Любители на кучета - 105

• 29 496
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Моята ядеше гранули Брит от 2 г. Обаче сега, заради Ковида, са ги спрели и се чудя с какво да ги заменя. Ходих на консултация за чесането, каза, че може да е от смяната на храната. Голямо чудене ще пада! А и търся нещо, което зареждат около нас. То има достатъчно избор, обаче е много тъпо, като си харесвам нещо и го спрат!!
Имаше едно време един магазин с едни полутвърди гранули, ама и него го затвориха...

# 646
  • Варна
Иланг, келешите харесват смотаните кучешки и всички котешки храни, защото са силно ароматизирани. Вчера ми предложиха тази, ама пак се мръщят, ако не е омесена с пауч.

# 647
Променяйте често видовете храни, давайте по-малки порции, има много случаи когато кучетата в даден период или поради друга причина отказват и най-любимото си ядене (впрочем котките също).
Голям късмет (за нас Wink ) е когато любимците ни са свикнали с нещо и радостни го излапват всеки път, но пълно щастие няма Simple Smile както се казва, а понякога ни се пада и някое много злоядо животинче

# 648
  • Варна
Е нали не било хубаво рязката смяна на храна??
Аз се водя по кучетата, не по друго.

# 649
Според мен разнообразието в храненето е добре както за хора, така и за кучета, и нас и на тях може и най-хубавото да им омръзне. По принцип каквото и да е животно би трябвало да си изяжда храната с апетит, дето се вика, направо да си облизва паницата.
Като говорим за смяна това не значи примерно няколко месеца да му изсипвате яки порции от едни и същи гранули, или да речем да му варите едни и същи карантии и да му ги давате сутрин, обед и вечер цял живот, отвреме-навреме за някое ядене му слагайте друго ( не друг вид гранули, подобни на предходните а нещо съвсем различно ), понякога може да овкусявате сухото със разни бульони, да му слагате парченца от месо или нещо друго към тях, просто го заинтригувайте с нещо ново и интересно за него...общо взето си е по метода проба-грешка, важно е как ще реагира вашето куче, а не някое друго Simple Smile

# 650
  • UK
kirasirrav, съветите, които даваш за храненето са неправилни и ще доведат точно до капризни кучета, които чакат лакомства и омешена храна, в някои случаи може да доведе до разстроени стомаси (преди седмици имаше потребителка, която точно бульон беше дала на кучето и се беше разстроило, не знам кой беше). Кучетата не възприемат храната като нещо, което да им омръзне. Изобщо няма да навлизам в подробности, ама така не се прави - бульони, овкусяване и т.н.
Храната се дава с режим на хранене - купата не е достъпна по цял ден и има команда. Кучето се научава да очаква този момент и си изяжда храната.

Различно е на 3-4-5 месеца да се сменя самата суха храна с друга и постепенно да се преминава към другата, но това се прави според физическите нужди на кучето (примерно от по-нисък към по-висок процент протеин, по-висок клас храна и обратно, промяна на състава, недостатъчни минерали, витамини в дадена, и т.н.).

Всички други неща изброени - парченца от месо, кашкавали, луканки, пържоли, краставици, моркови, се дават на кучето като награда, а не като добавка към основното ядене.

# 651
По принцип това което казвате е правилно, но е трудно приложимо за домашен любимец, отглеждан вкъщи, по-реално е тези стриктни режими да ги въвеждате във развъдници, хотели за кучета и т.н. , където трябва да се грижите за много животни и са нужни някакъв ред и дисциплина, отделно може да е подходящо за определени породи кучета, не за всички

# 652
adorable™ е абсолютно права. Голяма част от собствениците караме точно по нейния метод.
Аз храната на моя не съм я сменяла от 2 години. На всичкото отгоре и награди не давам вече.  Ако капризничи - негов проблем. Купата се дава, подава се команда да яде, ако не я пипне 15мин,се вдига и се дава пак вечерта. Веднъж ми е играл каприз номера, не мина. Мръщи се 2 дена, на 3тия си я изяде.

# 653
  • sofia
По принцип това е норма за отглеждане на куче.
Всички кучета, които сме гледали аз и моето семейство се хранят по описаният от adorable начин.

# 654
  • Бургас
Внезапно разбрах, че съм неграмотна! За да поправя този пропуск, се заех с най-долния ред на библиотеката. Прочетох учебник по биология за 8-и клас, "Речник на идиомите в руския език", "Гераците". Художествената литература ми допада повече. Днес сутринта стигнах до "Квартеронката" и "Дейвид Копърфилд". За "Чичо Томовата колиба" не ми остана време. Не разбирам, защо са ми сърдити?   Страдала, защото "Старият Бургас" бил с посвещение от авторката... Аз откъде да знам как се четат книги, като никой не ме е учил? Помислих, че са еднократни и покрих килима със страниците им. Хубаво стана. Каза ми, че оттук-нататък щяла да ме оставя сама в коридора само с брошурата на "Кауфланд"! Боя се, че ще си остана необразована...

марулета, аз ползвах клетка. Съжалявам, че не я запазих. Детските пакости почна да ги прави сега, а вече е на година.

# 655
  • под тепетата
Ох, Tintina, извинявай, но едвам се сдържам да не се разцвиля! Имах огромна нужда от повдигане на тонуса. А г-цата редовно да ти докладва примоциите на Кауфланд!

# 656

Един новодомец.

Ама, Tintina, то момичето иска да се ограмоти, ти... с брошурата на кауфланд. Ми, научи я как да чете, пък.

# 657
  • под тепетата
Не само да чете, а четене с разбиране, щото тя е тъкмо за 1-ви клас(1кучешка =7човешки)!По въпроса за храната съм като adorable.

# 658
  • UK
По принцип това което казвате е правилно, но е трудно приложимо за домашен любимец, отглеждан вкъщи, по-реално е тези стриктни режими да ги въвеждате във развъдници, хотели за кучета и т.н. , където трябва да се грижите за много животни и са нужни някакъв ред и дисциплина, отделно може да е подходящо за определени породи кучета, не за всички

И как ще е трудно приложимо? Тук повечето си гледаме домашните любимци точно вкъщи, не сме ни развъдници, ни хотели.
Ей го моя - сутрин яде, вечер яде, купата не му е в досег. Слагам му храната, давам команда да чака, седи и ме гледа в очите. Разреша ли му да яде, яде с нормална скорост, после оставя купата и отива да пие вода. Всеки ден по едно и също време. Навън като сме винаги нося в една торбичка за наградки допълнителни лакомства, отделно вкъщи като реша да го занимавам с нещо давам. Кучетата винаги изискват ред, режим и дисциплина, в противен случай започват да се качват на главите на собствениците си.

Ох, Елза изглежда все едно са я скъсали на матурата по български език и литература. Laughing

# 659
  • Бургас
С количеството книги, прочетени в последните 3 дни, ще вземе всяка матура. Не знам какво да я правя. Цял ден е ангел, като съм вкъщи само спи. Грам беля няма! По три часа е навън, команди учим също. И като остане сама, напада библиотеката. Чете и сутрин рано, преди да сме станали.  Съвети приемам всякакви.
Отскоро са тези прояви, като беше малка не правеше никакви бели, махнах клетката на 6 месеца, стоеше си сама спокойно. Дано да е временно, че ако докопа "Шогуна" на баща си, ни е изселил и двете.

Общи условия

Активация на акаунт