ПЛОДчето хапни, ЧАЙче с мед пийни и мечтана фигура постигни! Тема 53

• 63 815
  • 832
  •   1
Отговори
# 450
  • Берлин
Приключих 20-тте дни плодуване, днес стартирах 10 дни захранване. Не беше съвсем лесно, но не е и невъзможно да се изкарат 20 дни само на плодове. Бульони и чай - игнорирах ги. Мед да ми се събират 4-5 лъжички за цялото време. Последната седмица беше най-трудна, на моменти ми идваше да вия от глад. Плодовете бяха пъпеш, диня, череши, ягоди, боровинки. Изяла съм и банан и половина за цялото време, но беше при крайно изтощение. Търсих здравословен ефект - не намирам промяна в никаква посока. Стопих 8,6 кг - това е единственият видим резултат. Това ми беше първи опит, струва ми се категорично надценен здравословният ефект. Нито съм литнала, нито съм цъфнала и вързала така да го кажа.
Захранването много ме тревожи. Благодаря на zenata за търпението и обясненията, поуспокои ме. Днес з.2 сливи, о.1 домат и 1/2 краставица приготвих, но ми дойде много и оставих половината количество за вечеря. Утре ще е същото меню с добавка варен картоф. За 3-я ден съм планира да добавя към варения картоф 1 морковче и 1 печена чушка. Следват добавяне на хляб, сирене, кашкавал, к.мляко. Идея нямам трябва ли да добавям плодове към основните хранения. Но каквото-такова. Нещо бъгнах и не мога да си карам захранването спокойно, защото съм неуверена и несигурна, а безкрайното четене по темата ме обърка съвсем.
Все пак съм горда със себе си. Ежедневието ми е изключително натоварено, лакомия съм си освен това, но издържах Hands Muscle

# 451
Браво Папурче! Hug
Ти си истинско геройче! Kissing Heart
На захранването не се обезкуражавай!
Продължаваш да чистиш тялото си дори при захранването,особено,ако добавиш солта възможно най-късно!
Лично аз свалях най-много кг. при захранване.
А като опитам сол искам още и още,така,че след 6-7 ден си я добавях и то калиева с ниско съдържание на натрий.
Не знам поради какви здравословни причини гладуваш,но искрено се надявам да усетиш здравословния ефект след пълния цикъл глад и захранване.
Аз съм излекувала много през годините,но пък и се пристрастих към гладът и си докарах други проблеми,но за това друг път мога да разкажа подробно.
Важна е дозата и мярката,ти се справяш перфектно до сега!
Ако мислиш положително и не спираш да вярваш,то това е твоя път към изцелението!
Ако мога да помогна през захранването със споделен опит и подкрепа,съм насреща!
Понякога много се подтисках след всеки цикъл,но това е просто още едно изпитание.
После литвах,цъфтях и връзвах Kissing Heart
Ако ядеш плодове,ще е добре да имат разстояния 2 часа преди или след основно хранене.Аз толкова намразвах плодове през гладуването,че през захранването и не помирисвам плод.Както си го усетиш.
Вярвай в себе си и ще преминеш с лекота!
Задължително се гордей със себе си,преборила си толкоз много,та захранването ли ще ти се опре Hug

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 08:26 от kriani

# 452
  • Берлин
Kriani, благодаря за милите думи. ❤
Днес 2-ри ден. Захраних с 2-3 сливи на закуска, обяд и вечеря по 1/3 домат и краставица и 1 малък варен картоф. Утре ще  е същото, но с череши на закуска и по 1 печена чушка към обяда и вечерята. Засега върви добре, но много по-гладно от самото плодуване.
Вчера ми се случи нещо странно. Имам начална артроза на ключечната кост. Там имах и болки след бустера (едва го преживях). Та вчера надвечер точно на това място ме хванаха адски болки, на моменти чак въздухът ми секваше. Днес все едно с магическа пръчка болката я няма. Имам само чувствителност в зъбите, ама горките кога ли са издъвкали толкова плод 😂
Стана дълго, но ...

# 453
  • Варна
Прилича си на лечебна криза това...Не съм наясно с артрозните болки,но знам как боли дископатия по време на гладуване......Също и колене и лакти и глава/че там пък имам аневризъм който ме тормозеше на младини/.
 Ако си гладна яж плодове между храненията/да има два часа обаче след зеленчука/. Или хрупай краставици. Рязко падат калориите когато започнеш да заменяш плодовете със зеленчук -затова си гладна.

# 454
  • Берлин
Падат калориите, вярно е. Ще си приготвя черешки за утре следобедно.
...
А как се храните след захранването?

# 455
  • Варна
Идеята на плодолечението е да променим начина на хранене след това. Драстичен режим е и ако се върнем към старите навици проблемите и килограмите се връщат със страшна сила.
  До обяд много рядко ям нещо различно от плодове. В повечето случаи е нищо с кафе. Знам,че не е правилно,но такъв ми е метаболизма. Никога не съм закусвала. На обяд хапвам салата с маслини,авокадо,сирене,кашкавал. За вечеря също. Хапвам и ориз,леща,нахут,картофи.От година почти не ям месо.
 Снощи например вечерях салата домат,краставица,маслини и магданоз с две филийки хляб лимец с кашкавал.
 След режима на организма му стига много по-малко храна тъй като храносмилателния тракт е чист и рестартиран,и всичко се усвоява в пъти по-добре.

# 456
Привет и от мен момичета! Започвам от днес режима. Менюто за днес ми е диня, пъпеш, 2 чая с мед и 1 кафе.

# 457
  • Sofia
Някой с инсулинова резистентност бил ли е на този режим?

# 458
Аз лично не познавам, но смятам че при инсулинова резистентност просто трябва да се изключи меда.

# 459
  • Берлин
С доказана ИР не бих правила този режим, поне не без лекарски контрол. Не е достатъчно да не се приема мед, плодовете сами по себе си са много сладки.
Ден 3 мина с череши на закуска и сл.закуска (по 20-тина броя макс), обяд и вечеря - варен картоф, печена чушка, домат и краставица. И пак съм гладнаа.
Принцесата, моите хранителни навици не са много страшни. Не обичам да закусвам, едно чисто кафе ми е достатъчно. Нося кутия на работа - салата с нещо млечно, извара, спанак с ориз, булгур със зеленчуци, пилешко филе, риба, ей такива неща. За вечеря ми се иска да бутна надолу крайния час. Тук ще включа салатки, месце, млечни, плодове и така. Та с една дума, няма да е особено трудно.
Продължавам да свалям по мъничко, но не това ми е важно.  Важно ми е здравето. Ще включа в режима си плодов ден седмично. Искам да повторя целия цикъл, но не знам кога ще е най-добре.
Успех на fleurdani!

# 460
  • Берлин
Пак съм аз, момичета, помагайте. От вторник сутрин до днес съм точно 1.9 кг отгоре. Дори изядената храна не ми е толкова - 1 краставица, 3 печени чушки, 3 домата, 2-3 лъжици сварен булгур без нищо, 1/2 филия пълнозърнест хляб, около 200 грама череши и 2 кайсии. Нормално ли е това или прецаках яко захранването?

# 461
  • Варна
Нищо не си прецакала. Сол ли въведе?
Ако си хапнала нещо солено задържаш вода.

# 462
  • Берлин
Нищо солено, колко солена да 1/2 филийка пълнзърнест? Благодаря ти, успокои ме.

# 463
  • Варна
Другия вариант е да си преди цикъл. Не се вторачвай в кантара. Вода се задържа и при стрес и при недоспиване и при прекаляване с кафето. Как се чувстваш иначе? Ако усещаш дискомфорт и тежест тогава е страшно. По време на цялото захранване трябва да чувстваш лекота. Ако има дискомфорт връщаш стъпка назад. затова е хубаво да се въвежда по един продукт на ден.При теб в случая е хлябът.....Да нямаш някаква глутенова неяоносимост? Може и да не знаеш,защото когато организмът е затлачен сигналите не са много ясни. Сега обаче е изчистен и реагира на всеки дразнител.

# 464
  • Берлин
Приключих 20+10. Мина всичко много по-добре и лесно от очакванията ми. За физическите ползи (освен загубени 8.4 кг) нямам какво да кажа. Но психически се чувствам все едно с воля съм изкачила пак Еверест.
Успех на всички и благодаря за помощта и съветите.
Мисля ноември да повторя, ако съм достатъчно мотивирана. Само живот и здраве да е.

Общи условия

Активация на акаунт