За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 933
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 367
Благодаря!

# 526
  • Мнения: 5 614
Препоръчайте ми рецепта за пица с блат от тиквички. Четох различни варианти - с брашно, без брашно, с грис. За първи път ще правя и затова търся да е лесна и сполучлива, да не мога да объркам нищо.Blush
зеления блат от солената торта - ок 28 см. излиза, като го изпечеш, изкарваш, гарнираш по вкус и е готова. https://pep-4o.blogspot.com/2020/07/blog-post.html[/spoiler]

Благодаря,  пеп-4o Flowers Hibiscus

# 527
  • София
  • Мнения: 4 948
Крема сирене Филаделфия, маскарпоне, сметана и заквасена сметана... Ще се получили крем за торта?

# 528
  • Мнения: 8 403
Препоръчайте ми рецепта за пица с блат от тиквички. Четох различни варианти - с брашно, без брашно, с грис. За първи път ще правя и затова търся да е лесна и сполучлива, да не мога да объркам нищо.Blush
Аз правя тази на Лабрекс и ми харесва много. Ако искаш, виж в нейните страници, във форума. Simple Smile

# 529
  • Мнения: 5 309
Здравейте, дами!
Съпругът ми объркал и взел пушен сладък червен пипер, а не стандартен.
Тъй като купувам големи разфасовки, а никога не съм ползвала такъв - четох, че се слага в началото на готвенето и придавал пушен аромат, та съм в чуденка - готвя постен гювеч, този пипер ок ли е? И тъй като готвя предимно нашенски манджички - мога ли да слагам такъв, или да си купя обикновен?

# 530
  • Мнения: 43 389
За днешната манджа сложи от него, но по- малко количество. По резултата ще решиш дали да го ползваш или да си купиш утре друг.

# 531
  • Мнения: 5 309
Благодаря, сложих.
За боб явно ще е подходящ, но който го е избирал, той да се мръщи. Евентуално.
Само не знам това половин кило какво да го правя 😁.

# 532
  • Мнения: 43 389
Ще имаш до пенсия.

# 533
  • Sofia
  • Мнения: 29 071
Аз само такъв започнах да ползвам.

# 534
  • Мнения: 24 556
Здравейте, дами!
Съпругът ми объркал и взел пушен сладък червен пипер, а не стандартен.
Тъй като купувам големи разфасовки, а никога не съм ползвала такъв - четох, че се слага в началото на готвенето и придавал пушен аромат, та съм в чуденка - готвя постен гювеч, този пипер ок ли е? И тъй като готвя предимно нашенски манджички - мога ли да слагам такъв, или да си купя обикновен?
Благодаря, сложих.
За боб явно ще е подходящ, но който го е избирал, той да се мръщи. Евентуално.
Само не знам това половин кило какво да го правя 😁.
Аз го харесвам върху омлет или пържени яйца, поръсвам леко сирене когато е нарязано за мезе, слагам в кюфтета или омесена кайма за руло Стефани и тем подобни, общо взето на всичко с мръвка му отива. Половин кило е доста де, аз бих си отделила малко и бих сложила останалото във фризер... или бих подарила една част за да не се задържа за много дълго.
Имай предвид да слагаш по-малко количество ако искаш да заместваш обикновения червен пипер - пушеният аромат е доста силен и с нормално количество може и да ви дойде в повече. Обикновено не замествам, а си слагам стандартен червен пипер както си е по принцип и добавям малко пушен за аромат, за мен са различни предназначения.

# 535
  • Мнения: 5 309
Много благодаря!
Ще заделя малко и тъй като тук няма на кого да подаря, като се заприбирам ще го разпределя в контейнерчета и ще раздам на няколко приятелки кулинарки.
Гювечът ми стана като да е готвен с пушено месо, не съм го пробвала още (дано е вкусен!). Харесвам го като поотлежи.
Сложих му и малко чили, че ние ядем люто.

Още веднъж благодаря! А купувачът си има обеца и вече ще чете, сигурна съм.

# 536
  • Бургас
  • Мнения: 23 969
Имам питки за дюнери. Утре мисля да направя сандвичи с тях.
Мисля да ги намажа с масло и да ги затопля,да наредя плънката и може би пак леко да затоплч. Все пак трябва да могат да се загънат някак си.
Някой правил ли е?
Нещо специфично?

# 537
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
И за мен пушения червен и червения п-р са си отеделни подправки. В моята кухня не са заменими.
Подпкрепям казаното от Мария и Натка.
Ама ми стана смешно с това половин кило пушен п-р.  Като гледам моя как го цедя...

Имам питки за дюнери. Утре мисля да направя сандвичи с тях.
Мисля да ги намажа с масло и да ги затопля,да наредя плънката и може би пак леко да затоплч. Все пак трябва да могат да се загънат някак си.
Някой правил ли е?
Нещо специфично?
Това не ми стана много ясно.
Аз само като дюнери съм ги завивала арабските питки. Първо стоплям питката на сух тиган и веднага след това намазвам  с овкусено с подправки олио от едната страна, отгоре и от соса размазвам и нареждам продуктите.
Правила съм и омлет, който слагам върху питката и с двете заедно завивам плънка.

# 538
  • Мнения: 24 556
И за мен пушения червен и червения п-р са си отеделни подправки. В моята кухня не са заменими.
Подпкрепям казаното от Мария и Натка.
Ама ми стана смешно с това половин кило пушен п-р.  Като гледам моя как го цедя...
Аз затова предложих и да подарява, аз едни 100 грама си ги купих зимата, хем за пръв път пробвах и отначало ентусиазъм да го пробвам с всичко как върви. Ами може и да съм го преполовила, пък може и да не съм.
Вярно че не готвя за цяло семейство ама пак много малко количество използвам, то повече би било прекалено. Иначе последния ми опит бяха едни кюфтета, в които имаше сминдух, пушен червер пипер и обикновен червен пипер, там освен чер пипер и не помня какво още сложих... и миришеха "на салам" според някои хора Grinning Има поле за експерименти със сигурност.

# 539
  • Мнения: 90
Да попитам как съхранявате суровите картофи в тази жега? Имам едни, дето пуснаха корени и омекнаха доста, дали стават за нещо?

Общи условия

Активация на акаунт