ПЛОДчето хапни, ЧАЙче с мед пийни и мечтана фигура постигни! Тема 53

• 63 381
  • 832
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Леле, страхотно!!! Браво на вас. Аз започнах най-вече заради многото качени килограми след бременността и с нищо не успявам да ги сваля, а преди 13 години свалих 50 и ги държах така, докато не забременях. Много години поддържах здравловно тегло. Сега имам ИР, но все пак успях да отслабна, ден 8 ми и сутринта бях -4.400 сега ме е страх от захранването и много ще внимавам
Приемате ли лекарства за ИР?
Какви плодове ядете?
Мерите ли КЗ,инсулин преди и след режима?

# 196
Не, Доли, не меря кръвна захар, защото тя не е показателна за инсулина ми. Кръвната захар при всички изследвания беше нормална.
По принцип ми е изписан глюкофаш ХР вечер, но при започване на плодолечението го спрях.
Ям ябълки, боровинки, круши, рядко банан. Моята ИР е в лека форма и смятам, че с нормализиране на теглото и тя ще се нормализира. ИР е следствие на наднормено тегло, а не причина за него.
Преди да отслабна драстично също имах ИР, преди 15 години, свалих 50 кг, 30 с 90 дневната диета, после още 15-20 с детокс по пълнолуние, повече глад и доста спорт и ИР изчезна.

# 197
  • Варна
Има нещо много грешно във възприемането на лечебния глад като високо въглехидратна диета....Чела съм го преди години,но сега ме  мързи да го търся. Ще го намеря тия дни и ще се опитам да обясня. Момичета както и да го наричаме това си е гладуване,а гладът дава почивка на стомах,черва и цялата храносмилателна система. От там идва и мощния детокс. Горе долу седмица след началото на гладуването си ходя до тоалетна доста нормално сутрин,което по никакъв начин не отговаря на поемането на килограм череши или ягоди/ох как ми се ядат Grinning/.
Нямам проблеми с инсулин,щитовидна и като цяло с ендокринната система пу-пу и не съм много наясно кое как влияе,но детоксът и държането на килограмите в норма определено влияе положително на хормоналния баланс и на самочувствието.

# 198
Зависи каква парадигма разглеждате. Ако се придържаме към стандартните възгледи, плодовете са въглехидрати и захари. Ако обаче гледаме от друга изходна точка, плодовете са жива храна с високо водно съдържание и съдържание на фибри, които не натоварват храносмилането, но внасят живот и здраве.

Момичета, аз имам нужда от помощ със захранването. Не схващам какво да ядем след моркова и картофа

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 16:34 от Дух (:

# 199
Здравейте,от утре и аз съм с вас ❤️
Имам едни 20 кг за сваляне пък да видим.Надявам се да изкарам 10/10 ,но ще си покаже.
Имам ИР в следствие на качените кг.,но видях ,че и друга дама тук има и пак кг.вървят на долу....та и аз започвам ,
😃
Хубаво е да сме повече ,за да се подкрепяме 😇

# 200
Аз изкарах 10 дни и съм с ИР -4.700 кг.
Както подозирах на 4 тия ден оплесках захранването с едно вино. И предните дни имахме гости, но не пипнах нищо от храната, но на 4 тия ден вече се предадоха с малко вино. На следващият ден бях доста зле и минах пак три дни на плодове и чай. Днес ми е втория ден, утре и толкова.
Смятам всеки месец да правя по 5-10 дни.

# 201
А какви плодове хапвате сега?
Освен ябълки, мандарини и портокали друг вариант има ли 🤔

# 202
  • Варна
Киви,манго,ананас,круши и грозде. Ябълки по време на плодуване гледам да не ям,че много огладнявам от тях иначе ги меля постоянно.

# 203
А вода пиете ли много?
Усещам на мен ще ми е проблем....както не пия много,много 😂😂😂
И само един вид ли трябва да е плода за деня  или могат да се смесват?

# 204
На едно хранене един вид плод. За деня може различни плодове.
Не пия вода много зимата, но пия чай както е указано в режима. Не спирам да пишкам, то и плодовете са с високо водно съединение.

# 205
Ее, радвам се, че има ентусиасти. Бамби, от днес  ли казваш? Да се включвам и аз, че отлагам от безкрайно дълго време, а нещата не изглеждат никак приятно вече. Знам се аз, каква лакомия ме гони и малко се притеснявам да си поставя за цел 10/10 дни, но стартирам и ще карам ден за ден Stuck Out Tongue Winking Eye

# 206
Аз бях решила, че ще започна от понеделник.Е започнах го ама вторник сутринта бях само - 200 гр, щях да падна, веднага се депресирах, защото по принцип съм човек, който сваля лесно.Мога да изям до обяд супер много храна, като пропускам вечеря и на другия ден винаги съм с - 1кг, но просто е вредно, защото преяждам с нездравословна храна и се опитвам да го изкореня този проблем.Мина ми депресията днес, тъй като вчера ми дойде и съм спокойна, че е от това. Иначе  миналата година я спазих една седмица и бях - 5кг.Захранване нямах специално, тъй като обикновено се храня 1 път на ден, правя т.н omad.Успях да ги запазя.Сега се опитвам да реша проблема с преяждане и едни мускулни болки в краката, които не съм сигурна, но мисля, че са от разширените вени.За сега ще прекъсна, тъй като в този период не се чувствам ок само на плодове. Но от другата седмица съм с вас.
Успех! 🤗

# 207
  • Варна
Най-добрия вариант е диета да се започва на пълнолуние. Така се сваля най-много ако целта е отслабване. За детокс важи същото правило.

# 208
Аз изчистих килограмът, който качих покрай виното и цикъла с един ден на плодове и чай, даже съм с 300 грама под теглото, на което приключих 10 дневното плодуване. Ще видим след днес как ще съм. После няколко дни семейна почивка и в края на февруари пак ще правя едни 5-7 дни. По дългите ще ги оставя за на пролет, когато се появяват и по разнообразни и български плодове.

Аз също имам малко дете у дома, на което готвя или се налага да проверя дали яденето не е много топло, но успявам да изкарам без прегрешения

# 209
Нормално ли е първите дни да има подуване на стомаха.... ?
Днес иначе на банани и ябълки бях,но няма да го броя като ден.За утре се заредих с кивита и мисля да си взема 1 пакет замразени горски плодове 🤔

Общи условия

Активация на акаунт