Проблеми със свекървата, съпруга и обличането на детето

• 14 015
  • 217
  •   1
Отговори
# 30
Хич не е проблема в събличането. Научи се да не ходиш на места, на които не ти е приятно. Обясни на мъжа си защо.

# 31
Здравейте мамчета, имам проблем... с мъжа ми и свекърва ми. може да звучи банално, но постоянно се караме заради детето, което скоро стана на 2 годинки. От самото раждане свекърва ми все се меши че не трябва да го обличам много, на тях все им е топло и мразят лятото. Постоянно държат някакво течение, все е отворено отвсякъде, даже ме подиграват че съм ходила с пантофи а те боси. Онзи ден нямаше слънце и не беше толкова горещо преди обяд а те го свалиха по къси гащета и отгоре на всичко след това вече беше и бос на цимента. Последва караница... след която, както винаги ме изкарват мен луда, малоумна и т.н
Не знам как да се справя с тях... Почне ли да се затопля и идват проблемите... на ръба съм... не знам как да постъпя...Когато сме сами с мъжа ми положението е по добре , но идем ли у техните той обича да се налага пред тях и да ме тъпче....
Моля за съвети и вашето мнение по въпроса

Защо допускаш свекървата да преоблича детето ви? Детето си е ваше, вие си решавате как да гледате детето си. Не е нужно друг да ви държи сметка. Simple Smile

Сега прочетох, че мъжът ти обичал да те тъпче. Защо си ги позволяваш тези неща?

# 32
Въпроса е, че дали да е съблечено, облечено или навлечено го решава майката, а не свекървата. Мъжа ти по принцип ли се налага или само като сте при неговите родители иска да демонстрира нещо?

# 33
Ами като сме сами не ми се налага чак толкова, но в присъствие на техните да, а пък дойдат ли и сестра му още повече понеже и тя дава акъл как трябва да се гледат децата

# 34
  • София
Пак да питам - уста нямаш ли?!
Че така, на туй дете и облеклото за сватбата ще му спретнат...

# 35
А не може ли да отидете някъде другаде-има толкова красиви места в България, или него селото си го влече и не може да вирее в градска среда? Поведението на родителите му и неговото са типично селски - маминка твърди, че няма да се бърка в отношенията на младите, а зад гърба ти обработва синчето си по нейните критерии, а той самия се бие в гърдите, че е мъжкар и на него жена не може да му дава наклон, все пак нали трябва да се види кой е мъжа! Иначе маминка добре го води за каишката.

# 36
Остави го да ходи сам да спи при родителите му. Явно и зад гърба ти говорят, щом отношението е такова и от тях и от мъжа ти. Избягвай срещи с тези хора, а на мъжа ти директно му кажи да си преосмисли поведението, за да не го направиш ти.

# 37
Май не е проблема в мъжа този път...

# 38
Ако му кажа да ходи да си спи сам при мама, ще ми каже и аз да си ходя при наще. Че говорят зад гърба ми е ясно. Сестрата на свекърва ми говори против нейната снаха и то пред мен. Нали се сещате че са един дол дренки. Ясно ми е какво говорят и за мен

# 39
  • София
Не искаш сама да си помогнеш, няма и да го наравиш.
Жена си, дай един напън хитрост, да му се не знае!

# 40
Боже, каква поредна панчаревска трагедия, боже!

# 41
  • София
В Панчарево ли се развива сагата?

# 42
Ако му кажа да ходи да си спи сам при мама, ще ми каже и аз да си ходя при наще. Че говорят зад гърба ми е ясно. Сестрата на свекърва ми говори против нейната снаха и то пред мен. Нали се сещате че са един дол дренки. Ясно ми е какво говорят и за мен
Въобще да не те интересува тези повърхностни хора какво говорят за теб! Ясно е,че не са от най-интелигентните хора и им доставя радост да се занимават с кокошкарски истории. Ако мъжът ти не желае да  обсъжда и решава проблемите си единствено с теб и му е по-добре да слуша маминка,добре, НО трябва да им покажеш,че щом тя ще решава за синчето си какво да прави или да не прави,то ти и само ти ще решаваш за своето дете,маминка няма думата.

# 43
Поговори с мъжа си и му обясни как се чувстваш. Подбирай си обаче битките, това, че детето ходи босо не е сериозно.

# 44
Аз мисля, че всичко е сериозно - ходенето на детето босо, т.е. вмешателството и това, че тича все при майка си, както и факта, че този мъж не проявява никакво уважение към жена си.
Поне да си каже кое не й изнася. Колкото повече мълчи, толкова повече ще си тормози и нищо няма да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт