Отговори
# 210
sir_varna, ендо-то ми каза, че трябва да направя кръвно-захарен профил и гликиран хемоглобин. И на база за това диета. Аз си правих кръвно-захарен профил в домашни условия (с домашен глюкомер), но тя каза, че дават отклонение и трябва лабораторно. Иначе при мен при обременяването ми взимаха само венозна кръв.  А за коефициент нищо не са ми споменали. За какво става дума?

Това е когато при обременяване не е взета венозна кръв, а периферна т. е от пръст. На мен ендо ми каза, че може от пръст да се вземе, тъй като много трудно ми вземат от вена и искам да си ги пазя ако вляза в болница. Когато ми излязоха тези резултати се усъмних защото следя какво ям. И започнах да чета и излезе статия от лаборатория, че когато е на гладно няма значение от къде се взема кръв, но след обременяването има. И че когато е от пръстта са завишени резултатите. Но това не знам дали е достоверно. Прочетох го след прегледа с ендо. Освен това на нея много не я интересуваше, каза, че до тук била доболничната помощ и трябвало да вляза в болница. Не искам да приемам инсулин ей така, защото на някой не му се занимава с мен да види наистина имам ли гестационен диабет.

# 211
sir_varna, не се притеснявай, виж какво ще ти каже и другия ендо и тогава си вземи решение. Аз също на моя отговорност ще изчакам да видя какво ще ми каже моя ендо, а не веднага в болница. Въпреки, че и тя обича да се презастрахова, но до сега не е сгрешила.

# 212
Здравейте момичета, предстои ми пътуване със самолет след 18 дни. Някоя от вас пътувала ли е в това състояние, сега или с предишна бременност? Малко съм притеснена, защото без да съм бременна ми се завива свят при излитането...

# 213
Ioni_666, на мен също нищо не ми каза АГ-то за обременяване и се чудя какво да правя. Задължително ли е това изследване и ако глюкозата ми е на долната граница възможно ли е изобщо да не ми го назначат?
sir_varna, аз съм първа бременност и до сега не съм се сблъсквала изобщо с тази тема, но съм на мнение, че каквото и да се случва трябва да се опитаме да сме спокойни и позитивни, защото бебчетата усещат всяка една наша емоция. Дано всичко е наред и да изкараш следващите месеци спокойна Simple Smile
А, относно зодии баба ми и дядо ми бяха зодия Дева - единия в началото на девите, другия в края. Баба ми беше най-тихият и кротък човек на света, а дядо ми беше доста буен и шумен човек. За мен девите са мистерия и чакам да видя нашето бебчо какво ще е Simple Smile

# 214
  • Terra incognita
Изследването за ГД в България не е задължитено. Ако имате опасения и притеснения, можете и сами да го направите, разбира се като уведомите предварително АГ.

# 215
При какви признаци се назначават допълнителни изследвания за ГД? Досега не сме го коментирали с АГ... Последните ми изследвания за с понижен хемоглобин и белтък, значи пак ме чака пиене на желязо и протеин.

Моят въпрос е свързан със самото раждане- защо не е желателно да се бие окситоцин? При първото раждане поисках епидурална упойка...сигурно можех да мина и без нея, но приятелки ме посъветваха да поискам, ако мога и заради упойката контракциите намаляха и се наложи да ми включат окситоцин. А после, пак ми биха окситоцин, тъй като когато ми "слезе" кърмата, гърдите ми станаха на камък и кърмата не тръгна веднага. Не знам защо така се получи. После се нагласиха нещата, имах успешно кърмене до 9-ти месец, но се налагаше да дохранвам. Възможно ли е причината да е в окситоцина?

# 216
  • Terra incognita
ГД няма признаци и симптоми. Бг лекари уж го пускат, ако бебето върви по- едро, или има повишено количество на околоплодните води. Но това изобщо, ама изобщо не е задължително. Да не говорим, че тези проблеми с едър плод и води могат да излязат на доста по- късен етап и вече да е късбо да изследване и диета.

# 217
Привет, момичета! С извинение за въпроса, може на някои от вас да се стори глупав, НО какво ви е мнението за разтривка с ракия и аспирин при нужда, примерно при лека настинка? Вредно ли е според вас? Мерси.

# 218
  • Terra incognita
Кожата е най- големият орган и поема всичко. В този ред на мисли не бих се разтривала с ракия и аспирин, защото организмът ще го поеме.
Същото важи и за малките деца и бебета. Категорично съм против подобни разтривки.

# 219
Привет, момичета! С извинение за въпроса, може на някои от вас да се стори глупав, НО какво ви е мнението за разтривка с ракия и аспирин при нужда, примерно при лека настинка? Вредно ли е според вас? Мерси.
Ракията загрява, а по време на бременност не е добре да се мажеш с каквото и да е средство, което загрява. Особено в областта на кръста.

# 220
...защо не е желателно да се бие окситоцин?
Окситоцинът удължава и засилва контракциите. По-продължителните контракции влошават кръвообръщението на плацентата, но пък се разчита, че ускоряването на родилния процес ще реши този проблем. В твоя случай си била с упойка, но ако няма такава, окситоцинът засилва многократно болката. Поради засилените контракции, така да се каже бебето излиза по-бързо, което води до повече разкъсвания и малко повече стрес за самото бебе, защото го изкарват много набързо, малко като при секциото. Също при високо кръвно на майката не трябва да се поставя окситоцин. Има и теории, че като ти прилагат изкуствен окситоцин, това до някаква степен блокира отделянето на естествения от тялото ти и може да имаш затруднение с кръменето, но не мисля, че случаят е такъв, а и това са само теории. Както и че е хормонът, който те кара да се привързваш и може да имаш проблем с емоциите с бебето, но това пък е съвсем отвлечено. Вие като се гушкате там след раждането, всичко си идва на мястото според мен Grinning

# 221
Благодаря ти, tennislady.
Беше ми много полезно разяснението ти.
Сега за второто раждане се чудя дали да искам упойка, ако нещата вървят както първото раждане. Но то е Божа работа, вероятно всичко ще е много по-различно. Ще видим.

# 222
Аз пак ще се включа с въпрос към момичетата, които скоро са сключвали брак.
Утре ще ходя до ЛЛ за медицинско и се чудя дали ще ми вземат кръв и дали да отида гладна и жадна.. Спомняте ли си как е било при вас?

Стискайте палци, че ще уговаряме дата и час утре със свещеника и в ритуалната зала за след 2 седмици 💞🍀

# 223
Яж си спокойно, кръв взимат за болести като спин и прочее евентуално кръвна група. Не се влияе от храна.

# 224
Joony, много ти благодаря за бързия отговор 🌻

Общи условия

Активация на акаунт