За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 979
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 22 867
chrissy, течна сметана има в Лидл, 30%, в руските магазини Березка също е много хубава, ако имаш такъв под ръка.Simple Smile Само трябва да е добре охладена. Голдеса скоро не съм купувала, на Данон сметана също, но лидълската заквасена сметана също не е лоша, напоследък май все нея използвам, не 12% а 20% мисля, че беше. 12% -ата я хапвам с лъжичка, тя пък ми е вкусна. И кремообразната лидълска извара в кофата, 1 кг е, също става за подобни сладкиши.

# 151
  • Мнения: 2 654
Изведнъж се оказах с много яйца и се чудя за какво да ги оползотворя. Всякакви идеи приемам - сладки с много яйца, солени неща ...омлет и яйца по панагюрски е ясно.

# 152
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Благодаря, Лабрексче,  ще мина покрай някоя Березка и ще взема оттам. 😃

Нивеа, по-сложни или по-прости неща? Предлагам ти:

- фритата, като вариация на омлет
- торта Египет от блога на Вероника (пипкава, но адски вкусна)
- Торта Гараш
- всяка торта с бадемови/орехови/ др ядкови платки и белтък, както и крем с жълтъците - ако не ти се мисли сама, препоръчвам блога на Ossigeno
- трицветното руло на Пепчо
- поширани яйца за салатите
- сос холандез
- Крем карамел
- крем брюле
- Торта с домашен крем (с повечко яйца)
- бъркани яйц ас бекон за закуска - там за двама ни правя с 8 яйца, а и повече бихме изяли 😃

Засега толкова, да видим първо дали са ти по вкуса тези. 😃

# 153
  • Мнения: 2 654
Момичета, гледах, гледах софийските сладкарници, които знам, и нито една торта не харесах по снимките (а и каквото съм опитвала последно не беше върхът). Утре искам да почерпя вкъщи и реших, че ще направя чийзкейк - целта е да е възможно най-бърз, защото гостите вече ще са пристигнали, а те искат да видят най-вече мен Grin, че се виждаме рядко.
.

Каква рецепта избра за чийзкейка?

# 154
  • Мнения: 2 654
Хриси, благодаря. По-лесни неща предпочитам. За момента избрах да направя кекс с по-вече яйца за да има и за закуска. Имате ли любими? На мен лично когато има по-вече яйца и ми мирише на гадно, но аз няма да го ям.

Сос холандез ще потърся, не съм правила. Поширани яйца също е се харесат.

# 155
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Нямам, всеки път си измислям спрямо продуктите.

# 156
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Хриси, благодаря. По-лесни неща предпочитам. За момента избрах да направя кекс с по-вече яйца за да има и за закуска. Имате ли любими? На мен лично когато има по-вече яйца и ми мирише на гадно, но аз няма да го ям.
Сос холандез ще потърся, не съм правила. Поширани яйца също е се харесат.

Руло "Стефани", ако харесвате, може да го наблъскаш с варени яйца или руладинки, също с варено яйце вътре+още екстри. На салати може да слагаш яйца.

# 157
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
А, да, напомни ми и за шотландски яйца. Ако не обичате разтичащи се,може да ги свариш и после обвиваш с кайма и пържиш.

# 158
  • Мнения: 2 654
Хриси, този блог ме изуми Направо се загубих! Не мога да си представя дори че някой човек в един живот може да направи толкова  много, различни и прекрасни сладки неща !

# 159
  • Мнения: 4 295
Яйчена салата

# 160
  • Мнения: 2 654
6 бр. яйца
•   300 г захар
•   8 с.л. (80 мл) мляко
(може и вода)
•   8 с.л. (80 мл) олио
•   350 г брашно
•   1 пакетче бакпулвер
•   1 прах ванилия
Разбиват се яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта, след което се прибавят олиото и млякото, после брашното предварително смесено с бакпулвера. Когато се получи гладка смес се прибавя и ванилията. Пече се в предварително загрята само отдолу фурна на 180 С градуса за около половин час, докато кексът бухне, след което се пуска горната част на фурната за около 15-20 минути.

Кекса може да се нашари с какао, като малка част от готовата смес се разбърка с какао и се изсипе във формата преди печенето.
 Този кекс намерих с 6 яйца? Друго предложение имате ли?

# 161
  • Мнения: 2 815
Поради каква причина биха горчали череши?
Донесоха ми около 2кг са, но нагарчат 🤔, странна работа. Дори добре узрелите нагарчат, брала съм плодове от същото дърво предишни години, не са горчели, странна работа...ако ги вложа в сладкиш дали ще разваля тестото?

# 162
  • София
  • Мнения: 3 358
Криси,предлагам ти тази рецепта https://receptite.com/рецепта/торта-с-извара.Не е чизкейк,но се прави от предната вечер.Плодовете от компот заменям с пресни череши.Изварата от Лидл в големите кофички по 1кг.Получава се много лека торта и е лесна за изпълнение.Ако имам време черешите ги посипвам със захар да пуснат сок.

# 163
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Натуся, и в сайта я търсих, но нещо не ми излиза. Ще търся тази Лидлска извара в кофичка обаче. 😃

Нивеа, аз много харесвам този кекс на Джемма, но това е количество за 3 кекса и няма да ти отидат толкова яйца:

http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_1625.html?m=1

Иначе за домашна торта с пандишпанови платки и домашен яйчен крем също ще отидат над 10 яйца. За пандишпана ползвам пропорцията на мама Яни от тортената библиотека тук.

# 164
  • Мнения: 22 867
Натуся, и в сайта я търсих, но нещо не ми излиза. Ще търся тази Лидлска извара в кофичка обаче. 😃

Скрит текст:
Нивеа, аз много харесвам този кекс на Джемма, но това е количество за 3 кекса и няма да ти отидат толкова яйца:

http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_1625.html?m=1

Иначе за домашна торта с пандишпанови платки и домашен яйчен крем също ще отидат над 10 яйца. За пандишпана ползвам пропорцията на мама Яни от тортената библиотека тук.

chrissy, предполагам това е тортата с извара. Да предложа и чийзкейка на Танита, давам тоя линк заради снимките, за съжаление останала е една с модифицирания от мен вариант, не с оригиналната заливка. Ето и рецептата на Танита, май и нейните снимки са изчезнали, а чийзчето изглеждаше неустоимо на тях.

Общи условия

Активация на акаунт