Проблеми със свекървата, съпруга и обличането на детето

• 13 988
  • 217
  •   1
Отговори
# 60
Авторке, много сте зависими на този етап. Направо ми дожаля за теб. Ми този твой мъж нкакъв мъж не е все още, а мамино синче. Щом мама го е назначила в бизнеса си, за да му дава част от оборота, че и да му вменява, че едва ли не трябва да и целувате перуката, че ви е оставила панелката и е станала селарка, какво повече да се говори.

Една кола , един вид, на трима ви е, така ли. На твое  име, купена от мъжа ти, с парите от бизнеса на мама.

Много е тегаво положението, защото тази жена ви върти и двама ви, детето ви изключвам, по свое усмотрение.
Ако мъжът ти продължава да играе по тази свирка, имаш два варианта - или приемаш нещата, или си тръгваш. Ако обаче мъжът ти осъзнае, че има свой път, а не под крилото на мама, ще си отдели бизнеса и ще се погрижи за семейството си. Тръгването на работа дано ти помогне , поне да се самоопределиш. Много голяма набутвация е твоето, ноо си мисля, че не си виждала нещата по този начин.

Дано мъжът ти се освести, че тази зависимост от майка му ще ви попилее като семейство  и намери начин да се махне от този семеен бизнес. Много хора живеят така, но при вас е форма на контрол и доминиране на свекърва ти. Тя и сина си подтиска, ама той не се усеща още.

# 61
Явно мъжът ти чувства зависимост от майка си. Т.е. осъзнава че работи за нея и може би благодарение на нея. Вероятно чувства смесица от благодарност и синовен дълг. Няма лошо в последното, но ако родителите му са нетактични и обсебващи, ще използват положението да диктуват живота му. След като жената "е станала селянка заради вас", подразбирам, че вие живеете в единственото нейно жилище в града, а тя се е пренесла, за да сте вие добре. Поправи ме, ако не съм права. Такава конфигурация не вещае нищо добро. Неговата зависимост е ваша обща зависимост, защото и ти си се примирила  и се възползваш от това положение. Признай го пред себе си и това ще е най- добрата първа крачка към отърсването.
Сега конкретен съвет- хора, които търсят публика (и подкрепа от нея), за да си кажат каквото имат, най- лесно се сдухват при хубаво смачкване на фасона именно пред тази публика. Сигурна съм, че си траеш пред техните, за да не се карате публично един вид, и го играеш добрата снаха. И той става смел. Все пак, ако мама му е зад гърба, и на Атила ще се репчи. Пресечи го, който и да ви слуша. Ако се намеси някой, спокойно обясняваш, че разговаряш с мъжа си и с никой друг. Даже не поглеждай нахлуващия отстрани човек, за да не му даваш напразни надежди, че ще говориш с него. Като цяло не е лошо да обясниш хладнокръвно, че решенията за детето се взимат от вас двамата, а в някои случаи само от гледащият го по цял ден родител- ти.
За гледането на детето, когато тръгнеш на работа (още една причина да си кротка и разбрана), имай предвид, че свекървата ще го гледа, даже да сте скарани. Тя ще гледа нейното внуче и дете на нейния син. Не си въобразявай че ще го прави, за да ти помогне на теб. Виж майка ти може би ще се жертва за теб самата, свекървата не!

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 18:38 от dahlia pinnata

# 62
От цялата работа  аз разбрах,че младите живеят в апартамента на мама,/тя се е преместила на село/синът работи във фирмата на мама и тя му определя надница,снахата се кани да даде детето бабите да го гледат,ама иначе се дразнят ат вмешателство???

# 63
Аз разбрах. Омъжила се е за селски бек и сега си бие главата с него и с родата му.
Тя па щото голямата гражданка. От прочетеното дотук се чудя от кое точно село са всичките. Страшно са семпли и драматични. А съм едва на втора страница.

# 64
Е, то това да си навлича детето при тези температури, щото видите ли течението, ексхибиционизионизма, срама, пък в същото време бабите трябвало да го гледат това дете?
Трябва да се разберете кой е най-разумен.

# 65
Първото нещо което е не ги слушай ще правиш това което искаш и ще отстояваш мнението си.
Второ поговори с мъжа ти много сериозно , защото един мъж не трябва така да се държи с жените .
Успех и вкарай всички в правия път🙂

# 66
Кажи и, че тя си е изгледала  нейното дете, ти ще си гледаш твоето. Колата или е твоя или да я взима и подарява на майка му. Егати и мъжа. Пъпната връв ли не му е прерязана на този мъж, незнам. Бизнеса- да се отделя  от този бизнес, щом има подобни намеци, че едва ли не тя издържа семейството. Ако трябва започва работа каквато намери за в началото само, за да не сте зависими. Ако много се бунтува твоя, остави го да порасне, а ти си подреждай твойта независимост, защото не се знае до кога ще издържиш в това положение.

# 67
  • София
С тоз бизнес, сал една кола ли сколасахте да придобиете?
Любимия напуска и гледа детето, ти се връщаш на работа и се изнасяте на квартира.

# 68
Трябва да говориш сериозно с твоя мъж, че майка му не може да ти се прави на генерал Мутафчийски, а и той като мъж ти олеква в очите. Той вече е мъж, който има собствено семейство и отговорности, до кога ще слуша майка си и тя ще взема решенията вместо него?

# 69
Точно очаквах да прочета, че свекървещицата навлича детето...
Аз пък бих се вслушала в това, каляването на детето ще Ви спести много по-големи главоболия от дребните спорове.

# 70
От цялата работа  аз разбрах,че младите живеят в апартамента на мама,/тя се е преместила на село/синът работи във фирмата на мама и тя му определя надница,снахата се кани да даде детето бабите да го гледат,ама иначе се дразнят ат вмешателство???
Мхм, а тук тръгнали да и обясняват как да ги сложи на място. Тя самата не е на място.
А синът е чисто и просто мамин пу-ьо.

# 71
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Всички сега сте млади и от едната страна на битката снаха /свекърва. Ще ви видим като преминете откъм "Тъмната сила" Smile Satisfied.

# 72
  • Най-красивата страна
Не е много сложно да има разбирателство между снаха и свекърва.

Ако свекървата
1.зачита правото на лично пространство на младото семейство
2.не се бърка в личните им отношения
3.не се бърка във възпитанието на децата
4.не дава непоискани съвети

Някои свекърви нямат свой личен живот,нямат среда,социални контакти,занимания и се вкопчват в семейството на сина си.

Младото семейство
1 Ако са финансово независими
2.Живеят отделно.
3.Не ангажират свекървата с гледане на децата

Няма как хем да искаш свеки да ти плаща сметките и да ти гледа децата,хем да искаш да не ти се бърка.

# 73
Не сме зависими финансово, може да имат общ бизнес, но мъжа ми работи толкова, колкото и тя, даже и повече понеже постояннно е ангажиран, а тя стои на едно място и това е. Само се оплаква е е уморена, че и е жега, като включим че я тресе и критическата. Проблема е в това че е простакеса. Слуша дъщеря и как си гледа децата и кара мъжа ми да следва нейния пример. И като са по зял ден заедно с него не спира да повтаря едно и също до припадък.

# 74
Е как не сте зависими финансово - нали са ви отстъпили апартамента. Бизнеса и колите са общи. През ден сте им на трапезата. Колко по-зависими?

Общи условия

Активация на акаунт