Професионални серии за коса 137

• 46 246
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Не, не е по-тежка от Absolute Repair (която е откровен протеин). Тези две маски са различни в съставките си.
Pro Longer може да се стори тежка на по-тънка коса, моята не е такава. Не зная и как би се държала самостоятелно, защото я ползвам с цялата серия.

# 571
Моля за мнение за Résistance Bain Extentioniste или за серия на Керастаз, която не омазнява допълнително скалпа и подхранва краищата
Маска- лигава коса в банята, изсушена откровен протеин. Термото също

# 572
Ломбарди, благодаря. Heart Моята коса е същата - фин косъм, средна гъстота, права, черна. Ще ми се отрази добреее. Innocent

# 573
tremble87,

Този шампоан, за който питаш, лично за мен е един от най-несполучливите на Kerastase. Даже изобщо. Косата ми е нормална, към суха, никакви проблеми със скалп и омазняване. На втория/третия ден обачe ми я утежнява, смачква, сплъстява. И все имам чувството, че главата ми не е измита.
Класирам го в категория течен сапун. Не бих го препоръчала.
Между другото, всеизвестна клюка гласи, че това е любимият инструмент на доста фризьори в топ салони в София.

# 574
Благодаря ви за комплиментите, ама нищо не ме посъветвахте Joy
Примерно... препоръчайте ми хидратиращо термо, има ли такова животно?
И хидратираща серия за плътна коса, която обаче не е твърде хидратираща?

# 575
Благодаря ви за комплиментите, ама нищо не ме посъветвахте Joy
Примерно... препоръчайте ми хидратиращо термо, има ли такова животно?
И хидратираща серия за плътна коса, която обаче не е твърде хидратираща?

Ето това е хидратираща термозащита:

https://www.zlatnaribka.com/lalga/hidratiras … mist-100-ml 

# 576
Моля за мнение за Résistance Bain Extentioniste или за серия на Керастаз, която не омазнява допълнително скалпа и подхранва краищата
Аз останах със същото впечатление. Не бих повторила със сигурност маската. Разочарована съм от серума за скалп също, дори нямам желание да го използвам до край. Наистина това е една от най-слабите серии на Керастаз, които съм ползвала.
Все още давам шанс на термото и се опитвам да се сработя с него.

Аз имам въпрос с какви маски комбинирате шампоана Денсифик ( освен маската от серията ) и сте забелязали добри резултати ?
Май не съм споделя за моята коса до сега - наскоро преборих тежък косопад. Косата ми е до раменете, няма цъфтежи, не е боядисвана и изключително рядко третирам топлинно, но въпреки това видимо косата изтънява към краищата каквото и да правя. Леко чуплива е, сравнително гъста ( дори и след косопада), но с тънък косъм. Фриза е нещо, от което не мога да се оттърва.

# 577
  • София
tremble87,

Класирам го в категория течен сапун. Не бих го препоръчала.
Между другото, всеизвестна клюка гласи, че това е любимият инструмент на доста фризьори в топ салони в София.

Кое? Течния сапун ли 😂

# 578
Та мисълта ми е някой ползвал ли е серията Silk therapy на Biosilk? Олиото прилича на коприната на Чи, но не е така мазно и се справи идеално с косата ми. Оххх пак муха си пускам с тая серия... Хайде някой да ме разобеди?Hug
Ще се самокопирам от съседната тема, че може да влезе в употреба и на друг, а така или иначе писах ферман!
Лунна, скоро писах в някоя от темите за коса за CHI и Biosilk и сравнявах съставите на 4 продукта. И двата бранда принадлежат на една и съща американска фирма, базирана в Тексас (Farouk)
https://farouk.com/

Продуктите им според мен са много съпоставими, в миналото съм ползвала BioSilk доста, но не бях купувала нищо на CHI, с изключение на една миниатюрна коприна. Последните 4-6 седмици си взех и ползвах 2 комплекта Ш+Б на CHI (Infra И Keratin)+ още 4-5-6 финиша. Аз лично съм много доволна, Кератин серията ще ми е по-подходяща за сухите студове, Infra е чудесна за моята коса в сегашното и състояние. Финишите са много хубави! Сега ще си потърся поста със съставите, но ако косата ти не обича CHI не бих ти препоръчала да инвестираш в BioSilk.

PS Като четох ревюта на финишите (защото аз не купувам нищо без да съм попрочела 20-30-150 ревюта) ми направи впечатление колко много потребители с тънък косъм са доволни от финишите на CHI (коприните, leave in басамите, спрейове за обем, термици, етц.). Biosilk често утежнява при мен (тънка коса), ако дори мъничко прекаля, затова и спрях да ги ползвам и последните 2 продукта си ги измазвам по ръцете Simple Smile Някои от техните продукти са за кожа, както и за коса!

А, ето го и поста:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1218264.msg40796623#msg40796623

Kakто споменах преди 2 дена коприната на CHI ме изненада с дълготраен аромат в косата ми, която изключително трудно и рядко задържа аромат (ако не е на цигари след няколко часа в нощен клуб)

Вчера мих с CHI Keratin серията - днес косата ми все още ухае на кератиновия аналог на коприната, но аромата е много по-сладък и в същото време не толкова натрапчив.

Нещо друго ми направи впечатление, секунда да се самокопирам от другата тема:

Балсамът без отмиване и кератиновата коприна ужасно много ми заприличаха на 2 продукта на Biosilk, които съм ползвала (двата бранда принадлежат на една фирма)

Chi Keratin Leave-In Conditioner Reconstructing Treatment ---> Biosilk Silk Therapy 17 Miracle Leave In Conditioner
Chi Keratin Silk Infusion ---> BIOSILK Silk Therapy Lite

Скрит текст:
Chi Keratin Leave-In Conditioner Reconstructing Treatment
Ingredients
Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Propylene Glycol, Quaternium-80, Fragrance (Parfum), Keratin Amino Acids, Panthenol, Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Hydrolyzed Ceratonia Siliqua Seed Extract, Zea Mays (Corn) Starch, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-7, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Potassium Sorbate, PEG-8 Dimethicone, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Hydrolyzed Silk, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Citronellol, Limonene, Citral.

Biosilk Silk Therapy 17 Miracle Leave In Conditioner

Ingredients
Aqua/Water/Eau Cetearyl Alcohol Behentrimonium Chloride Propylene Glycol Quaternium-80 Caprylyl Glycol Phenoxyethanol Hydrolyzed Silk Panthenol Disodium EDTA Potassium Sorbate Hexyl Cinnamal Hexylene Glycol Fragrance (Parfum) Benzyl Benzoate Linalool Alpha- Isomethyl Ionone Citronellol Geraniol Butylphenyl Methylpropional Hydroxycitronellal

Chi Keratin Silk Infusion
Ingredients
Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol, Keratin Amino Acids, Hydrolyzed Silk, Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Hydrolyzed Ceratonia Siliqua Seed Extract, Zea Mays (Corn) Starch, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-7, C12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum), Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Citronellol, Limonene, Citral

BIOSILK Silk Therapy Lite
Ingredients
Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Caprylyl Methicone, Phenyl Trimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.
PS Това са двата продукта на Biosilk, които все още имам:
1. Biosilk Silk Therapy Lite
2. BioSilk Silk Therapy, 17 Miracle Leave -In Conditioner

# 579
Agent Provocateur, аз така и предположих, че Чи и Биосилк ще си приличат, без даже да знам, че са на един производител... Не знам каква е разликата в различните коприни на Биосилк (оригиналната и lite)? И хубави ли са им другите продукти - ш. и балсами?
Коприната на Чи ми е по-мазна, а от тази на Биосилк при измиване на ръцете не остава никаква мазна следа. Което ме навежда на мисълта, че е може би по силиконова? От коприната на Чи ако прекаля ми се утежнява косата, а от Биосилк  сякаш се попива и няма следа... Не знам кое всъщност е по-добрия вариант за косата.... Другото което ми направи впечатление при коприната на Биосилк - пробвах и на влажна и на напълно суха коса и ми хареса резултата, а при други масла на влажна коса резултата е тотална катастрофа (фриз, заплитане и клечкосване)...
Ще тествам пратените ми мостри на поредни миенета и ще видя дали си заслужава да купя Биосилк в реален размер...Smile

# 580
  • Някъде там
Аз  да попитам
пълноразмерна опаковка или по добре малко за проба ?

# 581
Здравейте! Имам въпрос: коя терапия е по-удачно да си взема ланза кератин или на алфапарф с реконструктур? Косата ми е с балеаж , ходя на всеки 6 месеца на подръжка, сега е в добро състояние,почти нямам цъфтежи.Използвам Ш и М на Лалга, а финиш - олиото на ланза.

# 582
  • София
С кода за 20% brands20 в Нотино, голямото Дарк олиото на Себастиан излиза 32 лева. Пък и намаля намалени Керастаз, поне ми намали още серията Chromatique 😉🙃.

# 583
  • София
Аз да се присъединя към въпроса на Искрица за слънцезащитния спрея на Керастаз дали би утежнил тънка коса?

# 584
  • София
Аз останах със същото впечатление. Не бих повторила със сигурност маската. Разочарована съм от серума за скалп също, дори нямам желание да го използвам до край. Наистина това е една от най-слабите серии на Керастаз, които съм ползвала.
Все още давам шанс на термото и се опитвам да се сработя с него.

Аз имам въпрос с какви маски комбинирате шампоана Денсифик ( освен маската от серията ) и сте забелязали добри резултати ?
Май не съм споделя за моята коса до сега - наскоро преборих тежък косопад. Косата ми е до раменете, няма цъфтежи, не е боядисвана и изключително рядко третирам топлинно, но въпреки това видимо косата изтънява към краищата каквото и да правя. Леко чуплива е, сравнително гъста ( дори и след косопада), но с тънък косъм. Фриза е нещо, от което не мога да се оттърва.
Тъй като в Нтино има 20% намалеие на Керастаз, и понеже не съм ползала продукти от тази марка, ми се искаше да пробвам някоя тяхна серия, главно се интересувам от шампоан. Бихте ли ми препоръчали друга серия, която би се отразила добре на нормален скалп, сухи краища и изпръхнали дължини. Мисля да поръчам и коприната на CHI. Също така се интересувам и от маска, без значение от марката. Изчетох цялата тема, но вие сте професионалисти, а аз не знам моята коса от какъв точно тип продукт се нуждае - протеин, хидратация или нещо друго...Не ги разбирам особено. Аз действам малко на принципа проба-грешка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт