За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 903
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Хвърли ги, щом са покълнали толкова рано. не са добри за ядене.

иначе си купуваме по малко или Вадим по малко, докато узреят добре самите картофи (да се изхранят)

# 541
А кое е по добре- сварени картофи да се съхраняват в хладилник или в буркан? Целта е да се консумират впоследствие след леко запържване.
Ако се варят до полуготово състояние дали ще се запазят за 2-3 дни в хладилник?

# 542
В кутия и в хладилник не е проблем до 3 дни да стоят.

# 543
+1 , така сварени и аз често имам в хладилника и държа до 4 дни.  Или сотирани за гарнитура, или за някакви бързи гювечета или подобно за вечеря, или за огретен да са готови, или ако имам пилешко останало, както сега, което ще завъртя в тигана отново с 3-4 картофа.

# 544
Моите картофи ги държа на остъкления балкон в една купа, покрити с черен найлонов плик. И лятото, и зимата така ги съхранявам. Но не купувам никога повече от 2 кг. Вчера готвих картофи, които са купени поне преди две седмици, ако не и повече, нищо им нямаше.

# 545
Съхранявам картофи в бейзмънт (нещо като мазе на къща), там им е хладно и тъмно.
В София съм си приспособила рафтове в килера до кухнята, тъмно и прохладно, дори и в жегите. Така не зеленеят и не покълват. Но не купувам повече от 2 кг., независимо къде съм.

Смешно за пипера, обаче разфасовките са обикновено големи. Накрая ще го хвърля и така. Ама е грехота... Ще го пробвам на бобец, може и да върви. Като габровците - ухае на месо, ама постно Grinning

# 546
Много добре върви на разядка от тахан - правя рецептата на Мария Христу и заради тая разядка за пръв път купих пушен пипер. Ползвам го и за други неща - заливам със запържен в олио пипер зелевите сарми през зимата. Обаче, като купя 50 гр го ползвам по 2 години.

# 547
Пушен червен пипер се слага на чоризо. Миналата година правих, добре се получи. Така че това също е вариант, да се вложи в направата на домашен колбас.

# 548
  • София
Аз пушен червен пипер слагам на тази салата: Салата от патладжани с козе сирене.

# 549
  • Sofia
Как ще го хвърляш пипера?!!
Дръж го в хладилника и може да издържи дълго.

# 550
Сварени картофи дали могат да се съхраняват във фризера? Как са? 
Много рядко ми се е налагало да замразявам храна,но сега ситуацията се промени.
 Ще трябва някаква храна да имаме за бърза консумация и готвене, но  да става за хапване .
Ако може някакви идеи?

# 551
  • Sofia
Не са ок замразените сварени картофи.

# 552
Сварените картофи след замразяване стават безвкусни и "измити". Не стават за съхранение във фризер. По-добре да ги приберете най-отдолу в хладилника в отделението за плодове и зеленчуци, където температурата е най-ниска.

# 553
  • София
doroty3,искаш да направиш заготовки или да съхряняваш вече готова храна?

# 554
Ами,  и двете, но за кратко във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт