Професионални серии за коса 137

• 46 259
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
С кода за 20% brands20 в Нотино, голямото Дарк олиото на Себастиан излиза 32 лева. Пък и намаля намалени Керастаз, поне ми намали още серията Chromatique 😉🙃.

Някой с тънка коса дали в ползвал олиото на себастиан да даде мнения?

# 586
И аз сега поръчах от Notinо. Един Термик Нектар и 2бр серум Екстеншънист. Лично аз на няколко пъти писах, че не съм доволна и ми утежнява. Привършвам бутилката и някак осъзнах, че всъщност взе да ми харесва. Пиша го, в случай че някой реши да тества. В ЗР е към 80 лв, тук двата дойдоха към 100лв.

Искам да попитам нещо. Има ли продукти, които осезаемо свалят боята? Маслени преуоши, еластайзър, скарб и разни продукти за скалп?

И да споделя нещо. Назад в темите е писано, но и аз да го потвърдя. Маслените преуоши по скалпа ми намалят омазняването. Преди слагах за половин-един час. Сега взех да спя омазана и съответно часовете става много повече и определено е по-добре. Не ми се омазнява на слвдяащия ден слвд миенето, не ми се сплесква толкова. Ползвам различни масла-жожоба, арган, макадамия, чаено дърво, червн кимион, розмарин. Ужасно ми миришат и ми е неприятно да спя така, но ще продължа да ползвам на всяко миене.

# 587
Моля за мнение за Résistance Bain Extentioniste или за серия на Керастаз, която не омазнява допълнително скалпа и подхранва краищата
Маска- лигава коса в банята, изсушена откровен протеин. Термото също
Аз останах със същото впечатление. Не бих повторила със сигурност маската. Разочарована съм от серума за скалп също, дори нямам желание да го използвам до край. Наистина това е една от най-слабите серии на Керастаз, които съм ползвала.
Все още давам шанс на термото и се опитвам да се сработя с него.

Аз имам въпрос с какви маски комбинирате шампоана Денсифик ( освен маската от серията ) и сте забелязали добри резултати ?
Май не съм споделя за моята коса до сега - наскоро преборих тежък косопад. Косата ми е до раменете, няма цъфтежи, не е боядисвана и изключително рядко третирам топлинно, но въпреки това видимо косата изтънява към краищата каквото и да правя. Леко чуплива е, сравнително гъста ( дори и след косопада), но с тънък косъм. Фриза е нещо, от което не мога да се оттърва.
Тъй като в Нтино има 20% намалеие на Керастаз, и понеже не съм ползала продукти от тази марка, ми се искаше да пробвам някоя тяхна серия, главно се интересувам от шампоан. Бихте ли ми препоръчали друга серия, която би се отразила добре на нормален скалп, сухи краища и изпръхнали дължини. Мисля да поръчам и коприната на CHI. Също така се интересувам и от маска, без значение от марката. Изчетох цялата тема, но вие сте професионалисти, а аз не знам моята коса от какъв точно тип продукт се нуждае - протеин, хидратация или нещо друго...Не ги разбирам особено. Аз действам малко на принципа проба-грешка Simple Smile

Не съм използвала маската и серума на марката. В момена използвам ш+б и съм доволна от резултата. Косата ми е тънка, с мазни корени и сухи крайща.  След употребата на тези два продукта косата ми е доста мека и пригладена, не е утежнена. Използвам продуктите от 2 седмици и аз ги взех на проба-грешка и не съжалявам.

# 588
Момичета, много да похваля балсама за блондинки на Керастаз и да благодаря,че ми го препоръчахте.
Косата ми след него е мека, пада тежко и без фриз. За аромата - нямам думи! Задържа се по няколко дни и ми е по-любим дори от този на Лалга. Честно казано въпросният балсам се сработи повече с косата ми от маската на Генезис.
Сега покрай това намаление се чудя дали да не поръчам и шампоана за блондинки.  Само,че кой от двата - озаряващият или за жълти отенаци?

# 589
Аз  да попитам
пълноразмерна опаковка или по добре малко за проба ?

Аз си взех травел комплекта, но вече цяла седмица ползвам спрейчето и много ми харесва ефекта. Мисля да взема една голяма опаковка, че ще го приключа както е тръгнало. Моята коса е бързоомазняваща се, с тънък косъм и спрея не ме утежнява. Ако харесвате косата си като изсъхнала след морска вода ще ви хареса, лично мен приятно ме изненада и ще взема и голямато спрейче.
Да похваля хидратиращия балсам на Мароканойл, точно това усещане търсех. За слабо третирани и тънки коси е супер, омекотява, не отнема обема, аромата е приятен. За боядисвани и по буйни коси мисля, че няма да върши работа. Моля за мнение ако някоя от вас е ползвала шампоаните на Мароканойл, как се представят?

# 590
  • Варна
Който иска, травъл комплектите на Kérastase в Beautymall са намалени на 36 лв, 3 лв доставка до офис на Спиди. Поръчах Blond Absolu.

# 591
ivka_smile благодаря за инфото! Точно се чудех дали да поръчвам нещо от Нотино на Керастас и сега отървах Блондинския травъл (нищо че не съм блонди) и един травъл за боядисана коса Grin Много доволно!

Да се оплача от Лалга - бях захвърлила шампоана, но получих мостра на балсама и реших да ги ползвам в комбинация - е няма такъв ужас! Балсама още под душа усетих че нищо не направи и косата си остана оплетена, а като изсъхна стана една бухнала суха топка! Нямам други продукти с мен в момента и нямаше с какво да оправя положението и сега си ходя като облак. Сложих и Генезис термик ама и той не помогна.

Извод - не взимайте нетествана козметика за коса с вас на почивка! Rolling Eyes

# 592
  • София
Според вас може ли да се комбинира шампоам Serie Expert Vitamino Color Resveratrol с маска Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa + Protein.
Нещо май се отказах от Керастаза, мисля, че няма да си улуча правилната серия.

# 593
Според вас може ли да се комбинира шампоам Serie Expert Vitamino Color Resveratrol с маска Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa + Protein.
Нещо май се отказах от Керастаза, мисля, че няма да си улуча правилната серия.

Не, шампоана е силно хидратиращ, а маската- силно протеинова. Обратната комбинация на протеинов ш. и хидратираща маска е правилния вариант...

Днес пробвах един тестер на термозащитата на Лалга. Консистенцията е на бяло мляко, мириса на Лалга, но при нанасяне на влажна коса започна да лепне, не разбираш къде си нанесъл, колко си нанесъл и въобще върши ли някаква работа. Въобще ми се струва е продукт, който не бих купила. Иначе от бустера за обем на Чи и коприната на Биосилк отново съм с добри чувства....Grinning

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 19:08 от lunna pateka

# 594
Може ли някой да каже коя терапия е по-подходяща за коса с балеаж(от няколко години съм руса, ходя 2 пъти в годината за подръжка, в момента използвам Лалга): Lanza keratin или alfaparf със стволови клетки ?

# 595
Скрит текст:
Аз  да попитам
Скрит текст:

пълноразмерна опаковка или по добре малко за проба ?

Аз си взех травел комплекта, но вече цяла седмица ползвам спрейчето и много ми харесва ефекта. Мисля да взема една голяма опаковка, че ще го приключа както е тръгнало. Моята коса е бързоомазняваща се, с тънък косъм и спрея не ме утежнява. Ако харесвате косата си като изсъхнала след морска вода ще ви хареса, лично мен приятно ме изненада и ще взема и голямато спрейче.
Да похваля хидратиращия балсам на Мароканойл, точно това усещане търсех. За слабо третирани и тънки коси е супер, омекотява, не отнема обема, аромата е приятен. За боядисвани и по буйни коси мисля, че няма да върши работа. Моля за мнение ако някоя от вас е ползвала шампоаните на Мароканойл, как се представят?
Моята коса е много сходна на твоята. Аз също много харесвам хидратиращия балсам и го редувам с хидратираща маска. По препоръка от фризьора ми използвам 2 поредни пъти балсама и 1 път маската. Има страхотен ефект. Шампоаните са ми любимци и хидратиращия и този за обем. Като с втория косата ми издържа един допълнителен ден чиста. Страхотни са. Hug

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 19:43 от bubanka

# 596
Agent Provocateur, аз така и предположих, че Чи и Биосилк ще си приличат, без даже да знам, че са на един производител... Не знам каква е разликата в различните коприни на Биосилк (оригиналната и lite)? И хубави ли са им другите продукти - ш. и балсами?
Честно да си призная, понапрегнах мозъчните си гънки да се сетя какви Ш+Б техни съм ползвала, даже погледнах сайта им и според мен съм се хвърлила преди години на "тежката" им хидратация (помня, че бяха със сини капачки)
https://biosilk.com/our-products/hair-care/hydrating-therapy/
И, разбира се, на моята тънка коса не са понесли  в дългосрочен план (тогава ползвах една серия до изхабяването и). Та нищо чудно, че помня, че са ми утежнявали косата.

Разликите в оригиналната им коприна и LITE версията е, че втората е по-лека, формулирана за фина коса:
"BioSilk® Silk Therapy® Lite is an ultra-lite leave in reconstructing treatment formulated to give fine and thin hair a miraculously smooth and silky appearance without adding excess oil or weighing down hair."

Аз лично смятам, че и най-прекрасните продукти, ползвани на несъобразена по тип и нужди коса няма да дадат добър ефект, независимо от марката, независимо от качеството им. Та ако ги усещаш добре върху своята коса - купи си! А още по-добре ако имаш салон който работи с тях да ги питаш какво биха ти препоръчали за твоята коса.

PS Нееднократно съм купувала продукти, които не са били оптимални за косата ми или съм ги ползвала не съвсем правилно (още помня якото напротеинчване след първите ми залитания по профи козметика), което не говори зле за продуктите, а за мен Grinning

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 20:49 от Agent Provocateur

# 597
  • София
За мен спрея Солейл на Керастаз е малко излишен. Имам го в мини, ползвах няколко пъти, но не разбирам/виждам ефекта. Сигурно защото съм си чупливо къдрава. Може на права коса да има смисъл, но за мен е излишна покупка 😉🙃.

# 598
  • София
А дали ти накъдря повече косата или не виждаш разлика?

# 599
  • София
Не виждам разлика, но аз така или иначе слагам финиши и продукт за стилизиране на къдрици винаги. Не ходя само "по коса" 😀🤣.

Общи условия

Активация на акаунт