Ларингит със задушаване! Да обменим опит!

• 252 671
  • 348
  •   1
Отговори
# 135
  • Враца
Айяла ,ние го правихме в Александровска б-ца.Първо се прави едно измерване на дишането ,след това му впръскват вентолин/при нас/ и след 15мин- пак го измериха и се оказа,че белите дробове не реагират достатъчно..затова прави пристъпите.Теста струва 24 лв и 20 лв е прегледа ако нямаш направление.Иначе теста си се плаща.Сега сме на флексотид,сунгулар и спрей за нос.Назонекс 29 лв  #Crazy и след 2- месеца ще правим пак изследването....Дано не правим поне пристъпи..  Praynig И ние мислихме ,че е ларингит ,извадихме третата сливица ,но уви не е..той пак си прави пристъпите..

# 136
  • дядовата ръкавичка
Благодаря, Margi_vr!

# 137
Преди две нощи детето направи страшен ларингоспазъм с повръщане просто мислех,че умира-беше синя.А дежурните не дойдоха да бият урбазонДАДОХ ДВЕ ТАБЛЕТКИ ПРЕДНИЗОЛОН,СЛЕД 40МИН.ПОДЕЙСТВАХА.Вчера през деня направи още два през 30 минути,пием преднизолона и антибиотик.

# 138
  • Варна
Здравейте мили майчета, бих искала да Ви успокоя (доколкото е възможно това разбира се), че ларингита с пристъп на задушаване се израства. Аз съм болна от Ларингитис суб хордалер или както и да се изписва тази отвратителна болест. Последният ми пристъп беше на 16 -17 години (съвсем в съзнателна възраст), пристъпа започва с обикновенно изкашляне...и край... нито можеш да вдишаш нито да издишаш... ужасът е пълен... единственото което знам е, че трябва да си пазите дечицата да не настиват точно в алергичните периоди пролет и есен. Винаги един урбазон в чантата... където и да сте!

П.П Вече съм на тридесет и няма да кажа колко... и имам палаво момченце на 6 годинки и половина!От тогава не съм имала задушавания!

ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА!

# 139
Дано  наистина се израства.Нашия ларингит стана на бронхоплевмония за съжаление.Е,ВЕЧЕ СМЕ ДОБРЕ.

# 140
        Здравейте мами! Моят син беше на 6 месеца когато направи първата такава криза. Педиатърката която го разбра каза че за ларингит АБ НЕ ПОМАГА. Тя го нарича "алергичен ларингит" каза че когато не се открие на време правят алергичен бронхит и следва астма. Всички знаете че кашлицата е много специфична, започне ли още при първото изкашляне аз давам фенистил капки и ампула калциев глюконат и след това на лекар. Слава Богу до сега не сме стигали до урбазон и други сериозни мерки, но знам колко е страшно. Знам че го израстват до към 5-6 години, но можело и в пубертета. Дано наистина го израстат  Simple Smile

# 141
Ние пък, като дойде пролет и есен мятаме противоалергичните. А усетя ли, че им се сменя гласа, почвам да пръскам с бекотид. Септември не ме притеснява чак толкова, но октомвриииииииии: ще има война. В къщи хляб може да няма, ама урбазон - винаги  Joy
  Не ме критикувайте, че се смея - само това ми остана. Другия вариант е да полудея.

искам да попитам как взимате урбазона и ако е на инжекции кои ги бие

# 142
  • в края на града
        ... Педиатърката която го разбра каза че за ларингит АБ НЕ ПОМАГА. ...

При нас пък антибиотика е почти задължителен в такива случаи. Или Аугументин или последният път ни бяха изписали някакъв точно за ларингични проблеми. Всъщност синът ми пие антибиотик само, ако почне да прави кризи и не съм успяла да ги "пресека" в началото... При Яни не е на алергична почва май, просто му е слабо място и вирусите обикновено го удрят в гърлото, почва лаещата кашлица... Но при него не се развива толкова бързо, пристъпите на задушаване ги прави през нощта (между 1 и 3) и ги предхожда цял ден лаеща кашлица. Така че имам време и при първото "изхриптяване" на гласа веднага давам противоалергично, а почне ли кашлицата, гледам да я "увлажня" със сиропи. В повечето случаи ни се "разминава" пу, пу ,пу... Урбазон са му били само при първият пристъп, той беше много мъничък и ние не знаехме въобще какво му е, мислехме си, че деша трудно защото беше с много висока Т, но педиатърът от Бърза помощ тогава ни обясни какво му е и как да процедираме за в бъдеще.

# 143
  • в края на града
А каква е точно разликата между ларингит и астма?...

Асмата не е ли спазъм на дробчетата? При ларингичните пристъпи задушаването се получава от оток на ларнгса, подува се и затруднява дишането, преглъщането и т.н.
Колкото до изледванията за алергия, знам, че се правят след 5 годишна възраст, рано е било за твоето детенце...

# 144
Ние пък, като дойде пролет и есен мятаме противоалергичните. А усетя ли, че им се сменя гласа, почвам да пръскам с бекотид. Септември не ме притеснява чак толкова, но октомвриииииииии: ще има война. В къщи хляб може да няма, ама урбазон - винаги  Joy
  Не ме критикувайте, че се смея - само това ми остана. Другия вариант е да полудея.

искам да попитам как взимате урбазона и ако е на инжекции кои ги бие

Аз също винаги имам урбазон в птеката. Имам и на таблетки и на ампули за инжекция. Ако дтето е зле честно казано преценявам според ситуацията. В последно време давам по 4 таблетки наведнъж, и после се пие по схема - сеха не се сещам точно дозата, но се намалява постепенно. На инжекция - отивам при дежурният лекар  и сестрата я слага. Това е.

# 145
Здравейте,
моето мъниче е на 2 месеца и от около месец ме е изправило на нокти. Търсих по симпомите и попаднах на вашата тема.
Моля ви да ми кажете дали ви прилича това неговото на ларингит със задушаване и ако не прилича ли ви на нещо познато?
Всичко започна с едни бели  гъсти сополки още от родилния дом, но понеже нямаше никакви други симптоми и беше ОК, го отдадохме на честото връщане- по 20 и повече пъти на ден и съмнения че има физиологичен рефлукс на хранопровода и отива кърма и до нослето.
Дотук добре но връщането го редуцирахме много, а сополите вместо и те да намалеят се увеличаваха, захочна  да хърка като заспи като стапр човек.
И започна да прави нещо което наистина ме наплаши: започва да се опитва да поема дъх но дробчетата му сякаш са се вакуумирали  опитвайки се да двиша /няколко пъти в същия ритъм на дишане/- не може да поеме въздух. Като се стресне оттова и се размърда или аз като го разтърся шумно и дълбоко поема дъх. И така до следващия път Sick #Crazy #Crazy  Прави го само когато спи, по няколко пъти всяка нощ и през деня.  Когато си поема дъх звука е като че някаква клап се отлепва и пропуска въздуха.
Облекчава го спане съвсем на една страна, инхалации и "пресен" въздух.

Лежахме в болница за бронхиолит,  защото като започна да се затлачваотидх и те го приеха, но казаха че бил съвсем слабо изразен, правиха инхалации с вентолин, които той много харесваше, въпреки че очаваха да плаче то милото направо се завираше в маската. Абсорбираха го и с катетър и междувременно сополите изчезнаха, но понеже симптомите останаха докторката предположи заден ринит. Вече се съмнявам... понякога след инхалация с вода и морска сол няколко часа диша съвсем леко.

# 146
 oceanid , както си обяснила, това не е ларингит, бъди сигурна Peace. Може да прави така от сополите, но защо не спират, не ти ли казаха? Защо не се консултираш и с друг лекар? Успокой се все пак Hug

# 147
  • София
oceanid а на мен ми се струва, че трябва някой сериозно да се занимае с твоето бебенце. То е много малко и безпомощно, наблюдавай го и намери доктор, който ще обърне внимание на нещата. Наистина не се паникьосвай, а помисли, къде можеш да намериш доктор и то добър! Стискам палци и да пишеш какво е станало. Не е нормално да прави така, освен ако не е нещо безобидно, но щом ти се струва, че не може да диша, дори и да се окаже, че не е така, направи си проверка! Успех!

# 148
има ли вероятност сополите да са стафилококи или нещо такова щом сте си ги донесли от родилното  newsm78

# 149
има ли вероятност сополите да са стафилококи или нещо такова щом сте си ги донесли от родилното  newsm78
много е вероятно- изследвахме секрет и на бебето и на мен, аз имам златист, като съм се изследвала в 8-ми месец и нямах нищо, а на бебо беше отрицателен резултата, но като имаш предвид колко му е малко нослето, със заден ринит, може да е недобре взета пробата и мисля че и той има.
 в болницата казаха че не можело да е оттова, защото бактериалните инфекции протичат с висока Т а той не е вдигал изобщо
и аз не знам вече  Sad

Общи условия

Активация на акаунт