РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 16 771
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте!
Да ви се похваля в петък бях на работа   Grinning! Ох, малко ме е срам, ама ако знаете колко добре се почуствах Embarassed. Оставих барабонкин на майка ми за няколко часа. При тях всичко мина добре. Е, разбира се досадих на майка ми с непрестанно звънене.  Не мислех, че работата толкова ми липсва. Не съм се върнала за постоянно, но след нова година и това ще стане.
Кабив и Финети, взаимоотношенията снаха-свекърва са много сложни. Единственият начин да се разбирате е да живеете в различни градове Wink. Шегувам се! Трябва наистина да сме много внимателни и повечко неща да ни минават покрай ушите. От друга страна пък и трябва да сме малко по-твърди, за да не ни се качат съвсем на главата. Както каза мой познат - "с майка по-лесно се караш и по-лесно се сдобряваш,а със свекървата по- трудно можеш да се скараш и доста по-трудно можеш да се сдобриш". Незнам! Пожелавам ви успех и по-малко да се ядосвате!

# 181
Кабив браво на Сладкия Ники все така да расте и да ви радва Simple Smile Сега поне можеш да си спокойна и знаеш, че когато детето е спокойно няма нужда да се ръководиш от мерки и килограми Hug

velmar, това наистина си струва. Желая ти успех в намирането на детегледачка thumbsup

# 182
МОмичета,благодаря ви за подкрепата HugАз съм в трескаво търсене на бава4ка.За  щастие( надявам се),свекърва ми предложи да дойде и да гледа малката докато намеря бава4ка.Така 4е- ще мога по-спокойно да търся.уф- хи4 не е лесна тази зада4а.От утре ще звъня по агенциите,но  ,да ви кажа 4естно, не се надявам от там да намеря Rolling EyesНе знам защо- наре4ете го пред4увствие,но.....МИсля си 4е 4рез ли4ни контакти препоръки или по-скоро слу4айност ще намеря то4ния 4овек.Дано!!!Между другото,в4ера в градинката пред блока както си седях със спящата принцеска в коли4ката,седна една баба и ..се заприказвахме.Оказа се пенсионирана преди 3-4 години от детска градина и на вси4кото отгоре- медицинска сестра LaughingЖивее в задния блок. Разбира се - офертирах я веднага.Оставих я да помисли малко.Тези дни ще ми каже решението си.Знае ли 4овек от кой храст ще изско4и зяек WinkСтискайте палци Peace
Хайде- спирам до тук,4е малката се размрънка! ДО писане!  bouquet

# 183
  • Бургас
Следващия месец смятам да му бием 5-валентната ваксина Пентаксим. Какво е вашето мнение за тази ваксина?
Ние сложихме Пентаксим и аз съм доволна, нямаше никакви странични реакции ето тук съм качила листовката, ако те интересува Simple Smile

# 184
Следващия месец смятам да му бием 5-валентната ваксина Пентаксим. Какво е вашето мнение за тази ваксина?

И ние слагахме Пентаксим и нямам никакви оплаквания и 3-те приема го прие без никакви странични реакции  Peace

# 185
Izvinete za latinicata ot rabota sam
da si kaja i az za vaskinata - tq doktorkata mai me precaka:
parvi priem PENTAXIM - mnogo bqh dovolna
vtori priem - pedkata kaza da ne vzimam PENTAXIM za6toto imalo problemi s nqkolko vaxini ne6to pri sahranenieto stavali na parcali edva li ne celi partidi ne bili naredi zatova jivo polio i DTK i dreben kato vdigna T ujas.
na tretiq priem polojenieto be6e po-ovladqno no ob6to vzeto mnogo sajalih 4e ne vzeh PENTAXIM i trite pati
sega pak otdelnop pravqt Act Hip za6toto sme q po4nali s PENTAXIM-a i ina4e gubi efekt - ta si q nosq na konsultaciite.
mi tova e
dano sam polezna
CELUVKI

# 186
 smile3555 Леле-е-е момичета, как не сме видели че в bg-mamma си има цял подфорум за детегледачки и домашни помощници Ама то там хората си пишат кой какво търси и какво се предлага.smile3555 Има доста интересни обяви, препоръки, мнения. Ходете и вижте
Аз да ви се похваля, че вчера станах леля на момиченце. Казва се Дари (Дарина). Х-мм, не съм виждала брат ми толкова щастлив и горд Grinning Да им е жива и здрава малката красавица.
Кали, много си права, че трябва да повишим в чин младежа tooth Ама нали го кръстихме на баща му и още се бъркаме как да му викаме - малък Ники, Джуниър, Нико... абе както дойде за сега... но после като порасне и почне да разбира, наистина може да се сърди ако му викаме малък Ники Thinking
Thanx за мненията за Пентаксим-а. С тате Ники вече решихме и я купихме. Дано да няма проблеми като купуваме следващите две, както се е случило при Цачи fingerscrossed
Момичета, пуснах анкета за да изберем заглавие за новата ни тема Grinning

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 23:17 от Kabiv

# 187
Кабив, ние сложихме Пентаксим и съм хипер доволна - никакви странични ефекти - много добре м понесе на малки. Проблема беше, че точно преди втората ваксина Пентаксима изчезна от пазара та беше страшна свинщина докато я намерим - отне ми сигурно 2 седмици звънене в склада. Както и да е... Лекарката ни беше предупредила, че почнем ли веднъж на пентаксима трябва да караме докрай и най-хуаво да си вземем трите накуп ама аз патката не я послушах. Та ако ги имаш парите накуп я вземи и си я дръж в хладилника. не забравяй обаче, че можеш да я разнасяш или в хладилна чанта или на открито най-много половин час преди слагането. Иначе в кофата.... А след годинка се слагал и 4-ти прием, но не знам точно в кой месец. Ние засега приключихме ваксините - сложихме и последната хепатитна на последната консултация.
Иначе в мартенския форум се завихри спора кой олко си обича детето за работещите и неработещите та аз от най-активно пишещата се изнесах оттам и ще си пиша сега само с вас, че нещо темата работеща майка=безотговорна и необичаща не ме кефи.
Усмихнат ден!

# 188
Добро утро!

И ние слагаме петвалентна ваксина, но тук само такава се слага. При първия прием нямаше никакви странични ефекти, много съм дооволна.

Герчо, то ако работещите майки, са безотговорни и необичащи децата си, то тогава тук в Швейцария повечето са такива, но при майчинство от 14 седмици няма друг изход. На такива изказвания хич не им обръщай внимание. Аз даже искам да работя и да уча, защото иначе ще изкукам и депресирам. Сега ходя и на училище, уча немския за изпит в ГЬоте институт, а след като свърша с него, започвам да уча и френски, защото тук се държи много на френския език.

Отивам да се приготвям за работа  Wink.

Лек ден!

# 189
Ger4o, и аз ограничих много влизанията си при августинките поради подобен род лицемерие, а бях една от най-редовните, дори водех темите по едно време, когато "титулярката" отиде да ражда. Не можах съвсем да спра да пиша, защото имам не малко приятелки сред тях, с които държа да си поддържам връзка, да ги знам как са и т.н. Просто игнорирам напълно тези, които ми въздействан негативно. Надявам се да няма такъв род сблъсъци в тази наша тема и да си поддържаме нормални взаимоотношения Praynig Все пак между нас има много повече общи неща, които ни свързват.

# 190
Здравейте, работещи мами Grinning

Аз се връщам на линия в офиса на 01.11 и ще се присъединя към вашия отбор. През тези месеци ходех честичко до офиса /близо ми е/, за да си видя колегите и да не излизам много от динамиката на събитията във фирмата. Пък и смея да кажа, че с колегите ми се зарбирам блестящо и си се виждахме да обменим малко фирмени клюки blahblah
В началото, след като се роди Маги много ми липсваше работата и колегите и се замислях дали да не се върна на работа на 4 часа, но сърце ни ми даде да си оставя детето толкова малко Rolling Eyes Сега вече Маги се грижи доста добре да ми уплътнява деня и не ми е толкова скучно, но всеки път, като ходя при колегите усещам отново тръпката от динамичното ежедневие Grinning Е, и финансите приключиха и трябва да си понапълним малко сметките в банката Money

Малко инфо за мен - казвам се Веселина, родих дъщеря ми Магдалена на 24.03.2006г секцио в Св. София. Работя, като счетоводител, ТРЗ, личен състав и каквото се сетите свързано с персонала, финансите, дори някои правни дела на фирмата, за която работя. Е, естествено не правя всичко това сама, имам си и една колежка и шефа ни, който е страхотен човек. Работя в Бизнес Парк София в Младост4.

Офф:
Герчо, и тук ти пиша да не спираш да си пишеш с нас в нашата темичка. Наистина стана кофти, че от една толкова невинна тема се стигна до там. Ясно е, че всеки си има различни цели и представи в живота, но не мисля, че трябва да се обиждаш от реакциите. Ти не един път си намеквала, че не приемаш за нормално жената да си седи в къщи и да си гледа децата, а мъжа да печели парите, но не видях някоя от неработищите майки да се е отказала да пише само заради това. Само исках да ти кажа, че приемаш нещата малко по-емоционално и не си заслужава, заради един спор да се цепиш от отбора Grinning

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 14:13 от veselina_s_p

# 191
Милички, някой да е чувал нещо за вакси грип ваксина, преди малко педиатърката ми каза че за 6+ месеца може да се сложи противогрипна детска доза, аз по принцип на тази жена много и вярвам, но не бях чувала за детски противогрипни  newsm78
Относно подфорума за детегледачки, аз на няколко пъти пусках запитвания, защото ми трябваше почасово за петък някой да гледа малкия, за да си тръгва майка ми по-рано, търсих и помощ в домакинството по едно време, но нещо нямах късмет.
И накрая един майтап да ви кажа, понеже нашия офис е гнездо на сплетни и интриги ме информираха, че коментарите за мен са колко съм безотговорна и забележете жестока  Joy  към собственото си дете да го захвърля на 3 месеца (те техните до 3 години си ги гледали...) и да се върна на работа, а камо ли на тях да им вляза в положението  Joy... а положението на въпросните клюкари е, че за пореден път не си свършиха работата, което рефлектира към моите хора в отдела, и този път вместо да им оправяме бакиите ги поставих на мястото им да си носят последствията където трябва! И как съм ходила 3 месеца след като съм родила здраво на фитнес и не съм си поглеждала детето (аз във фитнес съм стъпвала 2 пъти в живота си преди 5 години, а детенце и 1 час не го е гледал някой друг преди да се върна на работа  Joy) да съм хващала око като се върна  hahaha  просто се чудех да се смея или да немея  Joy

# 192
Екатеринче, зълва ми миналата година си би такава и ефекта беше цяла зима сополи, кашлици и температури Sick незнам какво да ти кажа, но принципно е много индивидулно според мен newsm78 
а за тия клюкарски историйки, айде нема нужда hahaha от злоба какво ли не правят хората Laughing Аз като кажа на някой нов колега или на клиент колко ми е голямо бебето и те "Ай, горкото! И кой го гледа сега? Мале, мале докъде сме стигнали..." (визирайки положението в БГ и невъзможността да си гледаме сами децата заради финансовите липси) Joy Да си призная честно, дори и да имах повече пари пак щях да се върна рано на работа. Мисля, че за млади жени като нас най-малко ни трябва да стоим вкъщи три години - това си е абсолютно професионално затъпяване. Не искам да съм крайна, ама това ми е мнението Peace
Весе, добре дошла в отбора на трудещите се Hug (аз тебе те помня с оня аватар с подскачащата балеринка Mr. Green)

# 193
Веси, съжалявам че трябва да развалям хубавата тема ама да ти отговоря и тук... Ето сега както знаеш съм отпуска! Майка не идва за да си почине и съм сама с детето. Вчера ходихме за около 3 часа до данъчното и общината в банкя с иван да оправяме документи, а вчера следобед и днес ми сменят инсталацията на апартамента, та сме и без ток през повечето време, че прекъсват отделни магистрали. На финала дойдоха и майсторите, които ми правиха обзавеждането в коридора да си оправят рекламациите. Та както ти сама се изказа, че не знам кво е да се гледа дете - ами знам Веси - ето сега и дете гледам и апартамента подреждам и с майсторите се разправям /мъжж ми си е на работа и излиза сутрин в 10 и ще се върне поне след 2 часа./, и 2 филмчета изгледах, даже домашен сок стисках два пъти днес и грис правих сутринта, та всичко си е въпрос на организация. Някак ми е странно, че не успявате, а като не успявате обвинявате мен, че не знам кво е! Ето разгледах и последните снимки от срещата - ами че то изтъркаха пейките в парка и са страшно уморени и от тая работа трябва да се чувствам аз лоша майка само защото търкането на пейки не ми е манията в живота и оплакването от тежката физическа работа, наречена гледането на дете не ми е стихията. Ето... сега си пишете супер не ви трябвам аз - аз не знам кво е! Е, на края на седмицата ако искаш пак ще се отчета - дотогава трябва да съм сменила инсталацията на целия апартамент и да съм оправила данъчни и общинари за два имота и това с дете....  Joy Joy Joy Колко тъжно, че не ми тежииии  hahaha

# 194
Весе, добре дошла в отбора на трудещите се Hug (аз тебе те помня с оня аватар с подскачащата балеринка Mr. Green)

Много се извинявам, но ще ми припомниш ли къде сме се засичали Embarassed Blush Embarassed

Герчо, не искам тук да говорим и да занимаваме другите момичета с нашите спорове.
Всички мартенски момичета искаме да си запазим състава и дали ще е така зависи само от теб. Но не се сърди, че реагирахме така, защото ти обърна съвсем невинната тема в посока, в която ти беше съвсем ясно какво ще стане. Въпросът е, че ти хвърли бомбата и каза, че едва ли не всички сме някакви лигли, където цял ден се чудим на коя кълка да се обърнем и съвсем между другото гледаме деца, че даже си позволяваме да искаме помощ от мъжете си, които горките са толкова изморени и отрудени. И как ти се справяш супер с гледането на детето /един ден седмично и по няколко часа на ден/ и ходенето на работа и издържаш всичко стоически. Ние си говорихме и си се оплаквахме съвсем по женски от мъжете и ти изведнъж, като гръм от ясно небе, започна да ни се караш как сме си позволявали подобна наглост. Всеки си избира дали ще отделя на детето си 24 часа или по 4 часа на ден. Но все пак, ако не се пооплачем тук, къде другаде въобще ще ни обърне някой внимание.
Приключвам темата  smile3505 Топката е в твоето поле...

Общи условия

Активация на акаунт