На море в България 2020 г.! - 3

• 45 865
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Колкото повече ровя и чета, започвам да си мисля, че морето тази година ще ни е много интересно.
1.Ще отворят ли хотелите, ако да, откога?
2.Корона вирус, мерки, чужди туристи, опасност от зарази!
3.Времето - ще вали, няма да вали, температурата на водата и тя нещо се дърпа 😀
4.Цените на хотелите - ще падат ли, ще се вдигат ли?
Въпросите (поне за мен) са повече от отговорите. Май тази година морето, ако стигнем изобщо ще е "от сряда за петък" 😀

# 571
Ние със сигурност ще сме в последния момент, ама в най-последния. Лошото е, че ако сега времето е лошо и не стигнем до нашето море, до септември може и да не успея да се докопам до повече от 2-3 дни отпуска и ще трябва да се задоволя с някой уикенд в Гърция, бил той и дълъг, ако нещата там са ок.

# 572
  • софия
Резервирах в Белла Виста от 21.06., утре трябва да платя. Надявам се на хубава почивка..

# 573
На мен все още не ми е ясно какво ще става, ако в хотела има болен, турист или персонал, от коронавирус? Слагат те под карантина за 14 дни ли? Или си довършваш почивката и си се прибираш по живо по здраво?

# 574
Ще стане мармалад!
Ако те изкарат контактен ще си под карантина!
Някои хотели ще изгърмят, кои? Ами тези, които не са удобни Wink

Нещо важно пропуснах за Магнолиите - подписвахме декларация, че ако се заразим няма да имаме претенции към хотела.

А за страхливите - хич не ходете. Струпвания на хора има! Покрай блок масите е мармалад. В асансьорите е мармалад. В ресторанта масите не са на разстояние, на което трябва да са.

Ако вярвате, че копчетата на асансьора и дръжките се чистят постоянно - пак казвам - изобщо не ходете Grinning

# 575
Най-вероятно никой няма да разбере , че има болен:) малко черен хумор, но не далеч от истината. Хич не ми се вярва леките случаи, само с неразположение и лека температура да ходят и да бият тъпана, че може да са заразени. А ако е някой с видими симптоми на респираторно заболяване -пак не знам чисто нормативно как ще го задължат да се изследва и изобщо чия е меродавната преценка дали има данни, че е болен или не? Моят мъж винаги лятото киха и кашля заради сенна хрема и астма, недай си боже да го хване и някой летен чревен вирус с температура-отиде ни почивката.

# 576
На мен все още не ми е ясно какво ще става, ако в хотела има болен, турист или персонал, от коронавирус? Слагат те под карантина за 14 дни ли? Или си довършваш почивката и си се прибираш по живо по здраво?
Еми наколко пъти ви качвах тук в темата указанията на МТ. Следете сайта на МТ,там се качва актуалната информация с указания и мерки за хотели и ресторанти, плажни ивици и т.н. Болният,независимо турст или персонал, го оставят в отделна стая до идването на РЗИ. След това в зависмост от състоянието или се извозва до болница или си заминава у дома. Това ако е българин. Чужденците спрямо това каква застарховка имат.

Диляна, пожелавам ти хубава и слънчева почивка! Дано осатнеш доволна. После ще очакваме да споделиш. От 20.06. се очаква времето да се стабилизира, както и водата да се затопли до 23 - 24 градуса. Аз вече от вчера трябваше да съм на морето, но за сега се отлага за септември. Ако обаче не решим и едно кратко и инцидентно море да направим, стига обстановката да е подходяща.

# 577
Хотелите вече си работят, магазини, сергии, кръчми, всичко! По морето преди седмица никой не се впечатляваше от коронавирус, маски не се слагаха никъде, освен в големите вериги /лидл/, не те пускат без маска там. По заведенията персоналът си държеше маските като лигавници. Отстояния между масите има, дезинфектант се дава, само ако си поискаш. В хотела се предоставя безплатно комплект маска и ръкавици, но никой не ги ползва. По принцип - в малките населени места хората не приемат нещата толкова сериозно, както в големите градове.
Времето по морето беше чудесно, нищо общо с централна и западна България. Разликата в температурата беше поне 10 градуса. Нито дъждове, ветрове - все едно друга България.
На плаж си ходят нормално хората, къпят се - деца, майки, баби ... Златки /черната на Каваци/... Simple Smile
За ден на плажа всички изгоряхме доста сериозно. Уж слънцето е слабо .... но не съвсем.
Не се подлъгвайте по времето в градовете, гледайте прогнозата, ако показва 25-26 градуса там, да знаете, че е поне 29, и си носете плажно масло поне 50-ти фактор - и разбира се - лятно настроение Simple Smile

# 578
  • Sofia
Резервирах в Белла Виста от 21.06., утре трябва да платя. Надявам се на хубава почивка..
От 15.06.20 г. Една от най-добрите ми приятелки ще е в хотела, поемам ангажимента да споделя отзивите й от първите дни. 😀

# 579
  • ВАРНА
Слънчево е до обед - следобед вали.  И още около 19 ч. става за дебели дрехи.
Пак се търпи
- от понеделник до сряда  15-17 юни става ужас - 20 градуса следобед.

# 580
Ако става въпрос за северното черноморие-възможно...на юг е топло и вече водата се постопли; аз съм на море от 31.05 и да-първата седмица беше студено и облачно, но от тогава не е имало ден в който да не съм правила плаж.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 13:06 от bubanka

# 581
  • софия
От 15.06.20 г. Една от най-добрите ми приятелки ще е в хотела, поемам ангажимента да споделя отзивите й от първите дни. 😀

Ще чакам отзивите с нетърпение!

# 582
  • Sofia
Стига бе хора Simple Smile Нека не се дърляме за незначителни неща. Simple Smile След два месеца принудителен престой всички имаме нужда от слънце, море и най-вече от смяна на обстановката. Нека да сме си взаимнополезни. В този ред на мисли се обръщам към Русалка, има ли начин, към следващата тема да се направи списък с хотелите и към всеки хотел да се добавя постът с отзива на потребителя, който е почивал в него? Така ще е много по-лесно и удобно за всички. Когато си набелязал хотел, четеш мненията и преценяваш, ако имаш конкретни въпроси, питаш човека. То вярно, че при нас от година на година може нещата да са се променили драстично, но все пак ще е нещо. Поне няма да се налага да изчиташ "N" на брой мнения, за да намериш това, което търсиш. 😀

# 583
Здравейте, ние сме във Варна от 18 юни за десетина дни. Искрено се надявам да успеем да плажуваме.

# 584
  • В.Търново
Вече го коментирахме.Оставате в хотела под карантина и си поемате разходите.

Общи условия

Активация на акаунт