо, защото тя винаги е казвала колко много работи и че не й се събира много време в къщи, че си има чистачка и че готви два пъти в годината. А накрая ни говори, че ни липсвало организация и за това не сме могли да смогнем с всичко, че сме имали и нахалството да се оплакваме, че мъжете не ни помагат. Не знам кой трябва да е обиден в случая. Аз по този повод сега отивам да си нахраня детето и после да измия прозорците, докато е хубаво времето, защото чистачката ми е в отпуск Crossing Arms Ще видя дали ще мога да се вместя в норматива ти, Герчо.
Който иска да каже нещо по въпроса, нека първо прочете постингите и да не пише по този въпрос тук, защото темата не е за това.
И, Герчо, доколкото си спомням до вчера отговаряше съвсем "съпричастно" на подобни постинги, за да ги осмиваш в момента /или пак ти слагам други думи в устата/. Чудно ми е защо ли всички момичета те разбрахме по един начин, пък ти не си имала точно това предвид Thinking Като чета какво пишеш в момента, не знам кой проявява лицемерие Tired Наистина жалко Tired Щом не искаш да се връщаш, хубаво. Това беше целта да ти пиша тук, разбрахме се, стига толкова Stop

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 11:49 от veselina_s_p

# 202
Веси, из форума съм те срещала Peace
Момичета ако обичате прехвърлете се на лични, не смятам за необходимо всички тук да ставаме свидетели на подобни спорове и обще взето да гледаме като теле железница. Не сме наясно със спора ви и мисля, че не е нужно, поне за мен Peace

# 203
Момичета ако обичате прехвърлете се на лични, не смятам за необходимо всички тук да ставаме свидетели на подобни спорове и обще взето да гледаме като теле железница. Не сме наясно със спора ви и мисля, че не е нужно, поне за мен Peace

Да наистина, права си. Извинявам се, но идеята не беше такава  Embarassed spam2

# 204
  • София
Здравейте момичета  Hug

Ще приемете ли още една работеща майка към групата  Laughing От понеделник и аз се върнах на бойното поле - за сега на половин ден в офиса, останалата половина си доработвам в къщи  Rolling Eyes  Емката съм поверила на гледачка, за сега се справят добре Simple Smile Иначе като се прибера от работа и се започват игри и разходки с малката, а докато спи аз поемам стандартните къщни занимания / с изключение на готвенето - то е изцяло приоритет на мъжа ми  Joy / а вмъквам и работата по "домашното" от офиса.
Да си призная, доволна съм че се върнах на работа - така имам чувството, че оценявам повече времето, прекарано с малката  Heart Eyes А и май успявам да се организирам по-добре Simple Smile Е, вярно е че хич не си доспивам - Ема спи много неспокойно нощем и ставам по 100 пъти  Tired, но и това ще е до време  Crazy

Хубав ден на всички  Hug Hug

# 205
Здравейте и от мен.
Много ми хареса темичката ви.
Казвам се Деница и съм мама на 2месечно момченце Иван. По професия съм лекар и от понеделник се върнах на работа.
Опитах се да се включа в темата на юлките, с които си пишех по време на бременността, но споменах че вече работя и май не ме приеха добре (може и да си въобразявам, защото имам малко угризения на съвестта). Много се надявам да съм добре дошла при вас и да споделяме заедно радостите и болежките си.
Целувки на бебоците.
Чао

# 206
Върнах се на работа праде да изтече отпуска ми по майчинство, това стана на 2.05.2006г., не съжалявам.Дадох детето на ясла.Просто аз самата също имам нужда от контакти работата ме кара да се чувствам полезна и пълноценна.Е ще излъжа ако ви кажа че не съм изпитвала угризения, но така е в живота.

# 207
Абе честно казано и аз май се чуствам добре ходейки на работа.Тя моята засега е за по 2 часа следобяд,но след 1 седмица нещата ще се променят и влизам съвсем в ритъм.Иначе по цял ден съм си с малката,майка ми много помага и особено вечер когато трябва да излизам.Прибирам се към 20ч и малко ни е нанагорно защото на беборана вече зверски и се спи и нищо не признава.Буквално от вратата хващам коритцето и правим любимата и банята,ама няма как - шефката е важна тук Joy Joy Joy
Привет на мимка1977 и вълшебница  bouquet

Опитах се да се включа в темата на юлките, с които си пишех по време на бременността, но споменах че вече работя и май не ме приеха добре (може и да си въобразявам, защото имам малко угризения на съвестта).
Сигурно си въобразяваш,едва ли си само ти сред юлските майчета които работите(с най-добри чувства го казвам Hug) Thinking newsm78 А при нас естествено си добре дошла Peace

# 208
Добре дошли на новите РАБОТЕЩИ МАМИ Hug
Тук всички са добре дошли  bouquet
Аз немога да се оплача от отношението на "януарките" - общо взето доста ни подкрепят нас, работещите, за което може да сподели и Дес Mr. Green нормално е и да има и да няма угризения, но не си мислете, че "изоставяте" децата си  Naughty в крайна сметка правим това което е най-добро именнно за тях Peace и всеки го разбира по свой си начин.
Аз се научих да ценя повече времето с бебока и да бъда по-търпелива и спокойна с него Hug общо взето преди се чувствах някак непълноценна. колкото и да си планирах деня все си казвах "е, може и утре да го свърша" и в край сметка все отлагах задължения. сега вече знам, че трябва да го свърша СЕГА, нещото, щото утре съм на работа и неможе.
А, аз искам да питам нещо - осигуровките за бебо автоматично ли се плащат от работодателя с моите, или трябва нещо молба да попълвам newsm78

# 209
Аз немога да се оплача от отношението на "януарките" - общо взето доста ни подкрепят нас, работещите, за което може да сподели и Дес Mr. Green нормално е и да има и да няма угризения, но не си мислете, че "изоставяте" децата си  Naughty в крайна сметка правим това което е най-добро именнно за тях Peace и всеки го разбира по свой си начин.
smile3521 smile3521 smile3521
Абсолютно го споделям,зайче newsm10
А угризения всички и за всичко имаме така че........... Wink
За бебешките осигуровки си мисля,че директно се плащат Thinking Обаче всъщност не съм убедена Grinning

Общи условия

Активация на акаунт