Любители на кучета - 105

• 29 999
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Привет и от Лаура. Приятен уикенд на всички. Да вметна никога не сме имали гадинки, слагам кайшка сересто за големи кучета. Слагам я април и я махам октомври.

# 211
Добре дошли на новите бебета! Да са ви здравички и дълги години да сте заедно!

Деспи, много мила снимка на дечко и кучо Heart

Иланг, Саске ми прилича на едно кученце от реклама на противопаразитна каишка.

Някой питаше за чистене на пода с белина, внимавайте, защото нашия направи алергична реакция на очите и много внимавам сега с какво чистя пода.

Не съм си плащала още данъка в тази тема, затова ви пускам две снимки на препичащ  се Джони. Заради тази карантина никъде още не сме ходили и затова слънчевите бани ги правим в нас. А позата, в която лежи на буквата Т му е любима /даже сина се шегува, че е трябвало да го кръстим с име започващо с тази буква/ .

ПП Биляна, как е любовника? Оня край край Дуранкулак е много хубав. Миналата година ходихме за 4 дни в Шабла и обиколихме района.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 18:45 от ✿ 𝐀𝐯𝐚𝐥𝐨𝐧 ✿

# 212
Точно щях да се оплаквам - обезпаразитих Шошко на 43 ден след  предишния Диронет - 12 април - 25 май.
След 4 дни /снощи/ е изакал нещо дълго и еластично според сина ми. Нолжило се е той да му помогне - издърпал го е. Най вероятно тения. Сутрин го разхождам аз - не съм забелязала нищо в акото. И изведнъж - дълга и голяма тения. Тази сутрин доизакара части от тенията, но вече накъсани.
Направо съм в ступор. Сега ще дам отново Диронет след 2 седмици. Сигурно след още две седмици пак. Има ли смисъл сега да го водя на лекар?
Как се предава тази тения? Трябва ли да изследвам цялото домочадие, включително и котката? Защото нея я обезпаразитявам на 3 месеца с Дронтал.
Като знам как са постоянно глава до глава с малкия ми син -направо настръхвам.

Scream Scream Scream
Ти втрещи и мен! Това е много сериозно! От къде я е хванал първо е въпросът. А след такова обезпаразитяване тя все още е била вътре?!?! Направо аз съм в ужас вече. Кучешката тения е ужасно, ужасно, ужасно нещо за човека. Не че искам да те плаша, но от както в училище учихме за нея, аз живея с постоянен страх, понеже по това време имахме куче. И сега, децата като пипат по земята и после си пипат устата, единственото нещо от което ме е страх е да не хванат кучешка тения. От бактерии и вируси не се плаша, но това е голяма гад за човека. Ти явно си чела, но най-лошото при нея е, че човек е междинен гостоприемник, т.е не възрастният червей живее в него, а яйцата му. Достатъчно е едно да попадне в човек, за да се загнезди в някой орган (дроб, далак, мозък, навсякъде може да е) и започва да се дели. Става мехур пълен с яйца... Това не се лекува, и не мисля че има изследване, с което може да се разбере дали човек е заразен. Ако се развие такъв мехур, единственият начин е оперативно премахване, при което ако се спука... просто не искам да мисля.
Кучето яло ли е някога сурова карантия? От къде може да я е прихванало?

# 213
  • Пловдив
Точно щях да се оплаквам - обезпаразитих Шошко на 43 ден след  предишния Диронет - 12 април - 25 май.
След 4 дни /снощи/ е изакал нещо дълго и еластично според сина ми. Нолжило се е той да му помогне - издърпал го е. Най вероятно тения. Сутрин го разхождам аз - не съм забелязала нищо в акото. И изведнъж - дълга и голяма тения. Тази сутрин доизакара части от тенията, но вече накъсани.
Направо съм в ступор. Сега ще дам отново Диронет след 2 седмици. Сигурно след още две седмици пак. Има ли смисъл сега да го водя на лекар?
Как се предава тази тения? Трябва ли да изследвам цялото домочадие, включително и котката? Защото нея я обезпаразитявам на 3 месеца с Дронтал.
Като знам как са постоянно глава до глава с малкия ми син -направо настръхвам.

Scream Scream Scream
Ти втрещи и мен! Това е много сериозно! От къде я е хванал първо е въпросът. А след такова обезпаразитяване тя все още е била вътре?!?! Направо аз съм в ужас вече. Кучешката тения е ужасно, ужасно, ужасно нещо за човека. Не че искам да те плаша, но от както в училище учихме за нея, аз живея с постоянен страх, понеже по това време имахме куче. И сега, децата като пипат по земята и после си пипат устата, единственото нещо от което ме е страх е да не хванат кучешка тения. От бактерии и вируси не се плаша, но това е голяма гад за човека. Ти явно си чела, но най-лошото при нея е, че човек е междинен гостоприемник, т.е не възрастният червей живее в него, а яйцата му. Достатъчно е едно да попадне в човек, за да се загнезди в някой орган (дроб, далак, мозък, навсякъде може да е) и започва да се дели. Става мехур пълен с яйца... Това не се лекува, и не мисля че има изследване, с което може да се разбере дали човек е заразен. Ако се развие такъв мехур, единственият начин е оперативно премахване, при което ако се спука... просто не искам да мисля.
Кучето яло ли е някога сурова карантия? От къде може да я е прихванало?
Нямам идея от къде - сурово месо никога не съм давала. Кой го знае какво е лапал на разходките.
Утре ще занеса "ако" за тест. Дали може да се хване нещо след обезпаразитяване преди 5 дни?
Нищо не знам за тези гадове, но е било доста голямо. Дали може от малък да си е го е отглеждал при сравнително често обезпаразитяване? За по-малко от 3 месеца съм дала 4 пъти Диронет.
Саске по принцип от месец и половина излиза навън - за това време се е изаквал вкъщи 2 пъти. Но пък постоянно е по леглата, по диваните. Направо ми настръхва косата.

Четох за тестове при хора, не ми стана ясно. Май има някаква диагностика. Синковецът заминава при джипито във вторник, за да ни насочи какво да правим.

# 214
  • Бургас
Сигурна ли си, че е тения?
Може да е ял конци, кори от дърво, треви.
При Елза често измъквам дълги парчета плат, или дървени кори, които е обелила от някоя пръчка и нагълтала.
Толкова дълга тения трябва да е отглеждана бая дълго време, а като не е излизал, недоумявам откъде може да я е хванал.
Още повече, че е редовно обезпаразитяван.

# 215
  • Пловдив
Не съм сигурна, че е тения. Като чета - може и някакви глисти да са. Но това беше бяло, цилиндрично, дълго (поне 30 см), според детето. Днес вече имаше останали парчета и аз ги видях. Направо ме е яд, че не занесох днешното ако в клиниката. Ама после се зачетох сериозно, защото се уплаших.
Всъщност от предпоследното до последното хапче има 43 дни (по съвет на вета), имало е време да се развие вероятно.
Утре още в 8 ще съм в клиниката.

# 216
  • Bарна, морето, сините вълни
Уф, стискам палци всичко да е наред!Звучи ужасно страшно...

# 217
  • sofia
Ох, Иланг, и аз стискам палци! Никога не ми е хрумвало да се притеснявам от тении....Обезпаразитявме, не даваме да ядат сурово месо...А ето, че е възмжно...

# 218
  • о`майна лунна нощ е
На Бали съм

# 219
Ха-ха-ха.Туиг,искам и аз.

# 220
  • о`майна лунна нощ е
Ха-ха-ха.Туиг,искам и аз.

Много е тежко 😂

# 221
Не съм сигурна, че е тения. Като чета - може и някакви глисти да са. Но това беше бяло, цилиндрично, дълго (поне 30 см), според детето. Днес вече имаше останали парчета и аз ги видях. Направо ме е яд, че не занесох днешното ако в клиниката. Ама после се зачетох сериозно, защото се уплаших.
Всъщност от предпоследното до последното хапче има 43 дни (по съвет на вета), имало е време да се развие вероятно.
Утре още в 8 ще съм в клиниката.
Кучешката тения не е цилиндрична, а плоска. И е разделена на сегменти, които се виждат с просто око. Демек, като навързани квадратчета е. Дано не е това, че наистина от както ти прочетох поста съм на тръни. Недоумявам как може редовно обезпаразитявано куче да изкарва такива неща.

# 222

Сигурна съм,ама искам.

# 223
  • под тепетата
И аз се надявам, че не е било тения.
ТуиГ, идваме на помощ с Ози да бутаме! Само кажи къде Simple Smile

# 224
Туиг,ако не е тайна ще сподеш ли къде е това прекрасно място? Hug
 Иланг,стискаме палци и лапи всичко да е наред и ще чакаме да пишеш! Heart

Общи условия

Активация на акаунт