Проблеми със свекървата, съпруга и обличането на детето

• 13 992
  • 217
  •   1
Отговори
# 75
Като не ти харесва, багажа и си намирате истинска работа, сами си гледате детето, сами си купувате и готвите храната.
Между другото, колата е на твое име, за да се разпредели имуществото на бизнесмените и да не им го опишат и вземат, ако стигнат до несъстоятелност. Стандартна практика по цял свят.Колата не е твоя.
Не знам за свекърва ти, но като те чета, се надявам ти поне да си хубава, че откъм духовно, интелектуално и светогледно не блестиш.

# 76
Не сме зависими финансово, може да имат общ бизнес, но мъжа ми работи толкова, колкото и тя, даже и повече понеже постояннно е ангажиран, а тя стои на едно място и това е. Само се оплаква е е уморена, че и е жега, като включим че я тресе и критическата. Проблема е в това че е простакеса. Слуша дъщеря и как си гледа децата и кара мъжа ми да следва нейния пример. И като са по зял ден заедно с него не спира да повтаря едно и също до припадък.
Според мен, ще има подобрение на твоето положение, само и единствено тогава, когато осъзнаеш, че мъжът ти е най-виновен. Защото от написаното от теб излиза, че той и неговото отношение към теб са ок, но е облъчен по цял ден от свекърва ти и затова имате проблеми.

# 77
Не мисля че сме финансово зависими. Всеки си плаща сметките, а по въпроса със сядането на общата трапеза всеки пазарува по нещо, като това не може да бъде измерено на кантар

# 78
Свекървата е простакеса, но пък ви е дала хляб в ръцете. Нормално е мъжът ти да иска да гради собствен бизнес, вместо да гради чужд. Рано или късно това за вас ще остане. Свекървата няма да е вечна.
Не знам какво ти е отношението към свекървата, но явно не я харесваш и това прозира доста. Ако е така свекърва ти може да се е озлобила към теб. Искаш да се отличиш от тях, да покажеш, че си по горе, но постигна точно обратното с последния си пост.

п.п. предпоследния

# 79
Наистина ли не разбираш, че щом той се държи неуважително с теб пред родителите си, няма шанс тяхното поведение да е различно. Даже ще бъде умножено по две. Наистина ли без проблем преглъщаш неговото поведение и те обижда само поведението на свекърва ти?

# 80
Когато се сгодихме аз отидох да живея при него с техните и сестра му, която тогава имаше бебе. Дядовата ръкавичка..., след като той се скара със седтра си отидохме при наще за около седмица две. В последствие ние казахме че искаме да сме сами и те ами ок. Избирайте къде на село или в града и ние избрахме града. Той се почувства длъжен да дава колата на майка си за да си ходи на село. Това е. Колата и всички разходи по подръжката са за негова сметка. Сега согато те са на село и лятото искаме да спим там идва и сестра дъс нейното семейство и стоят по цяло лято там. Пълна лудница.... без думи

# 81
Колежки, според мен темата е пързалка. Някаква мешана скара от стандартните оплаквания, ама всичко накуп събрано.

# 82
  • София
Вие искате да сте сами, ама не си наемате апартамент.....

# 83
Ако е такава драмата, защо не работите по посока собствено жилище? Мислиш, че оплюваш свекърва си, но общо взето излагаш себе си и мъжа си.
Познавам такова семейство - ако питаш младите, те са супер добри бизнесмени, страшни. Реално свекърите им отстъпиха апартамента си в града, дадоха им бизнес, на снахичката работа намериха, оправят им бакиите постоянно и не могат да се пенсионират и да си гледат старините, защото "децата" ще затънат и ще видят сметката на семейния бизнес.

# 84
Това че са му дали бизнес не им дава правото да се мешат постоянно на нас като родители. Аз съм 24 часа с детето си от самото раждане. Никой не го е изкъпал нахранил или облякъл вместо мен. Аз най-добре знам как да си го гледам. Дразни ме постояннното вмешателство от нейна страна. Всичките други обстоятелства не и позволяват да ми дава наклон

# 85
  • София
Позволяват ѝ, позволяват ѝ. На тепсия сте ѝ.

# 86
Не мисля че сме финансово зависими. Всеки си плаща сметките, а по въпроса със сядането на общата трапеза всеки пазарува по нещо, като това не може да бъде измерено на кантар

Независимост е тогава, когато човек с цената на една, макс. 2 седмици административна и организационна  дейност е в състояние да се освободи от дразнителя завинаги. Това, че всеки си плаща вчерята не е.

Извън междуличностните конфликти, вие имате  общ бизнес, общи активи, сложни жилищно-имуществени отношения, неясни уговорки за гледането на  детето.....  Независими ще станете когато спрете да  ги имате всичките тия работи. Дотогава ще си все сама срещу всички и *независима* в смисъл, че от теб нищо не зависи.

Приоритизирай битките  1) Мъжът ти разбира теоретично и практически, че Маман е част от разширеното му семейство  -->  решенията в  неговото семейство се вземат с теб и без нея    2) бизнес без маман  3)жилище платено/наето  с ваши пари...и т.н.

Чорапите на детето при 30 градуса са 135-ти приоритет. Ако свекървата ще гледа детето докато ти работиш, тя ще решава какво да му облече- абсолютно контрапродуктивна е тая разправия дори отношенията ви да бяха рози и цветя.

# 87
Да, в едни нормални отношения наистина не ѝ дават това право. Но от няколко страници всички тук се опитваме да ти обясним, че проблема е мъжа ти, бащата на това дете, а не толкова свекървата. Защото тя може да си дудне и да си църка, но ако той заяви, че застава на твоя страна по отношение възпитание на детето / както трябва да е в една двойка/, ако е достатъчно уверен да заяви себе си в бизнеса, тя няма да ви се вре, даже ще се кефи, че е отгледала син, който да прилича на нея и му се чува думата.

# 88
Значи, никой не ти е длъжен. Свекървата не е длъжна да те харесва, обича, да ти дава жилище, да ти гледа детето, да те приема на масата. Това е ваш избор. Ти и мъжът ти сте го направили. Това днес у вашите, утре у нашите, е много несериозно. Спим тук, спим там. Отбивате се от гърдата, пораствате и тогава ще си вземате сами решенията.
Сори, но не мога да разбера как редовно се яде и нощува на чужд терен. Че сестри, лели, майки...
Че си с детето си по 24 часа не е геройство, това е животът. Никой не е длъжен да го гледа и да помага, това е работа на родителите. Хората си отглеждат децата, плащат наем, ходят на работа и без баби.
Имаш проблем с мъжа ти, не с родата.
И не знам защо смятате, че храната не е разход. Хранят ви - плащат - поръчват музиката.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 17:10 от mi6ka.p

# 89
Авторке, след последните постове, нещата наистина съфорумките са ги налучкали Правилно.
Ти се бунтуваш, нормално, но искаш само позитивите от тези отношения. А не може да получаваш само тях. Всеки си плаща цената . И безплатен обяд няма.
Явно е, че живеете в жилището на свекървата, тя е пожертвала собствения си комфорт и се е преместила на село. Значи, вие по документ имате само една кола, и едно дете.
Ясно е, че не харесваш свекървата, но помисли от нейна гледна точка как стоят нещата.
Нещо е създала / бизнес, апартамент/, сега споделя бизнеса с мъжа ти, купува се кола и тя ще я ползва. Ами по-добре ли щеше да е да спи при вас в личния и апартамент.
Нещата не иизглеждат чак толкова зле, щом мъжът ти ги приема за нормални. Или се адаптираш, или се развеждаш.
Третият вариант е най - удачен - да се отдели той от мама си, да си купите дом, кола и т.н.
Тогава вече няма как да ви се бъркат.
Помисли над коментарите, наистина са добронамерени и са от гледна точка да ти помогнат.
Защото ти само боботиш, но не си даваш сметка колко сте привилегировани. Не може във вашата ситуация да се репчиш. Няма за какво.

Общи условия

Активация на акаунт