За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 025
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Явно моите не са били изпръхнали добре, защото в буркана се образува конденз.
Ще трябва пак да пробвам, ще ги оставя по-дълго откъснати.

Сложила съм и със сол и вода, искам да сравня кои са по-вкусни.

# 466
  • Мнения: 15 163
Каква е причината в някой рецепти на тестени изделия да се комбинират 2 набухвателя... бакпулвер и сода за хляб?!?

За да бухне повече, няма друга причина.

# 467
  • Варна
  • Мнения: 14 675
Естествено, че ще мухлясат, без саламура. Най- добри стават леко бланширани( минута) и във фризера.

# 468
  • Мнения: 494
Моля дайте рецепти за нещо сладичко и сполучливо с вишни..представям си го някак кисело сладко, някакъв кухен нещо..

Вишнев пай
Защо е нужно да стои 20 минути преди печене?

# 469
  • Мнения: 43 481
Естествено, че ще мухлясат, без саламура. Най- добри стават леко бланширани( минута) и във фризера.
Не си права. Говоря от опит. Всяка година ползвам такива.

# 470
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Каква е причината в някой рецепти на тестени изделия да се комбинират 2 набухвателя... бакпулвер и сода за хляб?!?
За да бухне повече, няма друга причина.
И за мен това е непонятно. Посочената причина не ме удовлетворява. За да бухне повече защо да не е повече сода (разбира се нужна е и киселина, но защо да е от бакпулвера?!)?! Чела съм информация и си оставам с недоумението по темата. Wink

Естествено, че ще мухлясат, без саламура. Най- добри стават леко бланширани( минута) и във фризера.
Не си права. Говоря от опит. Всяка година ползвам такива.
Освен, че жената не пита за алтернативни варианти, а как да избегне мухлясването.

# 471
  • Варна
  • Мнения: 14 675
Белите полипи са плесен. Само с вакуум може да избегне мухъл.

# 472
  • Мнения: 43 481
Имам за подарък агнешко бутче. Агнешко месо никога не съм готвила и реших да го изпека в слоукукъра, но какви подправки да му добавя?

# 473
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 159
Скрит текст:
Каква е причината в някой рецепти на тестени изделия да се комбинират 2 набухвателя... бакпулвер и сода за хляб?!?
[/quote]За да бухне повече, няма друга причина.[/quote]
[/quote] И за мен това е непонятно. Посочената причина не ме удовлетворява. За да бухне повече защо да не е повече сода (разбира се нужна е и киселина, но защо да е от бакпулвера?!)?! Чела съм информация и си оставам с недоумението по темата. Wink [/quote]

Аз слагам само сода в киселото мляко например или само бакпулвер... но доста често срещам рецепти с комбинация от 2-та набухвателя... та се зачудих...

# 474
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Имам за подарък агнешко бутче. Агнешко месо никога не съм готвила и реших да го изпека в слоукукъра, но какви подправки да му добавя?
Аз  счуквам в хаванче розмарин, салвия, сол и п-р, чесън и зехтин - да стане паста. Мушкам с ножа бутчето  на няколко места (май шпиковане се нарича, но все тая) и масажирам с пастата, като набутвам в резените. Но и само със сол и п-р е вкусно.

# 475
  • Мнения: 43 481
Мерси, Моренка.

# 476
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Моля, Мария, пак заповядай! Simple Smile
Хрумна ми да ти предложа един вариант за разнообразно ястие, ако ви остане от агнешкото (или пък друго месо) и особено, ако е малко за всички ви за още едно хранене.  Мароканска пастия (но ако не ви допада арабската кухня, ползвай просто идеята с любимите ви подправки) - снимката е линк към рецептата.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 22:06 от Morena

# 477
  • Мнения: 43 481
Благодаря отново. Интересна рецепта си дала.

# 478
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Моля дайте рецепти за нещо сладичко и сполучливо с вишни..представям си го някак кисело сладко, някакъв кухен нещо..

Вишнев пай
Защо е нужно да стои 20 минути преди печене?
В темата и аз зададох тоя въпрос, авторката ми отговори "заради  содата и бакпулвера", честно, никога не съм чакала, от бързаците съм. Simple Smile  Правя сместа, изсипвам в тавата, редя отгоре плодчетата, в това време съм включила фурната да загрява, и пека.
А сода и бакпулвер се слагат обикновено, когато в продуктите има и кисело мляко. Обясни ми го една дама, разбираща от тия неща, защо и двата набухвателя, но не помня подробностите, само си спомням, че имаше логика в обясненията.Joy

# 479
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
labrex, по същия начин е и в американския ти сладкиш - изчаква се 30 мин. Аз си ги изчаквам и винаги резултатът е превъзходен!

Общи условия

Активация на акаунт