РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 16 753
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, и аз се присъединявам към вас. Започнах работа по един проект, нямам работно време, което много улеснява нещата и като свърша с него може би ще се върна на половин работна седмица на официалното си работно място. Та по този повод имам едно питане - някой знае ли как стоят нещата с майчинските и хонорарите( граждански договор)? Ситуацията е следната: преди да родя работех по трудов договор. Полагат ли ми се тия 160лв, ако имам доходи от хонорари следващите 2 години?
И да споделя как се справяме - изцеждам кърма и прабабата(на 68 години- да е жива и здрава) гледа дребното.

# 136
Да ви се "отчета"  Mr. Green Видях се с една детегледачка. Хареса ми на пръв поглед. Тя още гледа някакво детенце на 1г и нещо. Един ден я наблюдавах (без тя да ме вижда), докато разхождаше това дете в парка. Хареса ми, че не го оставя много много само, а тя да виси на някоя пейка и да си чопли носа. Ходи с него, говореше му нещо за някакво дърво (поне до колкото успях да схвана сцената). Сега ще видим дали ще е тя. И мъж ми да се види с нея и тогава ще решаваме.

# 137
DessyM, браво на жената - рядка картина е това Peace а ти как успя да я гледаш без тя да те види, много хитро hahaha
Момичета, да ви се оплача, чувствам се много кофти днес Cry Сутринта Никола беше мнооого крив, ревеше, тръшкаше се. Изобщо нищо не искаше, нито да яде, нито да спи, нито да го гушкам, абсолютно нищо. Плака крещейки близо 40 мин след което се измори и ми заспа на рамото, после като се събуди проверих да не го боли нещо, но нямаше признак newsm78 най-вероятно са зъби, венеца му е надут а нищо още не се е показало. Много се притеснявам и се ядосвам на себе си. Станала съм много избухлива, много съм изнервена напоследък и всяко неразположение на Ники ме докарва до треперене. Едвам успявам да се овладявам, незнам как щях да се справя ако си бях вкъщи по цял ден с него Embarassed Чувствам се ужасна майка Cry

# 138
DessyM, браво на жената - рядка картина е това Peace а ти как успя да я гледаш без тя да те види, много хитро hahaha

Ами не знам как да ти обясня. В парка където се разхождаме има такава възможност. Не знам, може и да ме е видяла, ама се съмнявам, честно казано.

# 139
как стоят нещата с майчинските и хонорарите( граждански договор)? Ситуацията е следната: преди да родя работех по трудов договор. Полагат ли ми се тия 160лв, ако имам доходи от хонорари следващите 2 години?

аз съм в същото положение.
на граждански договор съм и не съм си прекъснала майчинството. майчинството е отпуск по трудовия договор. граждански и хонорари нямат нищо обшо (виж за 18 лв детски имат отношение, но на мен социалните ми  смигнаха да не си обявявам гражданския...)
ако си прекъснеш майчинството, не може да го възобновиш, а така сме доста защитени (моето училище минава през трудни периоди и страшно се радвам, че официално "не съм на работа"). докато Кайо не стане на 4, мога да си имам стаж и осигуровки.  Laughing

Деси, много се радвам че си намерила гледачка. Аз имам много сериозен проблем с това. НЯМА КОЙ ДА ГО ГЛЕДА !  Cry
направо не знам вече какво да правя.... онзи ден идва настоящата бавачка и Тати се провиква:
Слънце, крий детето ! Вещицата идеее !

почерпете един контакт на гледачка, бе хора ! отчайвам се !

зайче, няма лоши майки ! който се е жертвал да преживее това, през което минаваме, е извършил подвиг ! И само защото почти всяка жен аизвършва този подвиг, жертвата не се омаловажава!

намери време да починеш малко

# 140
cat11, добре дошла при нас!
Деси, чудесна жена си открила. Пожелавам ти успех с нея Peace
Зайче, горе главата. Подкрепям напълно това което ти е писала Кали.
Аз да ви се похваля, че спрях АМ-а.  newsm44 Причината за това е, че претеглих Ники на друг кантар и се оказа, че положението съвсем не е толкова страшно. Наддал е близо 400гр. Тези грамчета или си ги е имал още в събота при педито, но кантара е бил неточен или е качил 300 гр. за тези 3 дена. Както и да е – това вече не е важно. Днес му мерих и височината - пораснал е с 3 сантиметра. И така снощи реших, че след като помпя по 70 – 90мл от гърда и Ники си плаче със или без достатъчно манджа, спирам с адаптираното и продължавам само на кърма. Ще продължа още известно време да се помпя денем за да контролирам количеството на кърмата, а вечер Човека си остава на кърмене.
Кате, ще ми бъде трудно да махна бибата. Той много си я обича, пък и основно тя го успокоява. Взех присърце съвета ти и днес, когато се размрънкваше си го слагах на гърдата за да не му давам бибата и ОК!, той се успокоява и заспива, но мила, няма да мога да правя това винаги, когато е крив. Просто обещавам да го слагам на гърдата по-често, отколкото да предлагам биберона.

# 141
  • София
Зайче, и аз имам моменти на депресивна избухливост, явно хормоните ми са още разбъркани, знам ли Thinking Като ми мине и се успокоя, си се чудя на акъла, как може да се ядосвам на детето, то просто има нужда от мен, когато му е криво, само че не може да си каже. Мисля че работата ми помага да изпадам по-рядко в такива състояния. Последния път така се изнервих, след като се беше драла час и половина с пълна сила и неуморно, та чак и се разсърдих и и дадох кърма от шише, защото не исках да ме суче. А то след като се напапка, ми се усмихна  милото. Още ме е яд, че я оставих да реве толкова Embarassed Ох, то не може да си винаги железен, но поне по-рядко да се случват такива изблици. Сега съм в период на просветление, да видим докога ще удържа фронта Praynig
Познато ли ви е това състояние на другите мамчета или аз не съм съвсем в ред? Embarassed

# 142
И аз съм на черешата от 1 седмица  Sad първо катастрофирах, т.е един кретен ме блъсна и си тръгна...едвам стигам до работа с тъпите таксита, които чакам по 1 час  #Cussing out , защото за 4 километра не искат да ме вземат  #Cussing out ...работата ми се увеличава непрестанно, цяла нощ ми звъняха от офиса и сутринта малчо като проплака не исках да го виждам и чувам  Embarassed казах на баща му махни го при баба му  Embarassed  Embarassed  Embarassed стана ми гузно, но това не ми попречи да стана, да си изпия кафето с една цигара и да тръгна за работа, дори не го погледнах  чувствах се безкрайно изнервена и уморена Embarassed  Embarassed  Embarassed сега ми стана много мъчно  Cry

# 143
Ами при мен не  newsm78. Ама и аз почнах работа когато беше на 40 дни и май нямах време да се изнервя. В момента имам толкова малко време за него, че само му се радвам...

# 144
Благодаря ви момичета за подкрепата Hug
На всичкото отгоре Никола днес отказа да яде ooooh! Направих му попарката както винаги в 7 сутринта и се опитах да го нахраня но уви, не пожела. Криви се, върти се и не та не. Оставих го, реших че щом не иска значи не е гладен. Сега са с баща си по разходки пък после дано баба да успее да му сложи нещо в устата PraynigЕх, такъв характер е станал нашия дребчо, че незнам как ще се оправяме занапред Mr. Green
Кабив, точно така процедирай Peace Пък тя кърмата ще се стимулира с папането на адашчето Wink Аз пиех един чай лактогонен от евтините - за левче от аптеката. Също бях доволна и от чая на Хип, но не на гранулите, а на филтърчетата. Когато можеш - Ники на гърдата и успех  bouquet за бибата съвет немога да ти дам, Ники рядко я лапаше и сега например изобщо даже не я и предлагам, като е буден си играе с нея Crazy
кат, явно си е периоди, пък и грижите така са ни налегнали, но това нетрябва да ни управдава. Опитвам се да не избухвам, че така само изнервям повече малкия, но понякога неуспявам. Добре, че има много хора край мен които много ми помагат Hug
за майчинството - моето е прехвърлено на свеки и доколкото знам немога да си го върна

# 145
Здравейте момичета,

Вчера се прибрахме от болницата. На 15.09. се роди бебче Здравко 4100 кг. 50 см. Сега сме във къщи батко Пепи се радва много.Смятам до месец да се върна на работа ако всичко е наред.Майченството мисля да го прехвърля на леля ми тя не е пенсионерка и е безработна надявам се да няма проблеми.За сега се кърмим по малко и се дохранваме. Кърмата ми е недостатъчно но той суче добре.
Лек ден на всички.

# 146
pip, мисля че неможе на безработен newsm78 на мен ми искаха поне 3 месеца да е била осигурявана на трудов договор. Но може и да греша newsm78
ако бебо суче добре, слагай го по-често на гърда, така ще я стимулираш, не се щади Hug

# 147
  • София
Пип, честито бебоче, да ти е здравичко и весело! Grinning
И наистина, ако суче добре, недей да дохранваш, а слагай по-често бебчето на гърда, за да се стимулира производството на мляко. Как разбра че не ти е достатъчно, много сте малки още, за да правиш такива заключения?Ако не опиташ без добавка, има голяма вероятност да ти намалее съвсем кърмата. Успех!

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 12:01 от cat11

# 148
Пип, да ти е живо и здраво и много да те радва!
За безработните - нали в момента можеш да си наемеш детегледачка и да и даваш майчинството от 160, която обаче задължително трябва да е регистрирана на борсата - т.е. безработна... По този начин може да стане иначе с прехвърляне на майчинството няма начин да стане на леля - може само на мъж ти или на родителите ви.

# 149
Пип, да е здраво бебчето и много да те радва! Голям мъж се е родил - 4100....  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт