Ларингит със задушаване! Да обменим опит!

• 252 432
  • 348
  •   2
Отговори
# 90
Вече  втори месец   сме на  градина за детето е огромно удоволствие  ...въобще е много  щастлив  .
Така   по добре да ходят на градина Laughing
Ние сега сме на Фликсотид  плюс  сунгулер  bouquet

# 91
Момичета, моля ви опишете ми признаците на пристъпите за които пишете, как изглежда, какво става с детето, как разбирате че има пристъп и какви спешни мерки взимате докато чакате линейка, дотук до колкото разбрах изнасяне на свеж въздух, или на пара в банята плюс медикаменти.

# 92
  • София
Олелее Велмар, Душето, какво става с вашите сладурковци?
А иначе какво друго може да се каже, ти си разбрала основното за пристъпите, сега е студено, увиваш хубаов детето и излизаш с неог на студения въздух, лека - полека ще се успокои, освен това ако имаш инхалатор, е много полезна вещ. А иначе как да ти опиша пристъпа, детето е тревожно, не може да диша нормално, но има значение дали свисти като си поема въздух или му е трудно когато издиша, в момента не мога да напиша кое от двете за какво беше сигнал, кашля много усилено и просто няма как да не разбереш че нещо не е наред, симпомите са много силно изразени и то по шумен начин. А ти защо си се подплашила толкова или питаш просто по принцип?

# 93
Мама Иги, мерси за отговора. Ами попитах понеже сина ми е от почти месец с кашлица, постоянно го водя по лекари, 1во казаха след снимка и кръвни изследвания в Токуда (които са и двете добри) 4е е бронхит, пи антибиотик 1 седмица, оправи се, но после пак започна, нашата лична лекарка каза че според нея не е бил за антибиотик и изписа вентолин брохмексин и антиалергични капки, според нея бронхоспазъм на алергична основа, сина ми спи спокойно кашля от време на време но просто видях темата и се замислих да не би проблема да е в ларинкса и как да разпозная евентуална спешна и опасна ситуация както описвате...

# 94
  • Враца
Олелее Велмар, Душето, какво става с вашите сладурковци?
А иначе какво друго може да се каже, ти си разбрала основното за пристъпите, сега е студено, увиваш хубаов детето и излизаш с неог на студения въздух, лека - полека ще се успокои, освен това ако имаш инхалатор, е много полезна вещ. А иначе как да ти опиша пристъпа, детето е тревожно, не може да диша нормално, но има значение дали свисти като си поема въздух или му е трудно когато издиша, в момента не мога да напиша кое от двете за какво беше сигнал, кашля много усилено и просто няма как да не разбереш че нещо не е наред, симпомите са много силно изразени и то по шумен начин. А ти защо си се подплашила толкова или питаш просто по принцип?
Иги ,ние правим пристъпите и без да кашляме..аз го познавам по дишането..диша сякаш някой му стиска гърлото..след като му бият урбазон и малко се успокои се явява пристъпа..със свиркането и т.н. и не може да мине поне за седмица...и инхалаций със Вентолин по 6 на ден и преднизолон и сиропи..  ooooh! Вчера бяхме на преглед във Александровска и му правиха някакъв тест бронходихатален....незная какъв си../сега изключих как се казваше../ и нещата не бяха розови..Сега  ни предписаха плюс Флексотида и сунгулер и капки за нос..Мазонекс ли бяха , че сега не пред мен рецептата.... ще видим дали сега ще се успокоят нещата....два пристъпа за 1 месец и лежахме и в болницата...не  ми се искаше да вярвам ,но май ще се потвърди диагнозата "бронхиална астма"  Sad

# 95
Марги, стискам палци да не е това.
Ох, и ние от вчера сутринта сме с дрезгава кашлица. Днес кашли постоянно без да спре и се притеснявам пак да не му се подуе гърлото и да направи някой пристъп. Преди един месец бяхме с алергичен ларингит, сега пак.
Марги, това Флексотида пръскало за носа ли е или се лъжа newsm78. Ние пръскахме фликсоназе, но стана по-зле и аз го спрях след двуседмично пръскане.
Явно има някакъв вирус, защото много хора се оплакват от такива симптоми.
Дано се оправят всички дечица Praynig

# 96
  • Враца
Айнурче,Флексотида се диша... с бейбихалер или директно...а капките фликсоназе ги предписаха на каката ни...но и при нея нямаше ефект.А на Криси му предписаха Назонекс.... 29 лв ...  #Crazy спрей за носа..лошото е е като прочетох страничните ефекти...при продължителна употреба и повече дозиране сприрало разстежа на дтето..  ooooh! тъй , че съм силно обезпокоена...надявам се да е само един флакон...

# 97
  • София
Ох МАрги, ама и вие се напатихте, а при Мишо когато ще има пристъп, винаги е почти през ноща, започва да "лае" или както казват да кашля все едно в тръба, и след това е ясно че има и другото, винаги е така. Един път посред лято като ми го направи това, се видях в чудо как да го оправям, че на него му помага само студения въздух!
Виктория тази кашлица не можеш да я сбъркаш, тя става при нас буквално минути или най-много часове преди да се влоши съвсем.
Айнур, това и при нас не могат да кажат дали Мишето прави алергичен ларингит или си е астма като при Марги. Аз искам да водя Мишето на такова изследване в Александровска, чудя се само Лъчко дали е малък за него, защото у нас за жалост и двамата са ми с такава диагноза. При Лъчо точно така става както при Марги, без кашлици, просто свирят гърдите по седмици направо.
А флексотида е помпичка пак и се диша през устата, не се пръска в носа.
Кортикостеорид си е за жалост, който вреди на костите, напълнява се от него, вдига се кръвно, Макар че Мишо ми е такава щека, и за моя тревога го диша вече 3 година! Сингулера го пием - дъвчем от няколко месеца и май има ефект. Дано и при МАрги помогне!

# 98
Марги, мамо Иги, това е много лошо че им свирят гърдите. Ние за сега го нямаме все още този проблем, но се притеснявам много защото деца с такова заболяване като нашето са предразположени към това. Днес го водих на хомеопат. За сега сме добре. Така ми се наскара за фликсоназето. Ти вика, искаш да го убиеш ли това дете Shocked. Това, както го описвате може наистина да ви излезе бронхиална астма (дано Praynig не съм права).
Аз днес викам на доктора, че преди 1 месец ми направи пак ларингит и стигнахме до орбазон, а той ми вика да се радвам Shocked. Ама викам как да се радвам #Crazy, по-добре вика ларингит, отколкото астма (да прехърква надолу).
Успех ви желая Hug, пробвайте с хомеопатия ако искате Peace

# 99
  • София
И нашето бебенце е с гореописаната "лаеща" кашлица.Взехме назаем един инхалатор от приятели-действа много ефикасно, само с физиологичен разтвор го ползваме.
Онази нощ имахме голям пристъп, кашляше ужасно на пристъпи, почти душейки се, замалко да отидем до болницата. По съвет на докторката направихме следното-доза вентолин, пуснах овлажнителя в стаят, често проветряване, за да има приток на свеж въздух и най-важното-затворихме се в кухнята, сложих на котлона една тенджера с вода със сода и така се запарихме, седейки в кухнята, няколко пъти през нощта за по 10-15 мин ,колкото издържаме. Тя каза ,че при ларингити лайката не била подходяща за инхалации и парни бани, защото можела да увеличи отока в ларингса.

# 100
  • Враца
Аз си купих електрическия инхалатор... и така си спестих престоя в болницата при втория пристъп...правихме с инхалацийте с вентолин в къщи  и преднизолон и ходихме на преглед само да го наблюдават...вече така съм се вманиачила ..че постоянно  се заслушвам в дишането му.. лошото , е че като тича или плаче веднага почва да кашля..сякаш не му достига въздух....казаха ,че така е било при астмите...  Sad.

# 101
Как не съм видяла тази тема по-рано?!
Сега да ви разкажа за ужасът през който преминахме с моята дъщеричка /голямата/.Първият ларингит беше през декември 2006 г.Беше доста тежък,но го овладяхме с Фенистил капки и сироп за кашлицата Проспан.Тогава изобщо не осъзнавах за какво става въпрос.
И така всичко беше наред до март тази година.Отново се повтаря същото.Приложихме пак предишното лечение,но за три дни нямаше никакво подобрение,а напротив влошаваше се.И така на 9 март,няма да го забравя никога,моето слънчице направи пристъп.Господи,колко ужасно беше да гледаш как детето ти се задушава.Ръцете ми трепереха и изобщо не можех да и направя Урбазон,/който още от преди ни беше останал и вече никъде не отивам без него/,Успях да и го сложа под езика,че така ме беше инструктирала док и веднага звъня на бърза помощ.През цялото време съм се молила на Господ да не ми отнема най-скъпото-дъщеричката ми,гушках я и плаках.Дойдоха след 20 минути.Докторката се притесни и каза,че детето ми е много зле,а аз... CryЕдва и намери вена и направи Урбазон,след което дишането малко се възстанови.И с линейката веднага ни закараха в ИСУЛ.Там бяхме 24 часа и по мое настояване ни изписаха.Просто не бях доволна,но това е друга тема.Новото,което ни включиха беше Кларитин.Правих и инжекцийте и инхалацийте и след около седмица детето се оправи напълно.
И тъй като доста често започнаха здравословните проблеми,отидохме на класически хомеопат.Благодарение на правилните съвети и лечение моето дете се справи много лесно с третия ларингит.Сега се моля на Господа да ми е здрава и никога повече да не се повтаря ужаса през който преминахме! Praynig
А тога ва бях и бременна,но и бебка е добре. Simple Smile
Това е нашата история,а хомеопатията наистина е добро решение!

# 102
  • София
Как се поставя този урбазон,само от лекар ли-венозно, музкулно, под езика?

# 103
Как се поставя този урбазон,само от лекар ли-венозно, музкулно, под езика?

На нас са ни го поставяли мускулно. Ако е много зле може би тогава се поставя венозно, за да подейства по-бързо.

# 104
Урбазона е два  вида на хапченца   или  венозно   се  поставя.Хубаво е вкъщи да разполагате с хапченца ..и разбира се вентолин с физ.р-р  така няма да    стигате  до  болници  просто  ще се научите      кога да правите инхалация   с вентолин ...Така няма да имате  нужда  да поставяте   урбазона  венозно

Общи условия

Активация на акаунт