РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 17 706
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
Велмар, успех  bouquet
За ваксините, ние слагахме само тези от касата - педи каза, че щом бебо няма алергии и по нейна преценка е добре няма нужда да купуваме. Все пак ни даде и рецепта, но ние се отказахме от купената. Мисля, че третия прием при нас беше "най-тежък" - малко Т и малко неспокойствие Crazy Давах му Панадол и Финестил ( противоалергично, педи препоръча) и така. Никола беше голям герой на тези ваксини. А сега е такъв ревльо за някакви си капки в носа ooooh!
Айде, лека ви работна седмичка и послушни бебоци през нощта Hug

# 241
Здравейте и от нас.Аз все още съм си вкъщи.На работа съм от 01.11. Вчера за първи път малко се сдърпахме със свекито.Понеже тя ще гледа бебо а живеем в два различни квартала на града е решила че няма смисъл да го взимаме вечер и сутрин да го караме отново, по добре било да го караме в понеделник и да го взимаме в петък.Направо се втрещих, то че не съм кой знае каква майка не съм но чак пък толкова.Преди две години искаше баткото да ходи в една градина до тях и ни предлагаше същата схема тогава и казахме че не става и тя престана, но сега се чувствам като пред война.Вкрайна сметка май пак ще опрем до бавачката на Пепи.
Относно ортопеда на нас ни каза проф.Владимиров от ортопедията в Горна баня бебо още първия месец да го заведем на ортопед.Пепи е с много тежко плоскостъпие в резултат на "халтави стави" а това било наследствено надявам се на Здравко да му се размине.Между другото още първия ден след раждането във болницата мина ортопед и прегледа новородените бебчета.
Извинявам се за оплакванията ама от снощи не мога да си намеря място като се сетя за разправията Sick
Пожелавам Ви лека седмица, на тези  които ще слагат ваксини дано всичко мине без проблеми .Velmar успех на работата.

# 242
  • София, център
Лелееее pip , твоята свекърва плаче за собствено бебе да знаеш Laughing! Не и се давай, да си гледа работата...то пък верно бива, бива ама чак пък толкова!

# 243
  • Благоевград
Здравейте и от мен
На 12 сем на ваксина , но аз си я купувам, та се надявам да няма проблеми. До сега не сме имали , та се надявам и този път да е така.
Другата седмица ще трябва да си пазя бебчо и малко ме е страх, доста съм отвикнала , въпреки че всяка вечер си го взимаме, но си е доста различно да си цял ден с него. Особено сега като е вече толкова кисел с тези зъбчета. Иначе постоянно иска да седи дори сам се набира ако се хване за нещо. Неспира да се върти иска да стои на крака.

# 244
Здравейте ,моми4ета! HugМного пусто в нашата теми4ка Rolling EyesЯвно вси4ки сме във вихрушката на работата и беб4етата.Аз в момента съм на работа.След около 4ас,надявам се ще си бъда в къщи при бебка HugПРеид малко звънях  да видя какво е положението и... #Cussing outполудях.Сега само си мисля какво ги върши свеки .Сутринт преди да излеза в 5ч граних Дари ,както винаги и я оставих да спинка при таткото.Тя оба4е се събудила към 6ч и той.. веднага я занесал в стаята при свеки #2gunfireот там се по4нало едно разнасяне и друсане,ама- нищо не помагало- киселя4ка била.А в действителност се оказало 4е просто памперса й е пълен ooooh!Абе- толкова ли е смотана - не знам.Накрая се сетила да погледне ,и като я е сменила,след малко е заспала....в кошницата за кола #CrazyОооххххх- ще лудна с тях.Аз се изцеждам и й оставям шише.СЕга да ви питам за съвети по темата.Дария не иска с охота да консумира от шише,но..й се налага Rolling EyesБиберон- залъгалка не иска да приеме- ползва мен Crazy.Аз оба4е направих грешка относно позата на кърмене- нощем се кърмим легнали и тя е на самообслужване Joy.Явно в моментите ,в които се разбужда малко си дръпва от мен за успокоение и сега - това е проблем когато ме няма.Все се върти настрани към възглавницата и ме търси.тази сутрин отново е правила така,и след като не е намерила нищо се е събудила във въпросното мрънкащо настроение и в момента пла4е,хлен4и и се разнасят на ръце.Дайте някакъв съвет- как да се справим с положението PraynigКак също така да я нау4а на биберон newsm78
Ами- оплаках ви се!.ПОсле- пак GrinningА вие - бъдете малко по-активни,4е се 4увствам като последния мохикан тези дни Tired
Желая на вси4ки ви хубав ,слън4ев  ден! Hug

# 245
Здравейте работливки Heart Eyes
Нещо много се разработихте напоследък и никакви ви няма.То аз да си призная все поглеждах ама като няма никой и не ми се пишеше.Сега видях,че Велмар се е включла та бързам и аз да поприказвам.Аз засега работя вечер и през деня съм си с беборанка,но това се променя от другата седмица Rolling Eyes.От вчера сме с ужасна хрема гарнирана с растящи горни зъби(единият само дето не се показал),всъщност си мисля, че хремата е именно от зъбите защото долните два избиха именно със сополи Sad Дано скоро и мине, че тя така или иначе нощем не спи,пък сега е простооооо....да не ви разправям ooooh! Айде оплаках се,извинявайте Praynig
Велмар,моето бебе беше точно на тази възраст когато я оставих да я хранят с биберон с изцедена кърма.Хич не и харесваше,плюе, яде ама свикна.Не бих казала напълно че свикна щото все си плюеше, но беше спокойна и все нещо похапваше.Аз така и не можах да го науча това кърмене легнала и на това не сме свиквали.А залъгалката я ползва само при заспиване,иначе неможе да заспи.Когато е будна под никакъв предлог не го приема,за което се радвам де,ама със заспиването с биба как ще се отучваме незнам Rolling Eyes Та затова мисля че е по-добре при вас, че не я иска малката бибата.Май някои бебета просто не ги харесват Thinking А за свекито ти - просто думи нямам.Ама ти не се трвожи,в началото може би ще ти е по трудничко и нервно,но ще свикнеш Hug - по себе си съдя.Пък и бабта ще посвикне Wink
Лек ден на всички работни мамета и усмихнати и здрави бебчетатат да бъдат Hug

# 246
Дес,благодаря ти за съветите  bouquetЗа бибата и аз от една страна се радвам 4е не приема,но пък не може все мен да ме ползва за такава Crazy,а и 4естно казано не искам.Относн освикването- няма дълго време да сме със свекито.След някоя и друга седмица ще сме с бава4ка,така 4е- ще се пренесат притесненията от свеки към нея...Лелеее- от сега лудвам при мисълта,а в действителност  не ми се мисли как ще бъде ooooh!А за пиенето от шишие- и ние явно сме същата работа.Ядяла на по4ивки- в смисъл 4е си изяждала дажбата на  2 пъти .Върти бибата из устата и нещо не ще да яде от нея както трябва.ДОри сложих кау4укови биберони,4е нали уж са по-естествени newsm78Изпълненията на свекито не свършват до тук CrazyЕто- в4ера  като съм се цедила съм се отплеснала ине съм видяла кога неусетно съм минала нужното коли4ество.Е- няма да хвърлам  я...все пак  е по-добре да е в пове4е ,отколкото да не стигне.И - прибирам се,а свеки  тревожна.Хартисали на детето 60 гр,тя бутала,бутала,молила я, ама Дария категори4но отказала NaughtyАми- да погледне разграфенията на шишето ooooh! пък да види колко е. Ще трябва в друга такава ситуация да изливам предварително излишното коли4ество,щото  тя с това "молене" насила,ще я накара още пове4е да намрази шишето и да не иска въобще да пие от него , и..отива ми на кино цялата стратегия с цедене и ходене на работа #2gunfire
Ох..оплаках се.Благодаря 4е ме из4етохте  bouquet
Днес времето май няма да е мно оподходящо за разходки-а така се надявах... Rolling EyesСутрешното слънце ни подведе- синоптиците- също.Пожелавам ви все пак един спокоен ден Heart EyesПОздрави от нас Hug

# 247
Тя Дария е още такова малко буболече Hug,че си мисля че е рано да е свикнала към нещо чак толкова, че да неможеш да я откажеш.Пробвай с биба,а незнам каква бибка и предлагаш.Вяра иска само тези анатомичните и Нуби са ни фаворити.Отначало тези от 0-6м - много са хубави.Тези които са съвсем кръгли като тези за шишета хич не ги иска - плюе ги.Ти може би си пробвала и ги знаеш тези неща,ама аз да ти кажа,че се сетих Wink
Ох айде да си нахраня детето,че ще вземе да изяде някой чифт от обувките си както ги е подхванала Joy Joy Joy
А днес за нас с Велмар по една 6-ца за участие във темичката искам Mr. Green Grinning Mr. Green

# 248
 Joy Joy JoyИ аз така мисля по повад оценките ,Дес.Само дето няма кой да ни ги напише LaughingВажното е 4е си побъбрихме малко,а и ка4ихме теми4ката на видно място в по-горните редици на страни4ката.Пък може някоя работна мама от тайфата да я види и се сети да се разпише Wink
За бибките...какво да ти кажа ooooh!имам толкова много и най-разли4ни,4е мога цял щанд да отворя.Май просто не ги искс и ще трябва да се примиря Rolling EyesБи било добре да ги приема,за мое умеснение ,но... така  е решило детето.Ами - и то с характер Crossing Arms и то какъв... CrazyЛъвица от класа GrinningХайде 4ао на теб за сега.А другите,ако слу4айно навестят теми4ката.... да се вклю4ват  4е ще им се караме Crossing Arms

# 249
Отличен 6+ на пишещите днес  Wink
Здравейте, на мен нещо много ми се насъбра работата последната седмица, та само хвърлям по един поглед от време на време Simple Smile
Много се изнервям напоследък в работата, някои хора на 20-23 години си мислят , че са се родили с по 1000 лева заплата и не могат да оценят шанса, който са имали на първото си работно място и при това студенти да имат стабилен доход, вършат си работата от време на време и се чудят на кой от по-старите служители да я прехвърлят  #Cussing out на всичкото отгоре се сърдят като им се направи забележка   Sad да не говорим, че като трябва да се поработи извънредно точно те са тези, които се скътават и съответно става който не работи той не греши... отнасят си го хората, които са свършили цялата работа  #2gunfire
Олекна ми, че споделих, защото където трябва да ме чуят си правят оглушки  Sad
Като си говорим за биберони, някой да знае има ли други освен Авент с процепче, т.е за по гъсти млека и нектарни сокове  newsm78

# 250
И аз да се включа...Екатерина М - има на бебекомфорт бебероните са с процеп. Аз съм много доволна

# 251
с процеп са и анатомичните на НУК, аз само тях ползвам. Калоян пък не искаше да суче като малък, и само с шише беше до 2 1/2 м. така че не усетих разлика, когато тръгнах на работа, и така си се цедях.
Велмар, какъв е проблема да изцеждаш повече?! аз изцеждах 3-4 пъти на ден и двете гърди едновременно, по 200-250 мл. (отнемаше ми 40мин до час, че и повече, КОШМАР !). съхранявах го стерилизирани шишета в хладилника и понякога му правех по 2 порции по 1/2 доза, втората я загрявах само ако му се ядеше. да не отива кърмата зян, като знам с колко мъка я събирах капка по капка .... а когато оставаше повече, я замразявах.

за биби залъгалки... на него пък не му излизат от устата. все не ни стигат и тати постоянно се кара, че пак няма биба... не знам как ще се оттучваме, той ИЗОБЩО не може да спи без нея. може да е мъртво уморен, но не ще.

иначе може ли да си похваля гарджето? от една седмица много ясно казва Мама (разтапящо е !!!) и то съвсем целенасочено... когато има проблем или ме показва на някой (напоследък се запознава с нови хора). а днес на няколко пъти сядайки каза " а така!" (и съвсем не предизборно), "баба" и "айде".
 ходи изцялата къща в проходилката, разнася всичко, крие се в прането и го прибира.... онзи ден отвори гардероба, отмъкна си едни нови чорапи, сдъвка им етикета, после ги ВЪРНА на място, затвори гардероба и пое към чекмеджето. Направо падам от смях с това бебе !

в училище ми се смеят, че ще го записват първи клас догодина.

Кате, съчуствам ти за проблемите в работата. аз работя с тийнове, и те са супер велики и недостижими.  ама ще ги срита живота 2 пъти по кокалчетата, пък тогава да видим ....

# 252
  • София, център
velmar аз на мойте баби ( особено в началото ) им правех списък с това как трябва да протече деня....Пример:

8,00 - Събуждане ( сменяне на памперса ) - хранене 200 мл. ( 180 вода + 6 м.л АМ ) , може да не изяде всичко...да се оригне и после да се опита пак да се дохрани ако е изяла под ...мл., глътка вода
доспиване ( без играчки и разговори около нея )

10,00 - игри ( изброявам - проходилка или столче или активна гимнастика, песни ..т.н. )

Спане 11-12ч. ( горе долу ) ( с биберонче в устата, на тъмно, на отворена врата...при нас е така  Laughing )

12,00 - сменяне памперс - хранене зеленчуково пюре + 2 м.л. Ам + масълце ....

И така ги оправих нашите баби, когато се промени режима променям и списъка... Може да ви изглежда странно, но аз като им говоря те викат: ДА,ДА... а после... "Какво беше сега това за спането?"... "...защо това не става?"...???

Пишех ВСИЧКО, като за малоумни...2-3 листа А4, да си имат да си четат Mr. Green!!!

Hug

# 253
Здравейте и от мен Simple Smile
и аз се каня от началото на седмицата да пиша и все не мога да намеря време. Добре, че Velmar се включи днес да побутне малко темата напред Peace
Velmar-че, като те чета и тук и в августовската ни тема тръпки ме побиват, че и мен ме чака този екшън... Вчера си взех третия последен болничен, което ме подсеща, че времето ми изтича и докато се усетя трябва да тръгвам и аз на работа. Да ама има много неща, които ме тревожат. На първо място - все още нямам доверие на свекърва ми, че ще се справи. Една приятелка ме успокои, че като не съм до нея ще бъде по-спокойна и ще съумее да владее положението, но не знам  newsm78 ... Тя е такава паника и като се притесни спира да мисли логически, допуска големи грешки. Да не говоря, че всеки ден намира да се разциври за нещо и така подтиска и мен Rolling Eyes; а с паниката си плаши детето. А аз друг изход нямам - свекървата е трайно закотвена за нас и не мога да ангажирам гледачка ... то пък и от трънка на глог newsm78 Имам си и още проблеми, които да ме тревожат... Живеем в Младост, пък работя в Лозенец, не шофирам и пътувам с грАДския транспорт, освен във редките случаи когато мъжа ми си е в София и ме кара с колата. Така че, ако стене нещо, не дай си Боже, и трябва да се изстрелям към къщи, няма как да стане за по-малко от час Cry Друг проблем ми е, че във фирмата нещата също не са розови. В момента много хора напускат, част от които са и от top management-а. Напрежението се очертава да бъде по-голямо от преди, а моята асистентка, която уж трябва да ме замества в момента се е отдала на любов с един колега и хич не я търсят за важни въпроси. Убедена съм, че шефа само чака да се върна за да ме натовари с куп нови проекти. Абе... дупе да ми е яко ... и ей така, такива мисли се въртят из главата ми Close
Иначе моята малка мръвка става все по-забавен и ми се ще непрекъснато да го цункам и гушкам. От два дена гадните колики ни отпуснаха и дано, дано вече да отшумят
Трябва да свършвам, че се размрънка ... ще го кърмя

# 254
Kabiv, вярвай че колкото повече работа имаш в началото, толкова по-лесно ще приемеш раздялата с бебо и толкова по-бързо ще минава деня ти  Wink последните 3 месеца ме стопиха от бачкане, и от 2 дни е затишие...броя минутите до 18:30 да си тръгна и да гушна малчо  Sad
Относно шофирането, аз бях най-смотания шофьор на света, не че сега съм много добра, но свикнах.. караш си с един месец 30-40-50  hahaha максимум на 3-та  hahaha всички ти свиркат и те изпреварвт и така докато свикнеш  Wink , но ако имаш кола по ръка просто се качвай и тръгвай иначе няма да стане  Wink

Общи условия

Активация на акаунт