Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви заплати трябва да получават родителите, за да си позволят такива месечни разходи?
Как се променя ситуацията с джобовете на децата при две или повече деца?
Можете ли да споделите вашите наблюдения по темата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви заплати трябва да получават родителите, за да си позволят такива месечни разходи?
-
Как се променя ситуацията с джобовете на децата при две или повече деца?
-
Можете ли да споделите вашите наблюдения по темата?
-
Какъв е обичайният размер на джобните пари за деца на възраст 13-18 години?
-
Какви са наблюденията върху джобовете на тийнейджърите?

За сега не ги давам, но със сигурност ми предстои. Не ги давам, защото сме само на 12 и все още се храним в къщи. Но след две години, ако отиде да учи в отдалечено училище, ще се наложи да го правя.
Това е за момчетата.
За момичетата - нека друг се изкаже. Нямам опит.
Но, както казах такива по-големи суми получават както моите съученици, така и голяма част и от приятелите ми, и съучениците на сестра ми и тн...., което ме кара да мисля, че това по-скоро е тенденция, отколкото изключение. Да, родителите, които нямат неограничени финансови възможности, ограничават децата си и според мен така е редно. Същото правят и родители с повече пари. Но просто не ми е ясно каква финансова култура ще придобият тези деца, които от малки се научават, че им се дава по много, без да са принудени да направят каквото и да е, за да ги спечелят? /изключвам разбира се случаите в които тези пари са за хранене извън дома и транспорт./