За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 865
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 2 312
Момичета Heart  моля за съвет. Моите мъже ми поставиха задача да им панирам топени сиренца.
Никога не съм правила, но да речем ще намеря рецепта, нещо простичко и лесно.
По колко броя се падат на порция Simple Smile  за гладни мЪжове? Благодаря!

# 601
  • Мнения: 371
Мога ли да направя солен кекс със зехтин вместо олио?

# 602
  • Мнения: 1 114
Можеш, стига да не ти пречи силният му вкус.

# 603
  • Мнения: 10 630
може, аз и в сладък съм слагала.

# 604
  • Мнения: 15 044
Панирани сиренца правих онзи ден. Първо ги сложих във фризера за около 40 минути. След това овалвам в брашно, разбито яйце, пак брашно и яйце и пържа на силен огън. Поднесох ги със сладко от боровинки. Сиренцата ми бяха от тези триъгълничетата, 16 броя панирах.

# 605
  • София
  • Мнения: 12 213
Мога ли да направя солен кекс със зехтин вместо олио?
Предпочитам да работя със зехтин.

# 606
  • Мнения: 5 605
Свинско месо на хапки как да приготвя по най-бързия и лесен начин? Запържено, сварено, във фурна и дали да е със сос или гарнитура? Да е ядене от типа "готви се само". Имам бира и приемам и рецепти за свинско с бира. Hug

# 607
  • София
  • Мнения: 12 647
Свинско месо на хапки как да приготвя по най-бързия и лесен начин? Запържено, сварено, във фурна и дали да е със сос или гарнитура? Да е ядене от типа "готви се само". Имам бира и приемам и рецепти за свинско с бира. Hug

Свинско с моркови в гърне

Задушено свинско с тиквички и подправки

Свинско месо с елда и гъби

# 608
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
За зехтина вместо олио... вече пиасаха - може, ама пък зависи и от зехтина.

Свинско месо на хапки как да приготвя по най-бързия и лесен начин? Запържено, сварено, във фурна и дали да е със сос или гарнитура? Да е ядене от типа "готви се само". Имам бира и приемам и рецепти за свинско с бира. Hug
От каква част са тия хапки?  Ако са мускулни - във фурната - бавно, за часове... с бира, картофи...
Иначе на дребни кубчета може и за кратко на тиган. Със зеле е много вкусно според нас.  Или със зеленчуци по ваш избор...
Сиренца панирам само с корн флейкс или галета. От фризера овалвам  и пържа.
Количеството зависи, дали са за предястие, основно или гарнитура, освен от апетита. Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 18:38 от Morena

# 609
  • Мнения: 12 093
Имам много домашни краставици и не знам какво да ги правя вече. Тип Гергана са, но малко криви и дебели. Нарязани на кубчета и замразени за таратор стават ли?

# 610
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Туршия.

# 611
  • Мнения: 12 093

Забравих да напиша, без този вариант, у дома не се консумира по здравословни причини.

# 612
  • Мнения: 22 867
Имам много домашни краставици и не знам какво да ги правя вече. Тип Гергана са, но малко криви и дебели. Нарязани на кубчета и замразени за таратор стават ли?

Настъргани съм слагала за таратор, и на кубчета ще станат, но трябва да се слагат замразени в млякото. Като се размразят предварително, не са хубави. И пак е малко относително. Пробвай с малко количество да замразиш, направи таратор и виж как ще ви понесе. Ако го харесате, може да замразяваш.

# 613
  • София
  • Мнения: 12 213
Свинско месо на хапки как да приготвя по най-бързия и лесен начин? Запържено, сварено, във фурна и дали да е със сос или гарнитура? Да е ядене от типа "готви се само". Имам бира и приемам и рецепти за свинско с бира. Hug
Преди дни приготвих - Лятна кавърма, за първи път я приготвям по идея отhttps://-spam238-/lyatna-kavrma/   Няма по вкусно и пикантно от тази лятна кавърма. Ще ти я пусна, ако искаш я погледни, ще си оближеш пръстите.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/07/blog-post_45.html
Скрит текст:

# 614
  • Мнения: 5 373
Преминаха ли вече вишните?

Общи условия

Активация на акаунт