Любители на кучета - 105

• 29 992
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Като видя снимка на Мока и ми се допива лате!!!Много е хубава!
  Естела, радвам се за вас и новото приятелче!
  След вчерашното оставане самичка за около 2ч и половина- резултатът е наакан коридор и петна от акита навсякъде.Поне не беше го изяла.А как смърдеше,леле....
   Айричка,милата, беше прегракнала от лаене и една такава стресната гледаше.После на два пъти пишка не където трябва,но имам чувството,че го направи на пук !Плачат ли кучетата със сълзи?Мисля,че вчера беше плакала.
   Други поражение не открих,засега.Но тя беше оставена в коридора- той е широк,с голям прозорец, с играчките си.
    Обожава да пие вода от душа-като го взема да мия пишаното и се залага под него.

# 181
  • Пловдив
Chihuahuas Mom, благодаря за обстойната информация. Интересни продукти наистина. За съжаление нямат състави, за да мога да видя какво влагат.

Румяна88, ние даваме Диронет по 1 табл/10 кг всеки месец. Особено за летния период, когато има комари, а ние живеем до реката. По принцип ветът каза на 42 дни, но аз реших, че до октомври всеки месец ще давам. Днес пи от локва вода, онзи ден от реката, постоянно лапа разни боклуци. Хубаво е да се презастраховам.

марулета, опитайте да я изморите на макс преди да я оставите. За да може синковецът да учи спокойно през деня - Шошкото го вадя сутрин от 6 и до 8 обикаляме. Рядко други кучкари виждаме, но после яде (не винаги) и спи. Вечер почва да бесува отново.

Ние нали вече сме половин мъже - на първото чишкане вдигаме крак, после пак по бебешки за по - лесно.

Днес поне 100 гр гранули на разходката изяде във вид на награди - голям напредък. Даже си ги чака, както каза mtz. А вкъщи в купата - не ги поглежда. Сега махнах храната, казах на синковеца да не дава никаква храна, само като го разхожда за награди. Дано поизгладнее и започне да се мотивира.

# 182
  • София/Севлиево
А с какво миете пода у дома?Аз досега с белина-почти всеки ден, особено след случката с Жожо, но сега на идея си нямам с какво...
И на Рекс ветеринарят му даде такъв Диронет и каза след 1 месец пак,но видяхме малки червейчета в акото и вчера като ходих да му взема четка за реване и им казах ми отвърнаха,че през две седмици трябва да се обезпаразитява докато спре да изкарва тези червейчета...
И ние го оставихме вчера за час сам ,за щастие не бе направил никакви бели-най ме е страх да не изяде някой боклук от коша в кухнята.Уж не стига вътре,ама все там се върти,а ММ беше забравил да затвори вратата...

# 183
  • о`майна лунна нощ е
Да взема да се включа най-накрая.

Честито ново бебе у дома! Много се радвам, че имаме още един представител на шпаньолите тук. За чистенето - не съм го пробвала лично, но са ми споделяли, че белината не е особено успешна при кучетата, защото имала остатъчна миризма, която не ги отблъска, а напротив. Но за дезинфекцията - видях, че се включиха момичета с много адекватни съвети за обеззаразяване, така че може да се ползва техният опит и насоки за това.

Иланг - цигането ми е много на сърце. Остави да си бъде непослушно бебе. Няма глупави кучета. Всички чуват и разбират, но действат избирателно. За дървените играчки - нашият бебешки период мина в разфасоването на съставни части на един плетен панер/кош. Уж го бяхме взели като основа за легло, в което да сложим възглавничка на Швепса и той кротко да си спи в него като едно послушно бебе, а на практика възглавницата се оказа на другия край на стаята, панерът с дъното нагоре и подстриган до степен почти половин страна от него да липсва. В крайна сметка това му остана позволената за унищожаване играчка - гризе, чупи, ... аз само събирам треските след него. Наред с това беше набарал една обикновена домакинска точилка, която синът ми ползваше известно време за масаж на стъпалата. Подостри я двустранно. Отново всичко ставаше на трески, но спасихме мебелите вкъщи. Нито един стол или маса не пострадаха от зъби. Винаги, когато проявеше желание да дъвче дърво, или го пренасочвахме към панера/коша, или му тикахме точилката в лапите и я почваше нея.

https://www.facebook.com/moetokuche/?epa=SEARCH_BOX

Ето страницата във фейса, която може да е полезна с информация за новите стопани на кучета. Има и сайт със същото име. Обучение, отглеждане, реакции, поведение, анализ на самите хора ...

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 11:19 от `ТуиГ

# 184
  • София
Здравейте.Някой назад бе питал за мен.Добре сме.Дори от вчера с ново кученце-пак момченце,този път с всички ваксини(дори тази срещу бяс и една,която е само срещу парвовироза),с тест за антитела за парвото (слава богу, теста показа,че ги има),на 4 месеца и малко,порода бретон шпаньол,отговаря на името Рекс.И го взехме с бонус-обучен за намиране на трюфели.Много жизнено кученце,за разлика от Жожо,бързо схвана къде трябва да ака и пишка,има неутолим апетит.Колко трябва да яде за цял ден?!Вета каза максимум 150 гр,но постоянно търси храна...Засега не е проявил афинитет към обувки и кабели... Малко зор е със спането-през нощта три пъти се опита да дойде при мен,но аз се правех на заспала и се връщаше обратно в неговото легло.ММ му взе къщичка с идеята в топлото да спи на терасата,но той не поиска да седи в нея и решихме ,че ще спи в хола при мен и детето.Много го искаме този сладур,дано всичко бъде наред сега и да си се радваме един на друг дълги години.Ето го снощи преди лягане :

Честито ново бебе. Тепърва почва интересното и забавното при вас.
Но пак са ви "метнали". Няма как четири месечно кученце да е обучено да търси трюфели, та то не знае още да ака и пишка навън. Да има породи които имат афинитет към търсенето на трюфели и се използват предимно те. Но се изисква сериозна работа, както при всяко обучение на куче, а това няма как до стане до 4 месеца.
И пак да кажа радвайте се на новото пале. Вярвам, че ще бъдат страхотна комбина с детенцето.

# 185
  • София/Севлиево
О,ние не сме го взели за търсач на трюфели...Ако търсех нещо такова щях да го взема по-голямо.А гледам,че вече и братчето му е взето,дано пак за детенце.Синът ми искаше всички да вземем,но в 70 квадрата няма повече място.Някой ден ако имаме къща с удоволствие бих гледала повече животинки.Засега куче и рибки стигат.

# 186
На нас последния ветеринар ни даде Дронтал по половин хапче два поредни дни, веднага след АБ за гиардията. Чета, че и това се дава през две седмици на малки кучета, а за над 1-годишни пред 3 месеца. Аз съм голяма паника относно чревни паразити и мисля да давам редовно. Повечето ходят и по хората. Дори в момента съм издала нареждане в къщи всички да изяждат по една шепа сурови тиквени семки на гладно за превенция. Само дано хапчето обхваща всичките гадове, а не както онези капки, които ѝ дадоха в началото, и се оказаха само за глисти.
Утре ще ѝ бият следващата ваксина и мислим след 7 дни да почнем да излизаме. За бяс ще почака поне докато стане на 6 месеца. И съм се зачудила между Форесто и Килтикс каишка.

# 187
За една седмица и малко отгоре в която не съм виждала диването е пораснало толкова много☺😐

# 188
  • Бургас
Да знаете някоя баба да лее куршум? Поведението на този град спрямо мен е възмутително! Вчера се навеждам да подуша този камък, а той ми скочи на носа цели три пъти! Повече на площада не отивам! Както вече споделих, скоро там ме нападна анаконда.

# 189
  • Beyond the Frontiers
Преди седмица ми препоръчаха това:

В София от един магазин с италиански стоки го взех 4.20. Мирише добре и определено има повече ефект от Доместос.

# 190
Аз имам питане към по опитните и знаещи в темата. Вчера ветеринарката ни посъветва да давам на Ара всеки месец по четвъртинка хапче за вътрешно обезпаразитяване. Логиката и е, че живее вътре с две малки деца, а като започне да излиза ще души, лиже и хапва разни неща навън. Според вас правилно ли е? И има ли логика в това, тъй като наистина не съм запозната?

Ние всеки месец даваме такова хапче.Няма нищо страшно.На всяко първо число й даваме,но звиси от килограмите т.е. хапчетата са според килограмите на кучето.Добре ви е казала.

# 191
  • под тепетата
Ако има червейчета, както са ти казали се дават по-често, за да се убият и снесените яйца , и ларвите на гадините. Не помня обаче на две седмици ли беше, на 10 дни ли. При хората, ако има такива (най-често при децата са глисти) се прави по същия начин. Майките с деца от градините помнят, че като правят изследване, им се слага една лепенка на дупето точно заради това.

# 192
  • Пловдив
Tintina, принцеса Елза е магнит за всякакви таквизи твари. Наемете й охрана, не може тъй - всякакви да имат достъп до нейно кралско височество.
`ТуиГ, явно и Оливърчо не е бил фен на купешките играчки.

Бързам да се похваля - сменихме паркета с кол-а от кафеено дърво. Хареса го! Дано издържа на гризане и интерес, че за тези пари и аз ще започна да го дъвча.

# 193
  • под тепетата
На Ози наследството от Макс е този кокал. Мъкне го навсякъде, прибирам го от поляната често
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/sport_igrachki/kong/kong_cla … strategyid=103066

# 194
  • Bарна, морето, сините вълни

Бях седнала с гръб, обръщам се и заварвам това. Двамата упорито се борят за почетното място.

Общи условия

Активация на акаунт