За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 899
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 3 356
Определено картофи и ориз не бих сложила във фризера.Готовата храна може да се сложи в буркани,ако е нещо по- течно.Бурканите да се заварят за кратко или гореща манджа се сипва в буркан и се обръща с капачката надолу.Секърва ми даже сарми прави и стерилизира,когато и останат листа от зелето и ни дава от тях.Голямо удобство са ,отваряш,топлиш и яденето готово.
Можеш да погледнеш в ютуб "заготовка еды на неделю"

# 556
  • Мнения: 10 688
Това с прибирането в хладилник трябва всеки да го пробва за себе си. Една комшийка така ми го препоръча. Пробвах с някаква супа и останала яхния. В буркани и камерата беше моя вариант. Честно казано стомаха ми се обърна като извадих и размразих. Нещо вкуса беше по-различен и на застояло биеше. За сега само хляб, питка, сладкиши биват. Но готвено сякаш не. А иначе не сме капризни. Една манджа я ядем 2-3 дена в нас и не ни бърка.

# 557
  • Мнения: 1 464
Много ви благодаря, момичета! Flowers Cherry Blossom
От моя скромен опит само лазаня, козунак, кифлички и баница съм съхранявала във фризера, пак по съвет от темата. Hands Ok Hand

# 558
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Аз често затварям готвено в буркани, най-вече да имам за спешни случаи и разнообразие понякога. Особенно ако сготвя по-голямо количество. Та първата ми работа като изключа огъня е да отсипя в буркан с винтова капачка, обръщам надолу и като изстине, прибирам в хладилника.  Може да изкара така поне месец, за повече не знам, не съм пробвала.

# 559
  • Мнения: 90
doroty3 тази тема може да ти е полезна
https://www.bg-mamma.com/?topic=1220665

# 560
  • Варна
  • Мнения: 2 026
Къде сбърках отново при готвене със заквасена сметана?  Почти всеки път сметаната ми се пресича и става кисела.
Ето днес какво направих:
Запържих и задуших свинско месо, добавих 1/2 бульон в около 300 гр. вода докато се задушаваше, друга сол не съм слагала. Добавих нарязани 1 глава лук  и 1 морков и като поомекнаха и те сложих заквасената сметана. Ами... кисело стана. И двамата мъже в къщи едва хапнаха.
Къде е грешката?

# 561
  • София
  • Мнения: 12 664
Ами нормално е със заквасена сметана да ти киселее яденето. Замести я с течна готварска сметана. Тогава и няма да се пресича.

# 562
  • Мнения: 12 150
Когато готвя със заквасена сметана, винаги я темперирам, за да не се пресече. Наистина киселее, но пък на мен ми харесва. Когато добавя подправки, даже става много вкусно.

# 563
  • Мнения: 9 447
Ами нормално е със заквасена сметана да ти киселее яденето. Замести я с течна готварска сметана. Тогава и няма да се пресича.
+1. У нас също не се харесва месо, готвено с нея и ползвам течна готварска сметана

# 564
  • София
  • Мнения: 1 947
Искам да правя домашни лютеница, хумус, тахан и други подобни. Имам блендер и пасатор, но с тях сместа трябва да е с една идея по-рядка отколкото искам, и не ме устройва.
Въпросът ми е дали чопър ще ми свърши тази работа? Никога не съм имала и затова не знам какво може да се прави с него.

# 565
  • Мнения: 12 150
Чопъра наситнява продуктите, но не прави тази гладка текстура като пастора. За хумус купувах едни арабски консерви нахут, който беше идеално пасиран, само разбъркваш.

# 566
  • Мнения: 811
Чопъра оставя парченца, на малки дози съм правила хумус с него, но предпочитам с пасатора. Тормозя го и с по-гъсти смеси  Hands V

# 567
  • София
  • Мнения: 1 947
Много ви благодаря Flowers Hibiscus
Ще си спестя още един уред в и без това претрупаната ми кухня.
Точно пасатора не исках да тормозя, но явно той ще го отнесе Grinning

# 568
  • Мнения: 2 638
Някоя правила ли е домашни пърленки на плоча( скара с плоча) ?

# 569
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Някоя правила ли е домашни пърленки на плоча( скара с плоча) ?
Аз не, но бих ги метнала на плочата без да го мисля. Да не е по-различно от тигана на котлона...

За хумус (или подобни) с еднакъв успех си ползвам или пасатора или блендера. И двете са с един накрайник (на Браун) и ги ползвам интензивно сумати години.

Общи условия

Активация на акаунт